Show nejen pro šotouše
Cestovní ruch 19. 5. 2024 05:06V září letošního roku se v Benešově u Prahy uskuteční již 5. ročník Festivalu parních lokomotiv. Výstava historických drážních vozidel...
Pražská restaurace The Artisan se i letos zapojí do oblíbené gastronomické události Restaurant Week. Třetí ročník s podtitulem Jídlo nezná hranic se koná od 6. do 24. března 2024 a zúčastní se ho vybrané pražské podniky. Šéfkuchař Artisanu David Rejhon si pro tuto speciální událost připravil exkluzivní tříchodové menu, jež představí sezónní suroviny od místních dodavatelů a farmářů, které se pod rukami kuchařů The Artisan promění v moderní poklady české kuchyně.
„Máme radost, že se můžeme i letos zapojit do pražského Restaurant Weeku, který si mezi hosty získal velkou oblibu. V minulém roce jsme dokonce získali ocenění za výjimečnou obsluhu a věříme, že tento rok se nám podaří udržet laťku vysoko,“ říká David Rejhon, šéfkuchař The Artisan. Návštěvníci se mohou těšit na dvě speciální tříchodová menu, která uspokojí jak milovníky masa, tak i vegetariány.
„Je skvělé, že se nám podařilo zorganizovat další ročník této gastronomické události. Restaurant Week propojuje milovníky dobrého jídla s vybranými restauracemi, a je pro nás potěšením sledovat, jak roste jeho popularita, a to nejen mezi místními Pražany. Děkujeme všem restauracím, které se letos zapojily, včetně The Artisan, za jejich angažovanost a přínos k bohatství gastronomické scény naší metropole,“ doplňuje Anna Grosmanová, organizátorka Restaurant Weeku.
Festivalové menu The Artisan odstartuje čerstvým jeseterem z oblíbené Chabrybárny, který se bude podávat s pórkem, černým česnekem a bramborami. Následuje křehký jehněčí hřbet s kmínovo-rozmarýnovou omáčkou a na závěr tradiční kynutá buchta s jogurtovým přelivem z farmy Krasolesí doplněná o svěží chuť kdoule.
Vegetariánská varianta nabídne pokrmy plné zeleniny, včetně předkrmu z ředkviček, medvědího česneku a české hořčice ze Sluneční farmy Vykáň. V hlavní roli se představí hrášek s uzenou smetanou a houbami a sladká tečka bude patřit makovému crumblu se švestkami a kávovým karamelem.
Menu bude dostupné za přátelskou cenu 790 Kč. Více informací o Restaurant Weeku naleznete na jejich webových stránkách https://www.restaurant-week.cz/. Informace o restauraci The Artisan jsou dostupné na webu www.theartisan.cz.
Letošního ročníku Festivalu, který proběhne pod záštitou místopředsedy...
Kromě krásných parních lokomotiv z tuzemska i ze...
V pátek 13. září 2024 po obědě bude...
Kromě vystavených lokomotiv budou rovněž představeny vozy s...
Co zámek nabídne? Dopoledne od 10 hodin je...
V roce 2022 se v ČR uskutečnilo na padesát pět...
Zámek Nelahozeves má konkurenční výhodu v relativní blízkosti Prahy...
Akce Inspirace ke svatbě na zámku se samozřejmě...
Společnost Fortinet, světový lídr v oblasti kybernetické bezpečnosti...
Útoky začaly v průměru 4,76 dní poté, co...
Útoky se týkaly méně než 9 % všech...
Botnety prokázaly neuvěřitelnou odolnost – v průměru trvalo...
Letošního ročníku Festivalu, který proběhne pod záštitou místopředsedy...
Kromě krásných parních lokomotiv z tuzemska i ze...
V pátek 13. září 2024 po obědě bude...
Kromě vystavených lokomotiv budou rovněž představeny vozy s...
Co zámek nabídne? Dopoledne od 10 hodin je...
V roce 2022 se v ČR uskutečnilo na padesát pět...
Zámek Nelahozeves má konkurenční výhodu v relativní blízkosti Prahy...
Akce Inspirace ke svatbě na zámku se samozřejmě...
Důvodem změny obchodního modelu ČSA je zefektivnění provozu...
Pro klienty ČSA se nic nemění. Značka ČSA...