Čtvrtek 25. dubna 2024
ikona hodiny11. 10. 2022 06:38

Malta: Země pro MICE stvořená

Dokonalé zázemí i služby pro všechny typy akcí

Pokud chcete své partnery nebo zákazníky hýčkat tím nejlepším, co se nabízí, je Malta vaše ideální destinace. Je přitom zcela jedno, zda to má být setkání, konference, seminář či kongres, zda se má odehrávat venku nebo v interiéru, zda hostů bude třicet nebo tisíc, zda chcete akci klasickou, konzervativní nebo moderní až futuristickou. Malta má tak dokonalé zázemí, že vyhoví každému.

Valerie Saara autor

Foto: VisitMalta Středomořské konferenční centrum Valletta Foto: VisitMalta

Důležité je, ža Malta je pro Evropany snadno dostupná a zároveň je tak příjemně malá, že tam žádné místo není z ruky – i kdyby bylo až na druhé straně ostrova, bez problémů se tam dostanete do hodiny. Detail, ale násobí možnosti, které jednotlivá místa na Maltě nabízejí, protože program lze dislokovat do různých míst a přesto bude vše časově a také finančně méně náročné, než kdyby se odehrával v jedné metropoli.

Hotel nebo plenér

Pro většinu organizátorů budou asi na prvním místě hotely, které mají na jednom místě vše potřebné, konferenční prostory, ubytování i gastro. Většina hotelů na maltě disponuje prostory pro jednání a akce, které lze bez problémů uzpůsobit ale také pro galavečer. Ty, které jsou na pobřeží, přitom nabízejí i zajímavý doprovodný zážitkový program, třeba oběd na palubě výletní lodi při plavbě podél pobřeží ostrovů, třeba výlet motorovým člunem na písečnou pláž, kde lze zorganizovat pro účastníky třeba i piknik při západu slunce.

Pokud ale chcete opravdu zaujmout, pokud jí chcete dodat nevšední příběh, doporučujeme plenér. Malta má nespočet unikátních historických lokalit, které vytvoří vaší akci mimořádnou kulisu. Vždyť historie Malty, to je historie Evropy, zhuštěná do malého prostoru. Malta je vám k dispozici takřka se všemi náměstími, kostely, paláci, muzei a různými vládními prostorami a zahradami, to vše je v případě zájmu možné exkluzivně pronajmout.

A jistě se najde skupina firem, které sázejí na budoucnost a hledají prostory moderní, s dokonalým hi-tech vybavením a servisem, kde nic není nemožné. I jim má Malta co nabídnout. Pojďme navštívit pár nejzajímavějších a nejznámějších MICE center.

Středomořské konferenční centrum Valletta

Jedna z nejimpozantnějších budov v hlavním městě, bývalá nemocnice řádu Rytířů Sv. Jana, je patrně hlavním konferenčním centrem Malty. Právě tam se konají ty největší a neprestižnější mezinárodní konference, výstavy, bankety, koncerty a divadelní akce. Středomořské konferenční centrum je členem sdružení Historická konferenční centra Evropy (HCCE) a hostilo mimo jiné například Vallettský summit EU o migraci, zasedání předsedů vlád Commonwealthu v listopadu 2015 či 7. světový summit o umění a kultuře pořádaný Mezinárodní federací uměleckých rad a kulturních agentur (IFACCA). Centrum disponuje 10 velkými konferenčními místnostmi a řadou odpočinkových prostor, přičemž největší sál pojme v uspořádání pro recepci až 2 500 osob.

St. Julians: Konferenční centrum Hilton Malta

Moderní konferenční centrum hotelu Hilton Malta v oblasti jachtařského přístavu Portomaso. Nabízí řadu dobře vybavených zasedacích místností včetně sálu Grand Master’s Suite, který v divadelním uspořádání pojme až 1 330 delegátů.

Grafika: VisitMalta Grafika: VisitMalta

St. Julians: Konferenční centrum InterContinental Arena

InterContinental Arena je největší halou pro pořádání akcí v InterContinental Malta. Toto centrum je ideální pro konference, uvádění produktů na trh a velké akce. Jedná se o jedny z největších krytých prostor v oblasti s vnitřním konferenčním prostorem 3 600 m2 a maximální kapacitou 3 600 delegátů při recepčním uspořádání.

