Čtvrtek 9. května 2024
ikona hodiny23. 6. 2023 08:00

Začínající podnikatelky ovládla přírodní kosmetika

Letošní ročník Akademie pro začínající podnikatelky – Academy for Women Entrepreneurs (AWE), vzdělávací projekt, který za Českou republiku pořádá nezisková organizace Business & Professional Women CR za podpory Velvyslanectví USA v ČR, absolvovalo 45 žen, které chtějí své podnikání profesionálně rozvíjet.

Dagmar Tichá autor

Foto: Business & Professional Women CR Účastnice 3. ročníku Akademie pro začínající podnikatelky Foto: Business & Professional Women CR

AWE před třemi lety iniciovala americká vláda. V roce 2021 se studijní programy AWE objevily ve více než 75 zemích. Business & Professional Women CR byla vybrána jako jediná organizace, která tento projekt realizuje v České republice.

Od března do června studentky prošly třinácti workshopy v angličtině a setkávaly se s facilitátorkami. Výstupem je kompletní byznys plán se všemi náležitostmi. V závěrečné soutěži získala cenu za nejlepší projekt honorovaný částkou 50 tisíc korun Eliška Stofferová s českou přírodní kosmetikou Anela. Druhé místo obsadila Kateřina Dvořáčková s projektem Vestibul Interier a třetí místo připadlo Kamile Walkové se vzdělávací platformou MedTech Edu.

Studijní program AWE je určen začínajícím podnikatelkám nebo ženám s podnikatelským plánem. Jedná se o online vzdělávací program vyvinutý prestižní Thunderbird School of Global Management na Arizonské státní univerzitě ve spolupráci s Freeport MacMoran Foundation. Úspěšné absolventky akademie obdržely prestižní certifikát Thunderbird School of Global Management.

Přirozená komunita cílevědomých podnikatelek

Do letošního ročníku se přihlásilo celkem 100 zájemkyň o studium. Výběr 45 žen, které byly ke studiu nakonec přijaty, nebyl vůbec jednoduchý,“ uvedla Lenka Šťastná prezidentka pořádající organizace Business & Professional Women CR, a dodala: „Adeptky musejí prokázat dobrou znalost anglického jazyka, disponovat potřebnými časovými možnostmi a současně být zapálené do dalšího seberozvoje včetně potenciálu progresu svého podnikatelského záměru.

Akademie zahrnuje online studium, networking a pravidelná setkávání s facilitátorkami. Těmi byly pro ročník 2023 Venda Vaníčková, která spolupracuje na Programu osobního rozvoje pro Čechy v eurounijních institucích, Julie Válková, marketingová konzultantka a pořadatelka odborných konferencí, a Šárka Rooya Jiřičná, mentorka podnikatelek zaměřených na fyzické produkty.

Kromě facilitátorek jsou studentky inspirací i samy sobě. Díky studiu a sdílení znalostí a zkušeností každé z nich vzniká přirozená komunita aktivních žen se zájmem o byznys a podnikání.

Nejúspěšnější projekt ročníku 2023

Absolventky akademie mají možnost přihlásit své projekty do soutěže o nejúspěšnější projekt. Porota, v níž zasedly Irena Prášilová, ředitelka CTO Office ve společnosti MSD, Ivana Šedivá, profesionální mentorka, byznys koučka a členka boardů, a Andrea Ferancová Bartoňová, zakládající partnerka společnosti Espira Investments, jako nejlepší z nich vyhodnotila českou přírodní kosmetiku Anela Elišky Stofferové. Vítězka obdržela šek na 50 tisíc korun.

Irena Prášilová udělila speciální cenu v podobě kurzu osobního brandu také Kateřině Dvořáčkové z Vestibul Interieru, která v celkovém hodnocení skončila na druhém místě.

Všechny studentky prokázaly pevnou vůli a velkou chuť využít všechny nabité informace na maximum. Jsem pyšná na to, že se v každém ročníku setkávám u českých podnikatelek s inspirativními nápady, odhodláním a nadšením. Akademie může i díky podpoře a spolupráci s Velvyslanectvím USA v České republice nabídnout opravdu unikátní program. Na místě je velké poděkování, že si právě naši organizaci vybralo jako realizátora AWE. Navíc byl závěrečný ceremoniál spojený s předáním certifikátů úspěšným absolventkám díky prostorám, které nám velvyslanectví zapůjčilo, opravdu krásný a na patřičné úrovni,“ uzavřela Lenka Šťastná.

Nejnovější články

Expertní pohled
Jak sebevědomá bude ECB vstříc strnulému Fedu?

Při pohledu do zpětného zrcátka platí, že od...

Není proto překvapením, že příznivější inflační výhled v...

Pohled z praxe
Polyglot Gathering 2024: Poprvé v Praze!

Polyglot Gathering (www.polyglotgathering.com) je neformální každoroční akce, která se...

Průměrně ovládá účastník tohoto setkání šest jazyků. Znalost...

Za zmínku určitě stojí i takzvaná jazyková výzva,...

Aktuality
S kontrolami firmám pomůže aktualizovaná příručka HK ČR

Kontrol ze strany státu vůči podnikatelům přibývá. Podle...

„Základní věc je, že v případě kontroly by...

„Vyrábíme na světové úrovni, ale ani nás neminuly...

Nejnovější Aktuality

Aktuality
S kontrolami firmám pomůže aktualizovaná příručka HK ČR

Kontrol ze strany státu vůči podnikatelům přibývá. Podle...

„Základní věc je, že v případě kontroly by...

„Vyrábíme na světové úrovni, ale ani nás neminuly...

Aktuality
Spolupráce na obou stranách hranice ještě zintenzivní

Dohodu podepsali představitelé Krajské hospodářské komory Karlovarského kraje...

„Cílem spolupráce je čelit společným výzvám a prostřednictvím...

Trendy
Česko uvidí první bateriový vlak

Poprvé bude představen první bateriový vlak, který bude...

Návštěvníci letošního veletrhu se tak mohou přijít podívat...