Pondělí 29. dubna 2024
ikona hodiny14. 2. 2023 09:48

Jak vybrat spolehlivého dodavatele pro bezpečnost?

Asociace technických bezpečnostních služeb Grémium Alarm, autorizované živnostenské společenstvo HK ČR, jako jeden ze svých hlavních úkolů má prosazování kvalitní techniky a služeb. S tímto cílem, ale i jako reakci na stížnosti od zákazníků na kvalitu práce při poskytování technických bezpečnostních služeb, zavedla pro své členy systém posuzování kvality podnikání. Je to jednak Osvědčování kvality podle metodiky schválené Hospodářskou komorou ČR a jednak Registraci firem podle evropské technické normy ČSN EN 16 763.

Václav Nepraš autor

prezident Asociace technických bezpečnostních služeb Grémium Alarm, člen představenstva HK ČR a předseda Bezpečnostní sekce HK ČR)

Foto: Shutterstock.com Vše pro kvalitní bezpečnostní služby Foto: Shutterstock.com

Bezpečnost je stále jednou z nejdůležitějších priorit. Jistotu vám dodá technické zabezpečení majetku a osob s ověřenou odbornou a právní způsobilostí firmy. A k tomu směřuje Asociace technických bezpečnostních služeb Grémium Alarm, která je pro obor technických bezpečnostních služeb autorizovaným živnostenským společenstvem Hospodářské komory ČR. Zavedla pro své členy systém posuzování kvality podnikání v oboru.

Osvědčování kvality podle metodiky schválené Hospodářskou komorou ČR

Členské firmy Asociace Grémium Alarm s ověřenou právní a odbornou způsobilostí a schopností zpracovat zakázku od kvalitní nabídky, přes projekt a montáž, po uvedení do provozu a zajištění kvalitního servisu dostávají Osvědčení o kvalitě“ a jsou zařazeny na seznam, který je publikován a uveřejněn mimo jiné na www.gremiumalarm.cz. Ověřování kvality firmy se provádí v souladu se schválenou metodikou Hospodářské komory ČR.

Registraci firem podle evropské technické normy ČSN EN 16 763

Již několik let je v platnosti evropská technická norma ČSN EN 16 763: Služby pro požárněbezpečnostní zařízení a zabezpečovací systém. Plnění požadavků na služby v tomto citlivém oboru není ještě v ČR sledováno a ani investory požadováno. V řadě evropských zemí je tato norma však naplňována a odbornou způsobilost prověřuje a certifikát vydává profesní sdružení příslušného oboru. V těchto zemích je samozřejmě certifikát i vyžadován a jeho neexistence handicapuje naše firmy při zájmu o zdejší zakázky. Asociace technických bezpečnostních služeb Grémium Alarm toto Osvědčování kvality a registraci firem zahájila. Fyzická, nebo právnická osoba, která má o toto Osvědčení a registraci zájem, podá přihlášku na Asociaci Grémium Alarm a odborná komise ověří, podle kritérií uvedených v Pravidlech pro osvědčování kvality a registraci firem odborně způsobilých dodávat služby v souladu s ČSN EN 16763 a dle metodiky HK ČR požadovanou právní a především odbornou způsobilost. Po úspěšném posouzení obdrží firma certifikát a je zaregistrována podle ČSN EN 16 763. Zároveň je zařazena na seznam firem s prokazatelně kvalitní profesionální dodávkou požárněbezpečnostního zařízení, nebo bezpečnostních technologií, který je uveřejněn mimo jiné na www.gremiumalarm.cz.

Nejnovější články

Analýzy
Každý druhý e-mail na Seznamu je marketingové sdělení

Data za rok 2023 potvrzují, že popularita e-mailingu...

Právě hromadné zprávy tvoří v Seznam schránkách každý...

Seznam rozděluje e-maily do tří složek: Primární, Hromadné...

Nejúspěšnějším měsícem v počtu odeslaných e-mailů byl v...

Cestovní ruch
Praha má přímé letecké spojení s Azorskými ostrovy

Dostat se přímým letem bez přestupů z Prahy...

Linka bude obsluhována letadlem Boeing 737 s kapacitou...

Smartwings nasadí na provoz nadcházející rušné letní sezóny...

Expertní pohled
Aktuální vývoj v Německu nabízí mírný optimismus

Podle nedávno zveřejněného předběžného průzkumu se hospodářský pokles...

Odpověď, z čeho ekonomického oživení v Německu plyne,...

Nejnovější Expertní pohled

Expertní pohled
Aktuální vývoj v Německu nabízí mírný optimismus

Podle nedávno zveřejněného předběžného průzkumu se hospodářský pokles...

Odpověď, z čeho ekonomického oživení v Německu plyne,...

Expertní pohled
Trhy v korekci, co bude dál

Akcie a dluhové cenné papíry jsou velmi citlivé...

Pokud se podíváme na historické zkušenosti s propady na...

Expertní pohled
Rok 2027 narovná mzdy mezi muži a ženami

Novinka počítá s transparentností už během náborového pohovoru....

Ačkoli Eurostat uvádí rozdíl ve mzdách mužů a...

Povinné reportování čeká od června roku 2027 firmy...

Změnám šel i bez regulace naproti sektor IT...

Náskok mají také společnosti se sídlem v USA,...