Pondělí 29. dubna 2024
ikona hodiny13. 10. 2023 12:40

Konference PRAGOMEDICA FORUM nastíní klíčová témata

Jednodenní podzimní konference PRAGOMEDICA FORUM bude významnou událostí oboru zdravotnictví letošního roku. Odborné setkání významných osobností tohoto odvětví proběhne ve čtvrtek 9. listopadu v PVA EXPO PRAHA a nabídne mnoho zajímavých a klíčových témat současnosti. V rámci programu se budou prezentovat také oborové společnosti.

Lucie Bártová autor

ABF

Foto: PVA EXPO Odborné setkání významných osobností tohoto odvětví proběhne ve čtvrtek 9. listopadu v PVA EXPO PRAHA Foto: PVA EXPO

Program jednodenní konference bude rozdělen do tří tematických bloků. Po slavnostním zahájení a přivítání hostů začne panelová diskuze Zdravotnický summit s významnými představiteli zdravotnického sektoru, politiky a pojišťovnictví. Pod vedením garanta a moderátora, prezidenta České stomatologické komory docenta Romana Šmuclera, se Zdravotnického summitu zúčastní zástupce ministerstva zdravotnictví, zdravotní pojišťovny, zdravotnického zařízení, odborník na veřejné zdravotnictví a zástupce pacientských organizací.

Inovace i předpisy

Druhý blok konference PRAGOMEDICA FORUM ponese název Technika a zdravotnické prostředky. Během něj se uskuteční poutavé přednášky o nejnovějších technologických inovacích ve zdravotnictví. Proběhne také diskuze o aktuálních regulacích a předpisech souvisejících s používáním zdravotnické techniky. Nebudou chybět ani prezentace nových přístrojů a zařízení pro zlepšení péče o pacienty.

Návštěvníci konference se mohou těšit například na přednášku ředitele Českého metrologického institutu docenta Jiřího Tesaře na téma Inovace a jejich vstup na trh – MDR nebo nařízení EU o zdravotnických prostředcích. Následovat bude přednáška nezávislého experta v regulaci (nejen) úhrad zdravotnických prostředků Jakuba Krále. Tímto blokem provede účastníky garant a moderátor Miroslav Palát.

Vše o AI v medicíně

Naprosto zásadním tématem současnosti napříč obory je umělá inteligence. O tom, jak lze využít AI a digitální technologie v medicíně, bude závěrečný blok moderovaný jeho garantem Miroslavem Palátem konference nesoucí název Využití umělé inteligence v medicíně. Na jaké přednášky se mohou účastníci těšit?

Výzkumnice a popularizátorka AI Sara Polak bude hovořit na téma Umělá inteligence – ve společnosti obecně a v medicíně zvlášť. Aireen – umělá inteligence v medicíně bude tématem manažera Aireen a.s. Matěje Adama a právní otázky umělé inteligence v medicíně nastíní Barbora Dubanská, vedoucí partnerka Dubanska & co. Kněz a molekulární biolog Marek Vácha bude mít přednášku Etika umělé inteligence v medicíně.

Více informací a možnost zakoupení vstupenky na tuto významnou událost zdravotnických oborů naleznete na webu konference www.prago-medica.cz.

Články autora Lucie Bártová

Nejnovější články

Analýzy
Každý druhý e-mail na Seznamu je marketingové sdělení

Data za rok 2023 potvrzují, že popularita e-mailingu...

Právě hromadné zprávy tvoří v Seznam schránkách každý...

Seznam rozděluje e-maily do tří složek: Primární, Hromadné...

Nejúspěšnějším měsícem v počtu odeslaných e-mailů byl v...

Cestovní ruch
Praha má přímé letecké spojení s Azorskými ostrovy

Dostat se přímým letem bez přestupů z Prahy...

Linka bude obsluhována letadlem Boeing 737 s kapacitou...

Smartwings nasadí na provoz nadcházející rušné letní sezóny...

Expertní pohled
Aktuální vývoj v Německu nabízí mírný optimismus

Podle nedávno zveřejněného předběžného průzkumu se hospodářský pokles...

Odpověď, z čeho ekonomického oživení v Německu plyne,...

Nejnovější Aktuality

Aktuality
Pro firmy je připravena miliarda na inovace

„Českým podnikatelům chceme vytvořit co nejlepší podmínky k...

Ministerstvo průmyslu a obchodu podporuje výzkum a inovace...

Aktuality
Diamanty českého byznysu se zastavily v Plzni

Letošní ročník navazuje na dva předchozí základní podobou...

Do žebříčku vstupují pouze společnosti se sídlem v...

Základní Diamantový žebříček v letošním roce doplnila ještě krajská...

Nové jsou v letošním ročníku také ceny – firmy...

Aktuality
Česko se pyšní Prime High Street

Zájem prémiových značek o tuto lokalitu po odeznění...

Po pádu komunismu se pro západní značky otevřel...

Podle dostupných dat byl Cartier jedinou značkou, která...

„V Colliers se snažíme, aby se i další...