Pondělí 29. dubna 2024
ikona hodiny12. 12. 2022 11:37

I doma na vás čeká řada úžasných míst

Zlínský kraj – Východní Morava

Region proslavený podnikatelským zázrakem, oblíbenými lázněmi, zahradním barokem či valašskými horami je kolekcí inspirativních míst pro vaši konferenci či event

Martin Pášma autor

Foto: Martin Peterka Zlín Foto: Martin Peterka

Zlínský kraj je coby turistická destinace Východní Morava jedním nejrozmanitějších regionů v České republice. Nacházejí se zde úrodné nížiny i skutečné hory. Tisícileté tradice se zde setkávají s těmi staletými i novodobými. Čtyři různé národopisné oblasti tvoří studnici lidové kultury a folkloru, jaká nenajde srovnání široko daleko. Otázka nezní, zda konferenci, teambuilding či firemní event pořádat zde, ale v jakém stylu se má uskutečnit! Stejně jako individuální turisté najdou na Východní Moravě také organizátoři eventů po čertech pestrou nabídku, z níž je radost si vybrat.

Baťův Zlín

Tomáš Baťa! Nejen že dobyl svět jako král bot, ale je i 90 let po své smrti stále ohromně inspirující osobností. Jeho zcela a do detailů propracovaný systém řízení organizace nejlépe pochopíte právě ve Zlíně. Od počátku organizování eventu tak budete obohacováni idejemi, na nichž vyrostla Baťova světová organizace.

Nejen na úspěch vašeho jednání, ale i na budoucí řízení vaší společnosti rozhodně bude mít vliv, když pracovní část vaší konference, doprovodný program, stravování i ubytování účastníků eventu umístíte to autentických baťovských prostor.

Po inspirativní práci přijde i stylová zábava – na vlastní kůži můžete zažít baťovské výdobytky: bezmála šedesát kilometrů dlouhou vodní cestu Baťův kanál, filmové ateliery proslavené například filmy Karla Zemana, prohlídky funkcionalistické architektury, technických památek a mnoho dalšího.

Východní Morava – Cyrilometodějská křižovatka Evropy

Dotek cyrilometodějské duchovní tradice Velké Moravy, kolébky slovanského křesťanství z 9. století, nabízí podhůří Chřibů. Poblíž Starého Města u Uherského Hradiště se nacházejí nejen velkomoravské památky, ale též duchovní centrum Velehrad. Nad ním již se černají Chřiby, nevelké, ale tajemné pohoří, z něhož na širokou krajinu shlíží majestátní hrad Buchlov, vybízí k návštěvě velehradské baziliky či nedaleké Modré s velkomoravským Archeoskanzenem či unikátní sladkovodní expozicí s podvodním tunelem. Resorty v Chřibech jsou známé špičkovou úrovní wellnessu a lákavou blízkostí vinných sklepů.

Detailní informace

East Moravia Convention Bureau – www.vychodni-morava.cz

Žádné hory nejsou jako ty valašské!

Resorty na valašských horách – zejména Vsetínských Beskydech si v ničem nezadají s proslavenými horskými centry v Alpách. Poskytují špičkové možnosti pro turistiku, cyklo jízdy po krásných stezkách i bike zážitky na hřebenech, lyžování, wellness, a navíc nabízejí unikátní a pravou valašskou lidovou kulturu – působivé lidové stavitelství, svérázný folklor a zejména gastronomii! Můžete se naučit něco opravdu nevšedního: vařit kyselici, péct koláč frgál, nebo dojit kozu a z jejího mléka vlastnoručně udělat sýr.

Dokonale podmanivý půvab Luhačovic

Méně dynamický, zato však srovnatelně intenzivní inspirativní zážitek budete mít v nejkrásnějších moravských lázních. Mezi léčivými prameny a cennými secesními domy, jimž vévodí architektura D. Jurkoviče, odpočíval i tvořil světový fenomén Leoš Janáček. Luhačovice jsou rájem ozdravného relaxu i studnicí zajímavých příběhů. Můžete se vrátit do doby před sto lety a čas dělit mezi procedury, procházky po kolonádě či návštěvy lázeňského divadla či kaváren s neopakovatelnou atmosférou. Nebo zůstaňte v současnosti, a naplno využijte širokých možností wellnessu.

 

Stále živé baroko v Kroměříži

Vedle všech těžko uvěřitelných krás nabízí Východní Morava také úžasné živé památky barokní, jež snesou srovnání s Itálií, Francií, Portugalskem. Stejně jako Arcibiskupský zámek se sněmovním sálem a obrazárnou plnou cenných děl jsou na seznamu UNESCO Podzámecká, a hlavně Květná zahrada, nevídané památky evropského zahradnického umění. Podlehněte kouzlu baroka, nechte se jím obklopit a zažijte na vlastní oči, jaké by to bylo, patřit k honoraci před 350 lety.

Nejnovější články

Názory
Česko v pasti NIMBYsmu

Dobrý příkladem je nedávná debata o vysokorychlostní železnici....

To vše ilustruje současné Česko. Chceme být moderní...

Aktuality
Pro firmy je připravena miliarda na inovace

„Českým podnikatelům chceme vytvořit co nejlepší podmínky k...

Ministerstvo průmyslu a obchodu podporuje výzkum a inovace...

Aktuality
Diamanty českého byznysu se zastavily v Plzni

Letošní ročník navazuje na dva předchozí základní podobou...

Do žebříčku vstupují pouze společnosti se sídlem v...

Základní Diamantový žebříček v letošním roce doplnila ještě krajská...

Nové jsou v letošním ročníku také ceny – firmy...

Nejnovější Cestovní ruch

Cestovní ruch
Rychlé ožívání českého turistického trhu v březnu posílilo

Březnové tržby vzrostly v ČR meziročně o téměř...

Trend českých hotelů je za březen skvělý. Pokud...

Březen byl ve střední Evropě klimaticky velmi příznivý...

Smith Travel Research, americká společnost dříve známá jako...

Cestovní ruch
TIC BRNO boduje na poli cestovního ruchu

„Ze všech cen máme velkou radost. Nejen že...

Velkou cenu cestovního ruchu každoročně vyhlašuje agentura COT...

Cestovní ruch
Regionální muzeum není jen pokladnice

Od muzea se očekává, že uspokojí/přitáhne turisty včetně...

Jílové u Prahy je tak trochu ve specifické...

Zlato Regionální muzeum v Jílovém u Prahy sídlí na...

Příležitostné výstavy Výstavy, malé i větší, jsou v jílovském...

Původně jen opravdická živoucí kočka. Tak nějak jednou...

Regionální muzeum, na rozdíl od těch velkoměstských, může...