Sobota 27. dubna 2024
ikona hodiny31. 10. 2022 16:25

Blíží se Týden vzdělávání dospělých v Jihočeském kraji

Nabídne přednášky osobností z řad sportovců i tváří televizních obrazovek

Týden vzdělávání dospělých v Jihočeském kraji je akce, která již tradičně nabídne Jihočechům řadu vzdělávacích akcí i řadu zajímavých přednášek. Novinkou letošního roku je Jihočeský vzdělávací miniveletrh, který týden vzdělávání na jihu Čech odstartuje a jeho tváří se stali například úspěšný paralympijský cyklista Jiří Ježek či novinář, publicista a moderátor Jakub Železný.

Dominika Krejčířová autor

Foto: Shutterstock.com Příští jihočeský týden se ponese ve znamení vzdělávání dospělých Foto: Shutterstock.com

„Týden vzdělávání dospělých v Jihočeském kraji realizujeme ve spolupráci s Jihočeskou univerzitou v Českých Budějovicích již od roku 2017. Za tu dobu si myslím podařilo uspořádat celou řadu zajímavých akcí, které jak odborníky, tak i zájemce z řad veřejnosti každoročně inspirují a motivují k dalšímu vzdělávání a osobnímu rozvoji,“ říká Dana Feferlová, ředitelka Jihočeské společnosti pro rozvoj lidských zdrojů, která je jedním z organizátorů Týdne vzdělávání dospělých v Jihočeském kraji.

„V nabídce letošního ročníku máme přibližně 30 přednášek a seminářů, 20 workshopů a 10 ukázek výuky. Nechybí ale ani možnost zúčastnit se dnů otevřených dveří, exkurzí či využít osobní konzultace. Mimo to jsme pro letošní rok připravili novinku v podobě veletrhu, kde se zájemci budou moci seznámit s nabídkou vzdělávacích organizací, ale současně si poslechnout přednášky od zajímavých hostů. Pozvání do Českých Budějovic přijal bývalý paralympijský cyklista Jiří Ježek, novinář, publicista a moderátor Jakub Železný či analytik trhu práce Tomáš Ervín Dombrovský. A tématem bude samozřejmě vzdělávání,“ láká na bohatý program Dana Feferlová.

Týden vzdělávání dospělých je tradičně pořádaná akce, která má za cíl představit široké veřejnosti zajímavou a různorodou škálu vzdělávacích aktivit v různých formátech a podobách, jako jsou např. workshopy, semináře, kurzy, kulaté stoly, dny otevřených dveří a mnoho dalších, a to jak v online, tak v offline podobě. Zájemci si letos mohou vybírat z více jak 60 různých akcí, které proběhnou převážně v týdnu od 7. listopadu do 13. listopadu 2022. Nabídka týdne vzdělávání dospělých je pro zájemce k dispozici na webu www.tydenvzdelavani.cz.

Vendula Mikolášková z Jihočeské univerzity, která se na organizaci Týdne vzdělávání dospělých podílí, upozorňuje na pestrost témat letošního ročníku: „Naši vzdělavatelé se dotknou opravdu široké škály témat, od samotné problematiky vzdělávání, která je důležitá také pro uplatnění na trhu práce, až po internet a bezpečné chování v kyberprostoru. Z nabídky si vyberou například i fandové archeologie, jež se mohou v úterý 8.11. přihlásit na přednášku Benátský všelék theriak a archeologické doklady jeho dovozu do jižních Čech či rodiče, kteří se ve stejný den mohou přihlásit na seminář Jak rozečíst malé čtenáře a Jak rozečíst teenegery,“ vyjmenovává Vendula Mikolášková a dodává, že z letošní nabídky si vyberou opravdu všichni.

Týden vzdělávání dospělých pořádá Jihočeská společnost pro rozvoj lidských zdrojů, o.p.s. a Jihočeská univerzita za podpory Jihočeského kraje, Jihočeského paktu zaměstnanosti a řady partnerů. Akci podporují také mediální partneři, kterými jsou: Budějcká Drbna, Jihočeská televize, Český rozhlas České Budějovice, Českobudějovický deník a IGY centrum České Budějovice.

Partnery akce jsou Úřad práce ČR, Profikoučka, Vysoká škola technická a ekonomická České Budějovice, Národní pedagogický institut, Czechitas, Europe Direct České Budějovice, Zařízení pro další vzdělávání pedagogických pracovníků a Středisko služeb školám a Jihočeská hospodářská komora.

Nad akcí převzal záštitu hejtman Jihočeského kraje MUDr. Martin Kuba.

Články autora Dominika Krejčířová

Nejnovější články

Aktuality
Pro firmy je připravena miliarda na inovace

„Českým podnikatelům chceme vytvořit co nejlepší podmínky k...

Ministerstvo průmyslu a obchodu podporuje výzkum a inovace...

Aktuality
Diamanty českého byznysu se zastavily v Plzni

Letošní ročník navazuje na dva předchozí základní podobou...

Do žebříčku vstupují pouze společnosti se sídlem v...

Základní Diamantový žebříček v letošním roce doplnila ještě krajská...

Nové jsou v letošním ročníku také ceny – firmy...

Cestovní ruch
Rychlé ožívání českého turistického trhu v březnu posílilo

Březnové tržby vzrostly v ČR meziročně o téměř...

Trend českých hotelů je za březen skvělý. Pokud...

Březen byl ve střední Evropě klimaticky velmi příznivý...

Smith Travel Research, americká společnost dříve známá jako...

Nejnovější Nezařazené

Nezařazené
Proč ECB nebude spěchat se sazbami dolů?

Popravdě řečeno, pro trhy nejde o žádné překvapení....

Takto přísná měnová politika ale není bez rizika....

Nezařazené
Komora oceňuje digitalizaci obchodování s automobily

„Vláda při svém nástupu slíbila maximální možnou digitalizaci....

Semináře o digitalizaci obchodu s automobily se zúčastnili...

Nezařazené
Členské firmy Jhk zabodovaly v soutěži Spokojený zákazník 2023

Sdružení českých spotřebitelů každoročně od roku 2001 vyhlašuje...

Ocenění Spokojený zákazník také vyjadřuje, že firma, která...

Tyto ocenění jsou také důkazem toho, že firmy...