Sobota 20. dubna 2024
ikona hodiny1. 4. 2021 13:10

Everli investuje do evropského online trhu přes dvě miliardy  

České platformy dostanou tvrdou konkurenci

Evropský lídr mezi online tržišti s potravinami, skupina Everli, získal Series C investice v hodnotě 2,2 miliardy korun na expanzi do dalších zemí. Everli si od roku 2014 buduje pozici dlouhodobého partnera největších evropských značek potravin, mezi něž se řadí Lidl, Kaufland i Carrefour, a nabízí tak více než 300 tisíc různých produktů online v 70 městech v Itálii, Polsku, České republice a nově také ve Francii.

Renata Faltejsková autor

Foto: Everli Zelená ofenzíva Foto: Everli

Díky změně chování zákazníků a jejich přesunu k online nakupování se během loňského roku tržby společnosti Everli téměř zečtyřnásobily, a to na skoro 2,9 miliardy korun. Získané investice použije společnost k urychlení expanze na evropský trh a k výraznému rozšíření technologických, produktových, logistických, marketingových a finančních týmů.

Nové možnosti pro české obchodníky

V České republice je hlavním cílem týmu Everli pomoc obchodníkům s potravinami urychlit proces přechodu do online prostředí prostřednictvím finančně udržitelného a snadno implementovatelného řešení. A to bez rizika, bez žádných počátečních investic. Veškerý sortiment prodejců lze přesunout do online prostředí během 3–4 týdnů a zákazníkům ho doručit do jedné hodiny.

Everli je online tržiště s potravinami, na kterém zákazníci mohou nakupovat potraviny ze svých oblíbených supermarketů s dodáním ve stejný den, a to prostřednictvím nákupčího Everli. Služba se stala nezbytnou jak pro zákazníky, kteří se čím dál častěji obracejí k nákupu potravin online, tak pro supermarkety a maloobchodníky, kteří se snaží spotřebitelskému chování přizpůsobit a kterým vlastní online řešení chybí.

Jako první v méně zalidněných oblastech

Logistický model Everli poskytuje více než 3 000 nákupčích, kteří zvládnou doručit i objemné celotýdenní nákupy. Vzhledem k tomu, že logistický model nevyžaduje centralizovaný sklad ani kamiony, jeho flexibilita a škálovatelnost umožnila společnosti Everli jako první nabídnout službu doručování potravin ve stejný den i v oblastech s malou a střední hustotou zalidnění, ve kterých služby ostatních online prodejců doposud nebyly.

Zkraje uplynulého roku zahájila společnost Everli expanzi do Evropy, konkrétně sousedního Polska, které nyní generuje 20 % z celkového počtu objednávek, v posledních dnech úspěšně expandovala i do České republiky a Francie. Diverzifikovala svůj byznys model, který se posunul od obchodních poplatků placených maloobchodníky a poplatků za doručení placených zákazníky k poskytování vlastních reklamních a propagačních služeb firmám s rychloobrátkovým zbožím.

Společnost chce zajistit svým zákazníkům během nakupování jen to nejlepší, a to přímo z pohodlí jejich domovů, bez front a parkování, bez nošení těžkých tašek. Společnost byla založena v roce 2014 a za pouhých 7 let se stala evropským lídrem mezi online tržišti s potravinami. Se sídlem v Miláně a pobočkami ve Veroně a Varšavě se tým rozrostl na více než 220 lidí a navázal partnerství s více než 100 obchodníky a FMCG společnostmi, které obsluhují více než 70 měst po celé Evropě a s více než 3 miliony doručených objednávek.

„Společnost Verlinvest je aktivním investorem ve spotřebitelském prostoru více než 25 let, ale doposud jsme nezažili spotřebitelskou revoluci takového rozsahu, kdy se nakupující trvale přesouvají z fyzických obchodů do online prostředí. Jsme hrdí na to, že spolu s Everli přepisujeme pravidla potravinářského průmyslu,“ říká Simone Sallustio, výkonná ředitelka společnosti Verlinvest. „Everli kombinuje vlastní technologie a nasbíraná data se zkušenostmi svých maloobchodních partnerů s potravinami. Věříme, že toto spojenectví staví společnost Everli do perfektní pozice k tomu, aby se upevnila jako lídr evropského trhu s potravinami online, přinesla spotřebitelům nakupování v té nejlepší možné podobě, přidanou hodnotu svým maloobchodním partnerům a v neposlední řadě jim umožnila hladký přechod k digitální reklamě značek s potravinami.“

 

 

 

