Neděle 19. května 2024
ikona hodiny28. 2. 2024 08:30

The Artisan zve na Restaurant Week

Hostům přináší speciální menu plné českých chutí

Pražská restaurace The Artisan se i letos zapojí do oblíbené gastronomické události Restaurant Week. Třetí ročník s podtitulem Jídlo nezná hranic se koná od 6. do 24. března 2024 a zúčastní se ho vybrané pražské podniky. Šéfkuchař Artisanu David Rejhon si pro tuto speciální událost připravil exkluzivní tříchodové menu, jež představí sezónní suroviny od místních dodavatelů a farmářů, které se pod rukami kuchařů The Artisan promění v moderní poklady české kuchyně.

Kristýna Štefanková autor

Foto: The Artisan Tým šéfkuchaře Davida Rejhona – The Artisan Foto: The Artisan

„Máme radost, že se můžeme i letos zapojit do pražského Restaurant Weeku, který si mezi hosty získal velkou oblibu. V minulém roce jsme dokonce získali ocenění za výjimečnou obsluhu a věříme, že tento rok se nám podaří udržet laťku vysoko,“ říká David Rejhon, šéfkuchař The Artisan. Návštěvníci se mohou těšit na dvě speciální tříchodová menu, která uspokojí jak milovníky masa, tak i vegetariány.

„Je skvělé, že se nám podařilo zorganizovat další ročník této gastronomické události. Restaurant Week propojuje milovníky dobrého jídla s vybranými restauracemi, a je pro nás potěšením sledovat, jak roste jeho popularita, a to nejen mezi místními Pražany. Děkujeme všem restauracím, které se letos zapojily, včetně The Artisan, za jejich angažovanost a přínos k bohatství gastronomické scény naší metropole,“ doplňuje Anna Grosmanová, organizátorka Restaurant Weeku.

Festivalové menu The Artisan odstartuje čerstvým jeseterem z oblíbené Chabrybárny, který se bude podávat s pórkem, černým česnekem a bramborami. Následuje křehký jehněčí hřbet s kmínovo-rozmarýnovou omáčkou a na závěr tradiční kynutá buchta s jogurtovým přelivem z farmy Krasolesí doplněná o svěží chuť kdoule.

Vegetariánská varianta nabídne pokrmy plné zeleniny, včetně předkrmu z ředkviček, medvědího česneku a české hořčice ze Sluneční farmy Vykáň. V hlavní roli se představí hrášek s uzenou smetanou a houbami a sladká tečka bude patřit makovému crumblu se švestkami a kávovým karamelem.

Menu bude dostupné za přátelskou cenu 790 Kč. Více informací o Restaurant Weeku naleznete na jejich webových stránkách https://www.restaurant-week.cz/. Informace o restauraci The Artisan jsou dostupné na webu www.theartisan.cz.

Články autora Kristýna Štefanková

Nejnovější články

Cestovní ruch
Show nejen pro šotouše

Letošního ročníku Festivalu, který proběhne pod záštitou místopředsedy...

Kromě krásných parních lokomotiv z tuzemska i ze...

V pátek 13. září 2024 po obědě bude...

Kromě vystavených lokomotiv budou rovněž představeny vozy s...

Cestovní ruch
Inspirace pro svatbu na zámku Nelahozeves

Co zámek nabídne? Dopoledne od 10 hodin je...

V roce 2022 se v ČR uskutečnilo na padesát pět...

Zámek Nelahozeves má konkurenční výhodu v relativní blízkosti Prahy...

Akce Inspirace ke svatbě na zámku se samozřejmě...

Analýzy
Kyberzločinci zneužívají nové zranitelnosti o 43 % rychleji

Společnost Fortinet, světový lídr v oblasti kybernetické bezpečnosti...

Útoky začaly v průměru 4,76 dní poté, co...

Útoky se týkaly méně než 9 % všech...

Botnety prokázaly neuvěřitelnou odolnost – v průměru trvalo...

Nejnovější Cestovní ruch

Cestovní ruch
Show nejen pro šotouše

Letošního ročníku Festivalu, který proběhne pod záštitou místopředsedy...

Kromě krásných parních lokomotiv z tuzemska i ze...

V pátek 13. září 2024 po obědě bude...

Kromě vystavených lokomotiv budou rovněž představeny vozy s...

Cestovní ruch
Inspirace pro svatbu na zámku Nelahozeves

Co zámek nabídne? Dopoledne od 10 hodin je...

V roce 2022 se v ČR uskutečnilo na padesát pět...

Zámek Nelahozeves má konkurenční výhodu v relativní blízkosti Prahy...

Akce Inspirace ke svatbě na zámku se samozřejmě...

Cestovní ruch
České aerolinie najedou na nový obchodní model

Důvodem změny obchodního modelu ČSA je zefektivnění provozu...

Pro klienty ČSA se nic nemění. Značka ČSA...