Sobota 27. dubna 2024
ikona hodiny23. 8. 2023 08:54

50 tisíc korun na transformace kariéry v digitální éře

V dnešní době jsou digitální dovednosti vyžadované téměř na každém pracovišti. Firmy jednoduše očekávají, že je bude mít naprostá většina zaměstnanců, nikoliv jen pár vyvolených. Technologie jsou středobodem našich životů, a protože naše závislost na internetu a digitální komunikaci roste, musíme s nimi neustále držet krok. Nová iniciativa Ministerstva práce a sociálních věcí (MPSV) proto přináší možnost finanční podpory na digitální vzdělávání až do výše 50 tisíc Kč. Jak může tato iniciativa přispět k rozvoji celé společnosti?

Pavel Kašpar autor

Foto: Shutterstock.com Ministerstvo podpoří digitální vzdělávání Foto: Shutterstock.com

„Věříme, že jako společnost rosteme a stáváme se lepší pouze, když co nejvíce jejích členů má dostatečné dovednosti pro svůj další rozvoj. V kontextu digitálního vzdělávání to vůbec neznamená, že by všichni lidé měli být programátory, ale že by měli mít dovednosti, které jim umožňují reálný kariérní a osobnostní rozvoj ve světě, který je čím dál více založen na IT. S rostoucím počtem digitálních technologií a digitalizací ve všech oblastech života je nezbytné, aby lidé získali dovednosti, které jim umožní úspěšně a efektivně pracovat s technologiemi a digitálními nástroji,“ říká Jana Večerková, zakladatelka a ředitelka intenzivních kurzů programování Coding Bootcamp Praha.

Změna pracovního trhu a konkurenceschopnost

Rychlý vývoj technologií mění požadavky na pracovní trh. Kdo se neustále učí a rozvíjí, má větší šanci uspět. Investice do vzdělávání umožní lidem získat nové dovednosti nebo rozšířit ty stávající. Tím zvyšují svou konkurenceschopnost na trhu práce a mají větší šanci dostat se k atraktivnějším pracovním pozicím. Nejde ale jen o schopnost efektivně pracovat s technologiemi, především jde o schopnost přizpůsobit se rychle se měnícím podmínkám. Coding Bootcamp Praha a podobné instituce poskytují intenzivní a specializované kurzy, které umožňují rychlou transformaci kariéry. Tímto způsobem se podpora MPSV stává tím správným krokem ke konkurenceschopnější a inovativnější společnosti.

Investice, která se vyplatí

Pokud to s vaším vzděláváním myslíte vážně, finance, které do toho vložíte jsou vždy strategicky investovány. Argumenty tvrdící, že v dnešní době může každý získat všechny informace zdarma na internetu, lze snadno a rychle vyvrátit. Především je pro začátečníky bez hlubších znalostí obtížné rozlišit relevantní informace, zároveň mnoho zdrojů bývá zastaralých nebo dokonce nepřesných. Navíc může být celý učební proces výrazně snazší v přítomnosti mentora, člověka, který vás navede a pomůže vám, když se ztratíte. A samozřejmě důležitým bodem je i to, že čas má svoji cenu, a tak věnovat dlouhé roky učení osamotě nemusí být ani zdaleka tak efektivní jako v porovnání s rychlejší cestou ve skupině dalších podobně smýšlejících lidí.

Odložte si splátky školného a studuje i v angličtině

Coding Bootcamp Praha již nyní nabízí možnost odloženého školného, které umožňuje účast na kurzech i lidem s omezeným rozpočtem. Nová iniciativa MPSV navíc ještě více rozšiřuje tuto možnost a umožňuje lidem získat finanční podporu na své vzdělávání. V kombinaci s odloženým školným a možností získat až 50 tisíc Kč na vzdělávání v oblasti IT se stává Coding Bootcamp Praha ještě dostupnějším a atraktivnějším pro širší veřejnost.

„Jsme také pozitivně překvapeni i tím, že podporované kurzy mohou probíhat v angličtině, což v minulosti nebylo možné. V oblasti programování je angličtina předpokladem pro to, aby člověk se mohl vzdělávat z kvalitních nejnovějších materiálů, a proto je skvělé, že existuje podpora pro kurzy nejen v češtině ale i v angličtině,“ zakončuje Večerková.

Články autora Pavel Kašpar

Nejnovější články

Aktuality
Pro firmy je připravena miliarda na inovace

„Českým podnikatelům chceme vytvořit co nejlepší podmínky k...

Ministerstvo průmyslu a obchodu podporuje výzkum a inovace...

Aktuality
Diamanty českého byznysu se zastavily v Plzni

Letošní ročník navazuje na dva předchozí základní podobou...

Do žebříčku vstupují pouze společnosti se sídlem v...

Základní Diamantový žebříček v letošním roce doplnila ještě krajská...

Nové jsou v letošním ročníku také ceny – firmy...

Cestovní ruch
Rychlé ožívání českého turistického trhu v březnu posílilo

Březnové tržby vzrostly v ČR meziročně o téměř...

Trend českých hotelů je za březen skvělý. Pokud...

Březen byl ve střední Evropě klimaticky velmi příznivý...

Smith Travel Research, americká společnost dříve známá jako...

Nejnovější Aktuality

Aktuality
Pro firmy je připravena miliarda na inovace

„Českým podnikatelům chceme vytvořit co nejlepší podmínky k...

Ministerstvo průmyslu a obchodu podporuje výzkum a inovace...

Aktuality
Diamanty českého byznysu se zastavily v Plzni

Letošní ročník navazuje na dva předchozí základní podobou...

Do žebříčku vstupují pouze společnosti se sídlem v...

Základní Diamantový žebříček v letošním roce doplnila ještě krajská...

Nové jsou v letošním ročníku také ceny – firmy...

Aktuality
Česko se pyšní Prime High Street

Zájem prémiových značek o tuto lokalitu po odeznění...

Po pádu komunismu se pro západní značky otevřel...

Podle dostupných dat byl Cartier jedinou značkou, která...

„V Colliers se snažíme, aby se i další...