Střední Malta: Maltské veletrhy a kongresové centrum

Největší konferenční a výstavní místo na Maltě může hostit vše od galavečeří po koncerty, veletrhy, motoristické výstavy, módní přehlídky, konference a další. Mimochodem, je to město oblíbené hudebníky, vystoupili tady mimo jiné Simply Red, Michael Bolton, Faithless, Chemical Brothers či Carlos Santana. Plocha 7 000 m2  je víceúčelová, pojme 10 000 sedících účastníků či až 22 000 stojících. Prostor je uzpůsoben pro skutečně všestranné využití.

Sever Malty: Konferenční centrum Oracle

Je situováno v hotelu Dolmen Resort, jednom z předních čtyřhvězdičkových hotelů v severní části Malty. Toto centrum se nachází přímo u nábřeží a je obchodním, zábavním a školicím centrem s nejmodernějším audiovizuálním zařízením. I proto je velmi oblíbené pro setkání farmaceutických a technologických firem. Nabízí celkem 3 velké konferenční místnosti, přičemž ta největší pojme 1 200 sedících hostů.

Foto: archiv VisitMalta Inkvizitorský palác Foto: archiv VisitMalta

Maltské námořní muzeum a Inkvizitorský palác

Malta ovšem pro vaši akci nenabízí pouze konferenční centra. Jsou tu i jedinečná místa s příběhem. Jako například Maltské námořní muzeum a jeho sál St. Angelo. Což je víceúčelový prostor s překrásnou terasou a výhledem na marínu Birgu. Dokonale vybavený, s bezbariérovým přístupem i možností drobného občerstvení v průběhu akce.

Nebo Inkvizitorský palác, který se nachází v srdci Vittoriosy – ten je jedním z mála dochovaných paláců svého druhu a také jediným inkvizitorským palácem, který je ve své podobě zpřístupněn veřejnosti. Sál kardinálů v nejvyšším patře paláce je plně klimatizovaným víceúčelovým prostorem, vybaveným pro konference, semináře a přednášky. S ohledem na historickou budovu má však určitá omezení, je totiž bez výtahu a není tedy bezbariérový, produkce jsou omezeny do 23 hodin a povoleny nejsou konfety ani plynové lahve.

Možnosti Malty stát se tím nejlepším místem pro vaši akci jsou bohaté. A nezůstává jenom u nich – na všech místech vám vyjdou vstříc komunikativní a profesionálně dokonale vybavené týmy, které vám s přípravou vaší akce pomohou. Na vás je vlastně jen zvolit si čas, místo a ladění.

Články autora Valerie Saara

Nejnovější články

Trendy
Belgický příklad pro Česko

„Lidé by nemuseli shromažďovat a odvážet nesešlápnuté lahve...

Při zavedení digitálního zálohového systému by v Česku...

Aktuality
Česko se pyšní Prime High Street

Zájem prémiových značek o tuto lokalitu po odeznění...

Po pádu komunismu se pro západní značky otevřel...

Podle dostupných dat byl Cartier jedinou značkou, která...

„V Colliers se snažíme, aby se i další...

Pohled z praxe
Vinařský ráj vstupuje na rakouský trh

„České vinohrady představují pouze 0,54 % z celkového...

Pro Vinařský ráj se jedná již o historicky...

„Ve Vinařském ráji vidíme mnoho příležitostí, jak trh...

Nejnovější Cestovní ruch

Cestovní ruch
TIC BRNO boduje na poli cestovního ruchu

„Ze všech cen máme velkou radost. Nejen že...

Velkou cenu cestovního ruchu každoročně vyhlašuje agentura COT...

Cestovní ruch
Regionální muzeum není jen pokladnice

Od muzea se očekává, že uspokojí/přitáhne turisty včetně...

Jílové u Prahy je tak trochu ve specifické...

Zlato Regionální muzeum v Jílovém u Prahy sídlí na...

Příležitostné výstavy Výstavy, malé i větší, jsou v jílovském...

Původně jen opravdická živoucí kočka. Tak nějak jednou...

Regionální muzeum, na rozdíl od těch velkoměstských, může...

Expertní pohled
Češi zůstávají v Česku, ve světě touží po tichu

Češi nyní tvoří 56 procent všech turistů v...

Z cestovatelů jsou čím dál tím častěji gurmáni....

Tak zvané silent travel se stává jasným trendem...

Jednotlivý provozovatelé jdou s dobou ale i v...