Pondělí 29. dubna 2024
ikona hodiny4. 4. 2024 07:43

Inkubátor ocenil tři našlápnuté fintech startupy

Intenzivní desetitýdenní inkubační program Fintech Booster české vývojářské společnosti Applifting úspěšně ukončil své první kolo. Z 10 účastníků nejvíce zazářily fintechy M&AI, Savellio a Bill Systems, které tak dosáhly na finanční odměnu. Kromě finanční odměny si z programu odnášejí úspěšně zvládnutou validaci svých projektů, která jim nyní umožní projekty posunout k dalšímu, tentokrát praktickému vývoji. Během něj mohou kdykoli sáhnout po pomoci Appliftingu, který má s vývojem fintechových aplikací bohaté zkušenosti – pracoval například na aplikacích v mobilním a cloudovém bankovnictví Erste Group Bank či BankID. V rolích partnerů program podpořila Visa, Microsoft, Deloitte, ale také advokátní kancelář Mavericks ve spolupráci se Solidpixels a Innovatee.

Václav Králíček autor

Foto: Shutterstock.com Inkubátor Fintech Booster českého studia Applifting ocenil tři našlápnuté fintech startupy Foto: Shutterstock.com

„Za deset let vývoje aplikací pro největší finanční instituce sledujeme různá úskalí, která brání inovativním startupům, byť s revolučními nápady, vstoupit na fintechový trh. Například při vývoji BankID jsme si vyzkoušeli, jak složité je vyřešit integraci API tak, abychom od všech bank dostávali stejné informace, aby jedna aplikace dokázala fungovat napříč celým trhem. Obdobný proces je složitý a nákladný, což foundery dokáže spolehlivě odradit. V odvětví vidíme obrovský přínos pro nové projekty, tudíž jsme s Fintech Boosterem chtěli dát právě těmto founderům šanci přinést něco nového a pomoci jim s rozjezdem,“ říká Jiří Ettler, head of Fintech Booster.

Z deseti účastníků Fintech Boosteru vybrala porota tvořená zástupci Appliftingu, fondu Depo Ventures a partnera inkubátoru společností VISA tři nejnadějnější projekty, které ocenila finanční odměnou ve výši 30, 20 a 10 tisíc korun. Nejvyšší částku si odnesl nástroj M&Ai využívající umělou inteligenci pro optimalizaci a zrychlení procesů fúzí a akvizic, čímž slibuje revoluci v rychlosti a efektivitě provádění obchodních transakcí. Druhé místo obsadila aplikace Savellio, která usiluje o zlepšení finanční gramotnosti mladých lidí tím, že jim nabízí přehledné nástroje pro správu osobních financí. Na třetím místě se pak umístila aplikace Bill zaměřená na digitalizaci procesů nejen v advokátních kancelářích, s cílem zvýšit efektivitu a snížit administrativní zátěž.

„Celý běh inkubátoru nás utvrdil v tom, že validace je nezbytně důležitým aspektem každého začínajícího projektu. Díky této fázi pak mají jednotlivé projekty výrazně vyšší šanci uspět na trhu,“ uvádí Ettler.

S produktem na trh

Po teoretickém základu ve fázi inkubace jsou startupy připravené na praktickou akceleraci, vývoj produktu a vstup na trh. Jako absolventi inkubátoru mohou nadále kdykoli sáhnout po podpoře Appliftingu, například i při vývoji produktu, a těžit tak z bohatých zkušeností studia, které stojí za aplikací BankID či řady projektů pro Erste Group Bank.

„Mám velkou radost z úspěchu, který Fintech Booster zaznamenal. Celý projekt souzní s naší firemní vizí pomáhat české vývojářské komunitě, v čemž Jirka s týmem odvádí skvělou práci. Těšíme se na další cestu, která vítězné startupy čeká a během které jim Applifting bude poskytovat podporu. Věřím, že nejeden z nich přispěje k rozvoji fintechu na české scéně a možná i v zahraničí,“ uzavírá Vratislav Kalenda, spoluzakladatel a CEO Appliftingu.

Články autora Václav Králíček

Nejnovější články

Analýzy
Každý druhý e-mail na Seznamu je marketingové sdělení

Data za rok 2023 potvrzují, že popularita e-mailingu...

Právě hromadné zprávy tvoří v Seznam schránkách každý...

Seznam rozděluje e-maily do tří složek: Primární, Hromadné...

Nejúspěšnějším měsícem v počtu odeslaných e-mailů byl v...

Cestovní ruch
Praha má přímé letecké spojení s Azorskými ostrovy

Dostat se přímým letem bez přestupů z Prahy...

Linka bude obsluhována letadlem Boeing 737 s kapacitou...

Smartwings nasadí na provoz nadcházející rušné letní sezóny...

Expertní pohled
Aktuální vývoj v Německu nabízí mírný optimismus

Podle nedávno zveřejněného předběžného průzkumu se hospodářský pokles...

Odpověď, z čeho ekonomického oživení v Německu plyne,...

Nejnovější Trendy

Trendy
Saudské fondy, české startupy, mezinárodní investoři

Nebudou chybět zástupci globálně úspěšných fondů Hustle fund,...

Foundeři zde budou mít možnost oslovit širokou škálu...

Na Reflect přiletí podnikatelé a zakladatelé několika úspěšných...

Díky pozitivnímu ohlasu, kterému se minulý rok těšila...

Trendy
Belgický příklad pro Česko

„Lidé by nemuseli shromažďovat a odvážet nesešlápnuté lahve...

Při zavedení digitálního zálohového systému by v Česku...

Trendy
Rozmar moderního člověka, nebo udržitelnější způsob nakupování?

Stále více zákazníků si zvyklo pravidelně nakupovat potraviny...

Prvním z důvodů, proč může být rozvoz potravin šetrnější...

K udržitelnosti celého nákupního procesu velkou měrou přispívají také...

Počet automobilů na 1 000 obyvatel v České republice neustále...