Verlinvest

Soukromá rodinná investiční společnost se sídlem v Bruselu, s kancelářemi v New Yorku, Londýně a Singapuru, a s jedinečným posláním – vést spotřebitelské revoluce. Od svého založení v roce 1995 se společnost Verlinvest zaměřuje na budování značek a zrychlování jejich růstu. Pomáhá podnikatelům napříč celou Evropou, Spojenými státy a Asií s transformací jejich vize do globálního úspěchu. Verlinvestu se daří budovat portfolio společností vedených za účelem podpory růstu a udržitelných změn. Komunita firmy zahrnuje Oatly, Tony’s Chocolonely, Vita Coco a Mutti,

„Naším cílem bylo a je pomáhat lidem dosáhnout duševní pohody prostřednictvím zjednodušení nakupování v potravinách. Minulý rok byl zjevně stresující jak pro spotřebitele, tak pro obchodníky, díky čemuž se náš cíl stal ještě relevantnějším než kdykoli předtím. Jsme hrdí na to, jakou roli v tomto případě hrajeme – kdy pomáháme mnoha lidem, ať už je pomoc velká, nebo malá. Ale teprve začínáme. Toto odvětví už nikdy nebude stejné. Posun k online doručování už jen tak nezmizí a očekávání na obou stranách se neustále zvětšují. Vytvořili jsme model, o kterém věříme, že nabízí spotřebitelům bezkonkurenční hodnotu prostřednictvím rozsáhlého přístupu k maloobchodníkům a produktům, které milují, a to i v méně obydlených oblastech. V současnosti jsou tak i maloobchodníci schopní cenově konkurovat online a vybudovat si tak zcela novou spotřebitelskou základnu,“ říká Federico Sargenti, generální ředitel společnosti Everli.

Články autora Renata Faltejsková

Nejnovější články

Be the Best
Platí Baťovo ikonické motto i v době umělé inteligence?

Jeden závěr na úvod je ale zcela zřejmý:...

Bylo to v roce 1925 – po 31 letech...

Tomáš Baťa je nám i v současnosti inspirací mimo...

V období, kdy se firmě Baťa podaří konečně zvládnout...

Následně se Baťa také vyjadřuje k odpovědnosti firem za...

Abychom se mohli dostat k podstatě naší úvahy, jak...

A významným článkem mozaiky Baťových úvah je také...

A zde získáváme odpověď Tomáše Bati na situaci,...

A zase se ocitáme na začátku dvou rovin,...

Nejde zde oddělit jedno od druhého. Firmy nemohou...

Tomáš Baťa věděl, že jde o změnu životního...

Vracíme se touto úvahou zase na začátek. Málo...

Jak k otázce umělé inteligence a nahrazování lidské práce...

Jak vnímá roli lidí v době umělé inteligence...

Analýzy
Lidé míří za gastro zážitky, i když stojí víc

Souhrnné tržby gastro podniků dosáhly za první kvartál...

Restaurace svými tržbami odpovídají průměru celého gastra. Ovšem...

Zatímco v roce 2019 tvořily prodeje hlavních jídel během...

Průměrná obědová útrata v restauraci je nyní 224...

Podíváme-li se pouze na období posledních týdnů, je...

„Velikonoce letos opravdu zafungovaly dokonale. Moje rada provozovatelům...

V úvodu jara se nejvíc dařilo podnikům ve Středočeském...

V podstatě to ilustruje vývoj v celém prvním čtvrtletí, kde...

„Důvody, proč tomu tak bylo, můžeme jen odhadovat....

Analýzy
Češi nechtějí odejít za prací do zahraničí

Důležitou roli při rozhodování ale hraje rodina –...

Lidé jsou nejvíce otevřeni přestěhovat se za prací...

V Česku a Severním Makedonii je téměř polovina...

Důležitým faktorem při zvažování konkrétní nabídky není jen...

„První tři země v Evropě, do kterých to...

Ve střední Evropě, na Balkáně a v regionech...

Naopak největší překážkou práce v zahraničí je dlouhodobé...

Poskytovatel náborových služeb Alma Career uskutečnil průzkum ve...

Nejnovější Aktuality

Aktuality
Jak připravit firmu na AI a digitální budoucnost?

Pátý ročník Digital Transformation Summitu proto přinese nejnovější...

Srdcem Digital Transformation Summitu (DTS) budou ukázky konkrétních...

DTS letos otevře Krzysztof Krecikij, Salesforce Regional Director...

Aktuality
Komora pomůže podnikatelům s elektronickým daňovým přiznáním

Hospodářská komora proto spustila na webové stránce www.komora.cz/dane/ návody,...

„Digitalizace musí být k uživateli přátelská a přinášet...

Aktuality
Největší logistický kongres v ČR se blíží

Logistika a doprava patří mezi nejdůležitější pracovní úkony mezi...

Všechny zmíněné faktory představují příležitost pro spojení s loajální...

Velký kongres EASTLOG, který se bude konat 30....