Čtvrtek 18. dubna 2024
ikona hodiny28. 10. 2022 07:41

Malta: Země pro MICE stvořená

Dopřejte svým hostům jedinečné zážitky

Není náhoda, že v posledních letech se stále častěji lze setkat s termínem concentives nebo meetcentives. V MICE znamená totéž, co v tradičním cestovním ruchu bleasure – v jedno spojuje byznys a volný čas, práci a zážitek. To je jednoznačný trend doby. A i v tomto ohledu je Malta perlou.

Valerie Saara autor

Foto: Shutterstock.com SUp jóga Foto: Shutterstock.com

Máte v plánu uspořádat akci, na kterou se opravdu nezapomene? Máte připraven atraktivní odborný obsah a chcete k němu přidat onu příslovečnou třešinku na dortu?  Máme pro vás několik zaručených maltských tipů, které uvítají především příznivci aktivně stráveného času a ti, co se nebojí pohybu.

Wellnes, relaxace, meditace

Příjemně monotónní a přesto pokaždé jiný zvuk vln narážejících neústupně na skály, vůně slaného mořského vzduchu, nekonečné pobřeží s desítkami klidných idylických zákoutí… to je skoro až zenová scéna, která dá zaručeně zapomenout na stres a všední starosti. Nutno podotknout, že jakýmkoliv outdoorovým aktivitám přeje také celoročně velmi příznivé klima s mírnými zimami.

Procházky, nordic walking, venkovní meditace, jóga, pilates a další nejrůznější cvičení včetně venkovních posiloven lze na ostrovech zažít na tak úžasných místech, jako jsou zahrady Buskett Woodlands či malebné útesy Dingli Cliffs.

Pokud upřednostňujete tradiční lázeňství, pak vězte, že špičkové lázeňské služby nabízejí četné hotelové komplexy – obvykle ve skladbě krytý bazén, sauna, hammam, parní lázeň, masáže, zábaly a kůry s mořskou solí, která nejenže prospívá dýchacím cestám a dutinám, ale doslova omlazuje pokožku a vlasy.

A ještě je tu SUP jóga a SUP meditace, tedy kombinace paddleboardu s jógou nebo meditací. Spojení fyzické aktivity s pomalými a přesnými pohyby jógy, uvědomělým dýcháním a vnitřním zklidněním při důrazu na rovnováhu a vědomé tělo je zážitkem velmi zvláštním, efektním i efektivním.

Dobrodružství s kajakem

Pro vyznavače adrenalinu může být jóga i s paddle boardem málo přitažlivá. Ale řešení je hned několik, hned první je cykloturistika. Ale pokud chcete něco, co doma nemáme, pak stojí za to vyzkoušet kajak. Kajakářská centra najdete na každém ostrově, rájem kajaků je ale Gozo. Modrá laguna, Dwejra Bay, oranžové písečné pláže Ramla a San Blas – to jsou místa, která si vás získají. Věřte, že stojí za to odvážit se a s místními průvodci objevovat jeskyně, zátoky a tajná místa, která jsou jinak než po vodě nepřístupná.

Grafika: VisitMalta Grafika: VisitMalta

Padesát odstínů modři

Říká se, že vše, co je na Maltě zajímavého, se týká moře. A tak asi není divu, že Malta je dlouhodobě jednou z nejlepších potápěčských destinací světa. Sjíždějí se sem milovníci potápění z celého světa, protože zdejší moře nabízí pestrou paletu možností v různých hloubkách, pro potápěče různých schopností. Zatímco děti a začátečníci uvítají potápění v blízkosti břehů, ty zkušenější bezesporu přiláká Gozo a pod ním utopené kamenné město, s bludištěm tunelů, průlezů, jeskyní, komor a dómů. Je podmanivé proplouvat desítkami a možná stovkami odstínů modři od jasné až po temnou. Velké ryby tu nenajdete, ale když budete mít štěstí, narazíte na stopy po utopených pokladech. Nicméně za tím opravdovým vrakovým potápěním musíte spíše na ostrov Malta.

Malta je zkrátka potápěčský ráj s bohatou nabídkou certifikovaných diving center, desítkami okouzlujících lokalit a křišťálově čistou vodou o teplotě, která ani v zimě neklesá k nepříjemným hodnotám. Jinými slovy, dokonalé podmínky pro nezapomenutelný zážitek.

Články autora Valerie Saara

Nejnovější články

Názory
Zachrání Super-Mario (znovu) Evropu?

Evropa totiž dle Draghiho příliš dlouho (naivně) věřila...

Obecně platí, že Draghiho lékem na zhoršující se...

Analýzy
Revoluce v benefitech se nekoná

Loňský podzim přinesl vášnivou debatu o negativních dopadech...

„Letošní průzkum benefitů ukázal, že rozdíl mezi tím,...

„Benefity sledujeme v rámci našich průzkumů již bezmála...

Zajímavým zjištěním letošního průzkumu je pak i skutečnost,...

Cestovní ruch
Kongresoví ambasadoři byli oceněni

Ambassador Awards Evening se uskutečnil pod záštitou primátora...

„Celý profesní život se snažím posouvat českou onkologii...

Hlavními partnery večera byly: Hlavní město Praha, Ministerstvo...

Nejnovější Cestovní ruch

Cestovní ruch
Kongresoví ambasadoři byli oceněni

Ambassador Awards Evening se uskutečnil pod záštitou primátora...

„Celý profesní život se snažím posouvat českou onkologii...

Hlavními partnery večera byly: Hlavní město Praha, Ministerstvo...

Cestovní ruch
Výročí Franze Kafky: Příležitost i pro cestovní ruch?

Kdo navštíví Prahu, resp. její webové stránky a...

Hlavní město ve spolupráci s Prague City Tourism...

Během roku Franze Kafky se uskuteční také projekt...

Otáčející se hlava Franze Kafky patří k nejvyhledávanějším...

Cestovní ruch
Praha se těší na přímé lety do Číny

„Těší mě, že se nám po dlouhých jednáních...

Hainan Airlines v současnosti provozuje z Číny více...