Pátek 3. května 2024
ikona hodiny30. 10. 2022 07:53

Dell Technologies Forum 2022 se neslo na vlně inovací

Každoroční technologická akce, se letos po dvou letech online scházení, uskutečnila naživo 19. října v pražském O2 universu. Na místo dorazilo na tisíc zájemců o byznysové i produktové novinky z řad klientů a partnerů Dell Technologies či technologických nadšenců. Tématem byly technologické inovace, které mění způsob, jak pracujeme, žijeme a bavíme se. Zájemci, kteří se nestihli akce osobně zúčastnit, budou mít možnost si některé části obsahu prohlédnout i ze záznamu.

Václav Kotyk autor

Foto: Dell Dell Technologies Forum 2022 se neslo na vlně inovací Foto: Dell

Akci svým vstupem zahájila Sophie Ronnertz, generální manažerka Dell Technologies pro region Střední a východní Evropy, po které celý program uvedl také český generální ředitel Roman Cabálek. Pokračoval výčtem současných klíčových oblastí inovací, za které Dell považuje hybridní práci, multicloud, edge a moderní bezpečnost. Jednotlivým oblastem se pak blíže věnovaly odpolední přednášky odborníků a Expo, neboli výstava aktuálních produktů.

Hlavním bodem dopoledního programu byla panelová diskuze Romana Cabálka s hosty. Pozvání přijali Lukáš Kříž z IDC, spisovatel a podnikatel Petr Ludwig a manažer Jiří Devát, který aktuálně působí jako partner a thought leader společnosti IdeaSense. Společně s moderátorem Vojtěchem Bernatským diskutovali o tom, kde jsou technologie dnes a co od nich můžeme a nemůžeme očekávat v budoucnosti.

Odpolední přehlídka technologií

Odpolední program přinesl hned tři části. V hlavním sále představil Petr Zajíček, produktový manažer Dell Technologies, spolu se svými kolegy a partnery novinky pro práci, možnosti optimalizace využití energií ve firmách nebo způsoby ekologické likvidace elektronických zařízení.

V druhém bloku se řečníci zabývali dynamicky se rozvíjející oblastí současného IT – edge computingem. Přednášky odborníků jak z Dellu, tak z partnerských firem jako Intel, Microsoft, AMD či VMware přinesly odpovědi na to, jak zpracovávat data ze senzorů, jak rozpoznáváním obrazu zkvalitnit výrobu nebo jak přistupovat k hardwaru na pobočkách.

Třetí z částí se věnovala především kyberbezpečnosti a obnově po kybernetickém útoku. Na příkladech fiktivní firmy řečníci v čele s Leošem Vondrákem, ISG technology manažerem, předvedli, jak se připravit na to, že kyberútok přijde a jak se zachovat, když tato situace nastane. Účastníci se seznámili s řešeními, která na základě konceptu zero trust poskytují účinnou, škálovatelnou, výkonnou a finančně přívětivou ochranu všech firemních dat.

Přehlídka technologií současnosti i budoucnosti

Obsahu jednotlivých bloků odpovídala také Expo zóna, která nabídla přehlídku nejnovějších serverů a dalších infrastrukturních produktů, ale také počítačů, notebooků a periferií pro hybridní práci. Společnost Dell Technologies zde představila mimo jiné koncept produktových řešení hybridní práce pro různé typy pracovníků, a tak si účastníci mohli prohlédnout ukázkové pracovní koutky určené pro role definované jako Builder, Connector, Specialist nebo Producer, z nichž každá má odlišné potřeby.

Články autora Václav Kotyk

Nejnovější články

Advertorial
Panevropská univerzita potvrzuje svou kvalitu

„Jsme nesmírně hrdí na udělení institucionální akreditace, jež...

Panevropská univerzita je první univerzitou vzniklou po novele...

Expertní pohled
V budoucnu bude možné pojistit takřka cokoliv

První pojistka se jménem Slavia pojišťovny byla prodána...

Zmínil jste se, že tuto novinku ocení podnikatelé,...

Všichni cizinci pocházející ze zemí mimo EU mají...

Hrdě se hlásíte k partnerství Velké pardubické, která se...

Expertní pohled
Dům je jako ekosystém, je třeba ho stavět komplexně

„Dům nejde stavět po částech, jedná se o...

V rámci celku má důležitou roli také materiál,...

Společnost jako jediná na trhu nabízí stavebníkům komplexní...

Nejnovější Nezařazené

Nezařazené
Proč ECB nebude spěchat se sazbami dolů?

Popravdě řečeno, pro trhy nejde o žádné překvapení....

Takto přísná měnová politika ale není bez rizika....

Nezařazené
Komora oceňuje digitalizaci obchodování s automobily

„Vláda při svém nástupu slíbila maximální možnou digitalizaci....

Semináře o digitalizaci obchodu s automobily se zúčastnili...

Nezařazené
Členské firmy Jhk zabodovaly v soutěži Spokojený zákazník 2023

Sdružení českých spotřebitelů každoročně od roku 2001 vyhlašuje...

Ocenění Spokojený zákazník také vyjadřuje, že firma, která...

Tyto ocenění jsou také důkazem toho, že firmy...