Neděle 28. dubna 2024
ikona hodiny22. 1. 2024 15:58

Pozitivní náladu na kryptotrhu potvrzují i čísla

Startup z dílny SatoshiLabs má za sebou milník miliardy dolarů v hodnotě zpracovaných transakcí

Přes 50 tisíc aktivních uživatelů ve 156 zemích světa a zpracované transakce v hodnotě přes 1 miliardu dolarů. Taková jsou některá z čísel ukazující růst platformy Invity za poslední čtyři roky a také zájem o nestátní digitální měny. Invity je jedna ze čtyř společností spadajících pod největší tuzemský kryptoholding SatoshiLabs. Umožňuje porovnat nabídky směnáren, rychle a bezpečně nakoupit, prodat nebo spořit kryptoměny pomocí metody dollar-cost averaging (DCA).

Gabriel Friedel autor

Foto: Shutterstock.com Na kryptotrzích vládne pozitivní nálada Foto: Shutterstock.com

Nejaktivnější uživatele si Invity našla ve Spojených státech, Nizozemsku, Německu a Česku, což jsou země, kde se kryptoměny těší historicky velkému zájmu. Její hlavní misí je být vstupní bránou pro nováčky, což jí dnes umožňuje i vlastní mobilní aplikace. Tam ale zdaleka nekončí.

„S nápadem založit Invity jsme přišli v roce 2019, protože jsme věděli, jak by podobná platforma mohla přispět k vizi finanční svobody, kterou celé SatoshiLabs prosazuje. Za čtyři roky se nám tak podařilo Invity rozvinout v platformu, která má globální uživatelskou základnu. Naším cílem zůstává představit svět kryptoměn nováčkům, nicméně víme, že platformu používá široké spektrum uživatelů i z řad zkušených držitelů. A hodnota transakcí, která překročila jednu miliardu dolarů, je důkazem, že to děláme správně. Možnosti platformy ovšem budeme v dohledné budoucnosti dále rozšiřovat,“ uvádí Štěpán Uherík, spoluzakladatel Invity, který zároveň působí v roli CFO celé skupiny SatoshiLabs.

Invity je v jádru agregátor směnáren, kde uživatelé mohou porovnávat různé nabídky a směnné kurzy kryptoměn. Platforma nabízí přes 4 000 směnných párů. Dnes už má i vlastní aplikaci a na kontě přes 320 tisíc transakcí. Mezi ty nejpopulárnější obchodované kryptoměny patří na prvním místě bitcoin, ethereum a pak zejména tzv. stablecoiny, což je typ kryptoměny, která udržuje stabilní hodnotu ve srovnání s tradičními měnami. Invity je zároveň součástí každé kryptopeněženky Trezor a procesuje tak i transakce prováděné jejími držiteli.

Ekosystém pro všechny

Invity založili v roce 2019 Štěpán Uherík a Jiří Brada. Platforma v současnosti disponuje týmem skoro 30 lidí, který má na starosti vývoj a provoz platformy. Jako taková má Invity v rámci skupiny SatoshiLabs svou vlastní roli, stejně jako ostatní projekty. Zatímco Trezor nabízí uživatelům možnost ukládat si své kryptoměny na fyzickou kryptopeněženku a zaměřuje se na bezpečné a jednoduché uchování kryptoměn, Invity má primárně za cíl oslovit ty, kteří s kryptoměnami teprve začínají, nebo si od nich dosud drželi odstup. „Hlavním cílem je ale postupně tyto začátečníky vzdělávat a vysvětlit i výhody self-custody, tedy držení kryptoměn na fyzické peněžence. Edukovat plánujeme rovněž v rámci chystané online akademie,“ říká Jiří Brada, CEO a druhý ze zakladatelů Invity.

Zájem o kryptoměny v posledních měsících roste, což mělo pozitivní dopad i na zájem lidí o služby Invity. Bitcoin se na začátku minulého roku prodával za sotva 17 tisíc dolarů, jeho cena však během roku poměrně stabilně rostla a na začátku prosince překonala 40 tisíc. „Nedávno byl schválen bitcoinový ETF, což sice nepřineslo výrazné navýšení ceny bitcoinu, jak mnozí očekávali, avšak trend ceny jde dlouhodobě jednoznačně nahoru. Letos nás navíc ještě čeká například halving, další půlení bitcoinu, které by mohlo ovlivnit cenu, ale také nemusí. Spekulace o ceně bitcoinu tedy bývá ošemetná, pokud budeme usuzovat z vývoje v minulosti, není meta 100 tisíc dolarů tento rok nepředstavitelná, ale je to čistě spekulace,“ komentuje Uherík.

Články autora Gabriel Friedel

Nejnovější články

Aktuality
Pro firmy je připravena miliarda na inovace

„Českým podnikatelům chceme vytvořit co nejlepší podmínky k...

Ministerstvo průmyslu a obchodu podporuje výzkum a inovace...

Aktuality
Diamanty českého byznysu se zastavily v Plzni

Letošní ročník navazuje na dva předchozí základní podobou...

Do žebříčku vstupují pouze společnosti se sídlem v...

Základní Diamantový žebříček v letošním roce doplnila ještě krajská...

Nové jsou v letošním ročníku také ceny – firmy...

Cestovní ruch
Rychlé ožívání českého turistického trhu v březnu posílilo

Březnové tržby vzrostly v ČR meziročně o téměř...

Trend českých hotelů je za březen skvělý. Pokud...

Březen byl ve střední Evropě klimaticky velmi příznivý...

Smith Travel Research, americká společnost dříve známá jako...

Nejnovější Trendy

Trendy
Saudské fondy, české startupy, mezinárodní investoři

Nebudou chybět zástupci globálně úspěšných fondů Hustle fund,...

Foundeři zde budou mít možnost oslovit širokou škálu...

Na Reflect přiletí podnikatelé a zakladatelé několika úspěšných...

Díky pozitivnímu ohlasu, kterému se minulý rok těšila...

Trendy
Belgický příklad pro Česko

„Lidé by nemuseli shromažďovat a odvážet nesešlápnuté lahve...

Při zavedení digitálního zálohového systému by v Česku...

Trendy
Rozmar moderního člověka, nebo udržitelnější způsob nakupování?

Stále více zákazníků si zvyklo pravidelně nakupovat potraviny...

Prvním z důvodů, proč může být rozvoz potravin šetrnější...

K udržitelnosti celého nákupního procesu velkou měrou přispívají také...

Počet automobilů na 1 000 obyvatel v České republice neustále...