Neděle 28. dubna 2024
ikona hodiny21. 2. 2024 13:01

Zeleninu do letadel si Emirates pěstují samy. Ekologicky

Tři tuny každý den. Tolik listové zeleniny vyprodukuje farma pod značkou Emirates. Při pěstování se přitom spotřebuje jen minimum vody. Jak to souvisí s leteckým dopravcem? Dost úzce. Vážou se totiž k němu společnosti, které letecké dopravě zajišťují doprovodné služby. Jen na letadla se ale neomezují. Jako například Emirates Flight Catering, jedna z předních světových cateringových společností.

Nina Černá autor

Foto: Emirates Vertikální farma Emirates Bustanica produkuje zeleninu ekologicky a ve velkém Foto: Emirates

Ta teď úspěšně dokončila převzetí společnosti Emirates Bustanica, dříve známé jako Emirates Crop One, společně s její spotřebitelskou značkou Bustanica.  Tímto strategickým krokem se Emirates Bustanica stává plně integrovanou domácí společností, což je v souladu se závazkem Spojených arabských emirátů posilovat svoji potravinářskou a vodohospodářskou politiku a rozvíjet zemědělské kapacity země. Tato akvizice umožňuje společnosti Emirates Bustanica využít místní odborné znalosti a nejnovější technologické postupy k uspokojení rostoucích požadavků trhu.

Bustanica, rozkládající se na ploše 330 000 m² poblíž mezinárodního letiště Al Maktoum v Dubai World Central, má kapacitu produkovat více než 1 milion kilogramů vysoce kvalitní listové zeleniny ročně, což představuje 3 tuny denně, a současně spotřebovává o 95 % méně vody než konvenční zemědělství.

Značka Bustanica distribuuje své produkty prostřednictvím hlavních maloobchodních řetězců ve Spojených arabských emirátech, jako jsou Spinney’s, Waitrose, Carrefour a Choithrams. Kromě toho si zákazníci Emirates a dalších leteckých společností mohou vychutnat čerstvé zemědělské produkty této značky v salátech a dalších pokrmech na palubě.

Bez pesticidů a herbicidů, zato s nejmodernější technologií

Od svého uvedení na trh v červenci 2022 se Bustanica stala jedním z hlavních hráčů v oboru díky své široké nabídce listové zeleniny, bylinek a mikrozeleniny, kterou lze konzumovat přímo z obalu.  Produkty Bustanica se pěstují bez použití pesticidů a herbicidů a jsou stoprocentně čisté, čerstvé a bohaté na živiny. Nabídka zahrnuje různé druhy salátu, špenátu, petržele a kapusty.

Společnost Bustanica se opírá o pokročilé technologie – strojové učení, umělou inteligenci a další patentované technologie – a zaměstnává vysoce specializovaný tým odborníků včetně agronomů, inženýrů, zahradníků a dalších.

Nedávno se společnost Emirates Bustanica stala preferovaným dodavatelem produktů pro konferenci COP28, což představuje uznání jejího závazku k udržitelnosti a odpovědnosti vůči životnímu prostředí.

O společnosti Emirates Flight Catering

Společnost Emirates Flight Catering (EKFC) je světovým lídrem v oblasti cateringu pro letecké společnosti a na mezinárodním letišti v Dubaji provozuje největší letecký catering na světě. Poskytuje komplexní škálu služeb včetně leteckého cateringu, letištního stravování, soukromého cateringu a cateringových služeb pro události, dodávek potravin pro HORECA a pohostinství, doplněných o další podpůrné služby, jako je praní prádla apod. EKFC je známá tím, že neustále posouvá laťku v poskytování prémiových služeb, inovacích a udržitelnosti. Nabízí nezapomenutelné kulinářské zážitky, které splňují i ty nejnáročnější chutě spotřebitelů po celém světě. Díky špičkovým zařízením, vysoce specializovanému týmu kulinářských odborníků a nejmodernějším technologiím si společnost EKFC udržuje vedoucí postavení v oblasti prémiového stravování jak v leteckém průmyslu, tak v širším segmentu pohostinství.

Nejnovější články

Názory
Česko v pasti NIMBYsmu

Dobrý příkladem je nedávná debata o vysokorychlostní železnici....

To vše ilustruje současné Česko. Chceme být moderní...

Aktuality
Pro firmy je připravena miliarda na inovace

„Českým podnikatelům chceme vytvořit co nejlepší podmínky k...

Ministerstvo průmyslu a obchodu podporuje výzkum a inovace...

Aktuality
Diamanty českého byznysu se zastavily v Plzni

Letošní ročník navazuje na dva předchozí základní podobou...

Do žebříčku vstupují pouze společnosti se sídlem v...

Základní Diamantový žebříček v letošním roce doplnila ještě krajská...

Nové jsou v letošním ročníku také ceny – firmy...

Nejnovější Aktuality

Aktuality
Pro firmy je připravena miliarda na inovace

„Českým podnikatelům chceme vytvořit co nejlepší podmínky k...

Ministerstvo průmyslu a obchodu podporuje výzkum a inovace...

Aktuality
Diamanty českého byznysu se zastavily v Plzni

Letošní ročník navazuje na dva předchozí základní podobou...

Do žebříčku vstupují pouze společnosti se sídlem v...

Základní Diamantový žebříček v letošním roce doplnila ještě krajská...

Nové jsou v letošním ročníku také ceny – firmy...

Aktuality
Česko se pyšní Prime High Street

Zájem prémiových značek o tuto lokalitu po odeznění...

Po pádu komunismu se pro západní značky otevřel...

Podle dostupných dat byl Cartier jedinou značkou, která...

„V Colliers se snažíme, aby se i další...