Sobota 27. dubna 2024
ikona hodiny19. 6. 2023 08:00

Vysoké teploty v Dubaji kazícímu se zboží neublíží

Společnost dnata, přední světový poskytovatel leteckých a cestovních služeb, odbavila v Dubaji za 12 měsíců do 31. března 2023 prostřednictvím svých moderních chladírenských zařízení 135 000 tun zboží podléhajícího rychlé zkáze.

Tereza Procházková autor

Foto: dnata Dnata úspěšně zvládá vysoké teploty v Dubaji během přepravy zboží podléhající rychlé zkáze. Foto: dnata

Mezi nejoblíbenější dovážené produkty z Evropy, Dálného východu, oblasti jižní Asie a Afriky patřilo ovoce a zelenina, jako je mango, jahody, rajčata, avokádo a třešně. Společnost dnata také vyvezla značné množství lokálního zboží ze Spojených arabských emirátů, včetně zásilek mražených ryb do Etiopie, chleba a jogurtu do Džibutska a čerstvého mléka do Somálska.

Nejlepší vybavení a infrastruktura

Dnata nadále pokračuje v investování do infrastruktury a vybavení, aby zajistila účinnou a bezpečnou manipulaci přepravovaného zboží. Vzhledem k tomu, že v létě v Dubaji stoupají okolní teploty na více než 40 °C, jsou špičková zařízení společnosti vybavena tak, aby ve všech fázích procesu manipulace s nákladem dodržovala všechny normy IATA pro kontroly teplotního rozsahu. To zahrnuje mimo jiné přepravu do a z letadla v high-tech „chladicích vozících“ speciálně navržených pro obsluhu zboží rychle podléhající zkáze a z farmaceutického odvětví s uzavřeným systémem řízené teploty.

Zařízení chladicího řetězce společnosti dnata v centru Dubai World Central (DWC) poskytují celkem 22 oddělených skladovacích prostor s různými teplotami od -20 °C pro hloubkové zamražení přes chlazení až po řízenou pokojovou teplotu 25 °C.

Nadále budeme investovat do infrastruktury a nejnovějších digitálních technologií, abychom posílili pozici Dubaje jako předního světového nákladního centra. Navzdory extrémním povětrnostním podmínkám v létě naše prvotřídní zařízení, moderní vybavení a úzká spolupráce s partnery a místními úřady zajišťují, že každý kus nákladu zůstává po celou dobu přepravy v optimální skladovací teplotě. Naše operace a procesy budeme nadále zdokonalovat, abychom maximalizovali efektivitu a poskytovali našim zákazníkům po celém světě ty nejlepší služby,“ říká Guillaume Crozier, senior viceprezident společnosti dnata pro nákladní dopravu ve Spojených arabských emirátech a globální nákladní strategii.

Přední přepravce léčiv

Dnata hraje klíčovou roli při bezpečné manipulaci s léčivy a vakcínami v Dubaji. Její zařízení zahrnují specializované hlubokomrazicí a chladicí sklady pro zdravotnické a biologické produkty. Společnost také dodržuje klíčové ukazatele výkonnosti stanovené organizací CEIV a je schopna doručit zásilky do dvou hodin od příletu.

Chladicí zařízení dnata v Dubaji byla nedílnou součástí bezpečné manipulace s globální přepravou vakcín Covid-19 a za 12 měsíců do 31. března 2023 odbavila téměř 8 000 tun léčivých přípravků citlivých na teplotní výkyvy.

Nákladní zařízení dnata v Dubaji na letištích DWC i Dubai International (DXB) jsou certifikována Centrem excelence pro nezávislé ověřovatele ve farmaceutické logistice (CEIV Pharma) organizace IATA. To dokládá schopnost společnosti přepravovat farmaceutické výrobky podle nejpřísnějších norem.

Foto: dnata Zařízení chladicího řetězce společnosti dnata v centru Dubai World Central (DWC) poskytují celkem 22 oddělených skladovacích prostor s různými teplotami. Foto: dnata

Úzká spolupráce s dubajskými úřady

Po dokončení procesu vykládky je dovezené zboží přepraveno chladicími vozíky do skladovacího zařízení dnata a v závislosti na jeho požadavcích přesunuto přímo do skladu s řízenou teplotou. Poté je v případě potřeby kontrolováno zainteresovanými stranami, včetně dubajského magistrátu, ministerstva zdravotnictví a celních úřadů, aby byla zajištěna kvalita výrobků a splnění zdravotních a bezpečnostních norem. Po schválení je zboží odesláno zákazníkovi.

Velkoobjemové zásilky

Společnost dnata díky své ideální logistické poloze a rozsáhlým prostorám dokáže zpracovat a bezpečně skladovat širokou škálu produktů a spolupracuje s partnery z řad leteckých společností. Zboží, které přichází, prochází transitem nebo odlétá do a z destinací po celém světě, se skládá z různorodých produktů jako je oblečení, obuv, vozidla či letové motory.

Dnata je předním globálním poskytovatelem leteckých a cestovních služeb. Společnost byla založena v roce 1959 a nabízí kvalitní a bezpečné služby pozemního odbavení, nákladní, cestovní, stravovací a maloobchodní služby ve 38 zemích napříč šesti kontinenty. Ve finančním roce 2022-23 týmy společnosti dnata orientované na zákazníky odbavily více než 710 tisíc obrátek letadel, přepravily přes 2,7 milionu tun nákladu, 111,4 milionu jídel a zaznamenaly celkovou hodnotu transakcí (TTV) cestovních služeb ve výši 1,9 miliardy USD.

Články autora Tereza Procházková

Nejnovější články

Aktuality
Pro firmy je připravena miliarda na inovace

„Českým podnikatelům chceme vytvořit co nejlepší podmínky k...

Ministerstvo průmyslu a obchodu podporuje výzkum a inovace...

Aktuality
Diamanty českého byznysu se zastavily v Plzni

Letošní ročník navazuje na dva předchozí základní podobou...

Do žebříčku vstupují pouze společnosti se sídlem v...

Základní Diamantový žebříček v letošním roce doplnila ještě krajská...

Nové jsou v letošním ročníku také ceny – firmy...

Cestovní ruch
Rychlé ožívání českého turistického trhu v březnu posílilo

Březnové tržby vzrostly v ČR meziročně o téměř...

Trend českých hotelů je za březen skvělý. Pokud...

Březen byl ve střední Evropě klimaticky velmi příznivý...

Smith Travel Research, americká společnost dříve známá jako...

Nejnovější Aktuality

Aktuality
Pro firmy je připravena miliarda na inovace

„Českým podnikatelům chceme vytvořit co nejlepší podmínky k...

Ministerstvo průmyslu a obchodu podporuje výzkum a inovace...

Aktuality
Diamanty českého byznysu se zastavily v Plzni

Letošní ročník navazuje na dva předchozí základní podobou...

Do žebříčku vstupují pouze společnosti se sídlem v...

Základní Diamantový žebříček v letošním roce doplnila ještě krajská...

Nové jsou v letošním ročníku také ceny – firmy...

Aktuality
Česko se pyšní Prime High Street

Zájem prémiových značek o tuto lokalitu po odeznění...

Po pádu komunismu se pro západní značky otevřel...

Podle dostupných dat byl Cartier jedinou značkou, která...

„V Colliers se snažíme, aby se i další...