Sobota 27. dubna 2024
ikona hodiny29. 9. 2023 07:33

MEWS raketově roste v Evropě

Otevřel kanceláře v Nizozemsku a Španělsku, nově jej používají rezorty Alpin Family

Přední český cloudový poskytovatel služeb v oblasti pohostinství, pokračuje v růstu. Během letošního léta Mews nelenil a otevřel rovnou dvě nové kanceláře, v Amsterdamu a Barceloně. Klientela ve Francii přesáhla 600 uživatelů, v Beneluxu je to aktuálně více než 750. Byznysově rozjeté léto završuje spolupráce s rakouskými hoteliéry Alpin Family. Úspěchy společnosti navázaly na její strategický růst, v loňském roce zaznamenala 116% nárůst příjmů, 55% nárůst počtu zaměstnanců a investici Series C ve výši 185 milionů dolarů. 

Tomáš Gajdošík autor

Foto: Shutterstock.com Česká cloudová platforma Mews roste v celé Evropě Foto: Shutterstock.com

Od svého založení v roce 2012 se Mews podařilo expandovat napříč několika kontinenty, nově firma otevřela kanceláře v Amsterdamu a v Barceloně. To navazuje na 60% nárůst počtu zaměstnanců ve Španělsku a 36% v Nizozemsku. Původním podnětem bylo přiblížení se zákazníkům a vybudování užšího kontaktu.

„Přestože jsme firma s přátelským přístupem k práci na dálku, neopomíjíme důležitost kontaktu firmy se zákazníky. Rozšiřování prostor nám umožňuje plně podporovat naši jedinečnou pracovní kulturu, která je poháněna inovacemi založenými na spolupráci,“ vyjadřuje se k novým kancelářím Matt Welle, CEO Mews. Aktuálně cloudovou aplikaci Mews používá 550 nemovitostí v Nizozemsku; ve Španělsku počet zákazníků přesahuje 200.

Mews

Český scaleup, který poskytuje ubytovacím zařízením systém pro správu rezervací, check-inů a vyřizování požadavků jejich hostů. Umí mimo jiné přijímat platby, řešit kompletní management hotelu včetně personálu a především podporuje připojení na vlastní API, takže se může jakákoli jiná služba v případě zájmu se systémem propojit. Platformu dnes využívá na 3 500 ubytovacích zařízení v 85 zemích po celém světě. Společnost Mews vznikla v Praze a v současnosti má sídlo v Amsterdamu. Kromě toho má kanceláře také v Londýně, Bruggách, New Yorku a dalších městech. Součástí týmu Mews je více než 800 lidí. V investičních kolech A, B a C získal scaleup Mews celkem 225 milionů dolarů. Kromě toho obdržel na konci roku 2021 také strategickou investici od giganta Salesforce a v létě 2022 uvedl Mews for Salesforce, první nativní integraci mezi systémem pro správu nemovitostí a platformou pro řízení vztahů se zákazníky.

Na hory do Rakouska s Mews

Mews také nadále spolupracuje s většími řetězci, nově jeho systém využívá hotelová společnost Alpin Family, která již zaznamenává okamžité významné provozní zisky a zjednodušení denní operativy. Alpin Family, jež čítá více než 550 ubytovacích zařízení, pilotní provoz od Mews spustila v loňském roce a už na jaře 2023 začala implementace platformy do tří nových hotelů každé 2–3 týdny.

Přechod z manuálního účtování plateb na automatické díky Mews Payments, stejně jako ověřování plateb kartou, přineslo téměř okamžité benefity. „Vybrali jsme si společnost Mews, protože potřebujeme cloudové řešení, které funguje napříč vícero nemovitostmi,“ uvádí Magdalena Mandl, vedoucí marketingu společnosti Alpin Family. „Máme centrální kancelář, ze které řídíme naše hotely, a nyní máme jasný přehled a můžeme centrálně řešit například cenové požadavky. Nemusíme přecházet ze systému do systému.“

Výhody zaznamenávají také hosté. Proces online check-inu nebo možnost využití kiosků přímo na místě přispěly ke zkrácení průměrné doby odbavení hostů na polovinu. Díky tomu má personál recepce více času na osobnější přístup a každému z hostů může poskytnout tipy a doporučení na aktivity po okolí šité na míru.

Klientská základna roste ve Francii i v Beneluxu

„Jsme potěšeni, že naše francouzské portfolio se rozrostlo na více než 600 nemovitostí,“ říká Richard Valtr, zakladatel Mews. „Takto rychlá expanze naznačuje silnou poptávku po agilním cloudu v oblasti pohostinství, který klade důraz na provozní bezchybnost a dovoluje firmám růst. Hlavním důvodem tohoto pozoruhodného úspěchu je zaměření našeho týmu na zákazníky, které je podpořeno hlubokou znalostí francouzského trhu.“

K oblibě Mews přispěla situace ohledně bezpečnosti citlivých dat a obchodní integrity. Francouzský trh zápolil se zvyšujícími se daňovými úniky z důvodu problémů s bezpečností v rámci POS systémů. Mews má certifikaci MF525, což znamená, že pokladní systémy splňují specifické normy EU, které zajišťují přísnou ochranu údajů.

Benelux v růstu nezaostává, portfolio momentálně čítá přes 750 zákazníků. „Je to jeden z prvních trhů, který naplno využil inovativního potenciálu, který jsme schopni nabídnout. Aktuálně je jeden z pěti pokojů v Nizozemsku řízený skrz Mews,“ uvádí Matt Welle. Ke kvalitní obsluze zákazníků též pomůžou nově vybudované kanceláře v srdci Amsterdamu.

Články autora Tomáš Gajdošík

Nejnovější články

Aktuality
Pro firmy je připravena miliarda na inovace

„Českým podnikatelům chceme vytvořit co nejlepší podmínky k...

Ministerstvo průmyslu a obchodu podporuje výzkum a inovace...

Aktuality
Diamanty českého byznysu se zastavily v Plzni

Letošní ročník navazuje na dva předchozí základní podobou...

Do žebříčku vstupují pouze společnosti se sídlem v...

Základní Diamantový žebříček v letošním roce doplnila ještě krajská...

Nové jsou v letošním ročníku také ceny – firmy...

Cestovní ruch
Rychlé ožívání českého turistického trhu v březnu posílilo

Březnové tržby vzrostly v ČR meziročně o téměř...

Trend českých hotelů je za březen skvělý. Pokud...

Březen byl ve střední Evropě klimaticky velmi příznivý...

Smith Travel Research, americká společnost dříve známá jako...

Nejnovější Aktuality

Aktuality
Pro firmy je připravena miliarda na inovace

„Českým podnikatelům chceme vytvořit co nejlepší podmínky k...

Ministerstvo průmyslu a obchodu podporuje výzkum a inovace...

Aktuality
Diamanty českého byznysu se zastavily v Plzni

Letošní ročník navazuje na dva předchozí základní podobou...

Do žebříčku vstupují pouze společnosti se sídlem v...

Základní Diamantový žebříček v letošním roce doplnila ještě krajská...

Nové jsou v letošním ročníku také ceny – firmy...

Aktuality
Česko se pyšní Prime High Street

Zájem prémiových značek o tuto lokalitu po odeznění...

Po pádu komunismu se pro západní značky otevřel...

Podle dostupných dat byl Cartier jedinou značkou, která...

„V Colliers se snažíme, aby se i další...