Čtvrtek 25. dubna 2024
ikona hodiny17. 9. 2021 15:33

Jihočeští podnikatelé získali stříbrnou Merkurovu medaili

V předvečer 33. sněmu Hospodářské komory České republiky bylo významným osobnostem, podnikatelům a institucím, kteří přispívají k podpoře podnikání a činnosti komory, předáno ocenění Merkurova medaile. Mezi nominovanými byl i místopředseda Jihočeské hospodářské komory a generální ředitel společnosti Kámen a písek spol. s r.o. Otakar Veselý a předseda Smírčí komise HK ČR Petr Bašík ze společnosti AURA a.s. Dlouholetí členové Jhk získali stříbrnou Merkurovu medaili za dlouholetou práci pro hospodářskou komoru a za zásluhy o její rozvoj.

Dominika Krejčířová autor

Foto: HK ČR Prezident Hospodářské komory ČR Vladmír Dlouhý (vlevo) předal stříbrnou Merkurovu medaili Otakaru Veselému (uprostřed) a Petru Bašíkovi. Foto: HK ČR

„Ocenění vnímám jako určitou odměnu za dlouhá léta podnikání a působení na Jihočeské hospodářské komoře. Věřím, že Merkurova medaile potvrzuje to, o co jsem se vždy v podnikání snažil, tedy nejen o rozvoj samotné firmy, ale i prostředí, kde působím a žiji. Věřím totiž, že pokud se bude dařit místním podnikatelům, bude se dařit i celému regionu. Již v roce 1993, kdy jsme zakládali okresní hospodářskou komoru v Českém Krumlově jako samostatný právnický subjekt, jsme věděli, že v jednotnosti je síla. Vzájemná spolupráce a partnerství je jedním z hlavních principů naší práce dodnes,“ říká Otakar Veselý, generální ředitel společnosti Kámen a písek spol. s r.o. a místopředseda představenstva Jihočeské hospodářské komory, který stál u jejího zrodu v roce 2001. Již dlouhá léta působí také jako předseda Rady oblastní kanceláře Jihočeské hospodářské komory v Českém Krumlově.

„Merkurovy medaile si velmi vážím. Je to pro mě určitá forma zpětné vazby za práci pro Hospodářskou komoru, ale i její složky po celé republice. Věřím, že i moje práce, byť navenek ne příliš viditelně, přispívá k rozvoji komory,“ říká Petr Bašík ze společnosti AURA a.s., který působí jako předseda Smírčí komise Hospodářské komory České republiky (HK ČR) a rovněž byl u počátků fungování Jhk.

V rámci slavnostního předávání, které proběhlo v předvečer 33. sněmu Hospodářské komory ČR v Brně, získali oba dlouholetí členové Jhk stříbrnou Merkurovu medaili udělovanou členům a voleným představitelům HK ČR za dlouholetou práci pro komoru a za zásluhy o její rozvoj. Stříbrnou medaili jim dle tradice předal prezident HK ČR Vladimír Dlouhý.

Merkurova medaile je oceněním Hospodářské komory, které komora uděluje od roku 2013. Ocenění se předává osobnostem, podnikatelům, institucím a organizacím, zaměstnancům, ale i představitelům měst a obcí přispívajících k podpoře podnikání a činnosti HK ČR.

Komora uděluje tři kategorie Merkurových medailí – zlatou, stříbrnou a bronzovou. Stříbrná medaile, kterou získal Otakar Veselý a Petr Bašík, se uděluje českým podnikatelům, občanům a institucím včetně měst, obcí a škol za zásluhy o rozvoj českého podnikání či zahraničního obchodu. Dále pak zahraničním institucím nebo osobám za zásluhy o rozvoj hospodářské či obchodní spolupráce s Českou republikou a členům a voleným představitelům HK ČR nebo jejích složek za dlouholetou práci pro komoru a zásluhy o její rozvoj.

Články autora Dominika Krejčířová

Nejnovější články

Trendy
Belgický příklad pro Česko

„Lidé by nemuseli shromažďovat a odvážet nesešlápnuté lahve...

Při zavedení digitálního zálohového systému by v Česku...

Aktuality
Česko se pyšní Prime High Street

Zájem prémiových značek o tuto lokalitu po odeznění...

Po pádu komunismu se pro západní značky otevřel...

Podle dostupných dat byl Cartier jedinou značkou, která...

„V Colliers se snažíme, aby se i další...

Pohled z praxe
Vinařský ráj vstupuje na rakouský trh

„České vinohrady představují pouze 0,54 % z celkového...

Pro Vinařský ráj se jedná již o historicky...

„Ve Vinařském ráji vidíme mnoho příležitostí, jak trh...

Nejnovější Nezařazené

Nezařazené
Proč ECB nebude spěchat se sazbami dolů?

Popravdě řečeno, pro trhy nejde o žádné překvapení....

Takto přísná měnová politika ale není bez rizika....

Nezařazené
Komora oceňuje digitalizaci obchodování s automobily

„Vláda při svém nástupu slíbila maximální možnou digitalizaci....

Semináře o digitalizaci obchodu s automobily se zúčastnili...

Nezařazené
Členské firmy Jhk zabodovaly v soutěži Spokojený zákazník 2023

Sdružení českých spotřebitelů každoročně od roku 2001 vyhlašuje...

Ocenění Spokojený zákazník také vyjadřuje, že firma, která...

Tyto ocenění jsou také důkazem toho, že firmy...