Úterý 30. dubna 2024
ikona hodiny10. 4. 2024 13:37

Raynet slaví narozeniny i skvělý růst

Spolu s dvacátými narozeninami může ostravská společnost Raynet oslavit i meziroční růst o více než třetinu. V loňském roce zdokonalila svou mobilní aplikaci, přidala automatizace pro zlepšení obchodních procesů a přesáhla zisk 26 milionů korun. S obratem necelých 117 milionů korun a rostoucím počtem licencí staví Raynet základy pro další inovace i expanzi do zahraničí. S expanzí jim pomohou experti ze společností Livesport nebo Smartlook, které již v minulosti dosáhly globálních úspěchů.

Lucie Janíková autor

Foto: Raynet Sídlo společnosti Raynet v Ostravě Foto: Raynet

„Před 20 lety spousta lidí nevěřila, že se dá úspěšná firma s ambicí na expanzi postavit jinde než v Praze. Každopádně teď tady stojíme, v Ostravě, a ve fázi, kdy náš zisk činí čtvrtinu našeho obratu,“ komentuje loňské úspěchy Martin Bazala, CEO společnosti Raynet.

Minulý rok dosáhl Raynet také několika významných ocenění, mezi které patří Patrioti roku nebo Kancelář roku. „Tato ocenění pro nás hodně znamenají. Utvrzují nás v tom, že to děláme dobře. Je to také způsob, jak šířit filozofii naší firemní kultury, která může být inspirací pro komunitu podnikatelů,“ doplňuje Martin Bazala. Raynet v minulém roce uvedl na trh vylepšení mobilní aplikace, která nabízí možnost mít svá data kdekoli na dosah. Společnost aplikaci učinila více uživatelsky přívětivou a obohatila ji například o funkci skenování vizitek, rychlé poznámky nebo Face ID. Mimo zdokonalení aplikace se Raynet loni zaměřil také na automatizaci, a to například prostřednictvím automatických úkolů, nového leadu, follow-upů ke schůzce nebo upozornění na expiraci smlouvy.

O firmě Raynet

Softwarová společnost RAYNET stojí za nejpoužívanějším online nástrojem pro obchodníky v České republice. RAYNET CRM pomáhá efektivně organizovat vztahy se zákazníky včetně kompletní podpory v češtině. Tým v čele s Martinem Bazalou odbourává obavy z digitalizace a pomáhá firmám v růstu. Svoboda, respekt a zdravý rozum jsou tři základní pilíře RAYNETí filozofie, které se propisují nejen do samotného produktu, ale i do fungování firmy. Díky otevřenému řízení založenému na maximálním sdílení informací mají všichni zaměstnanci přístup na porady, znají aktuální hospodářské výsledky a veřejné jsou i výše platů. Tým rejnoků o 40 lidech sídlí v RAYNET TOWER, zrekonstruované budově bývalého kasina v centru městské části Ostrava-Poruba. V roce 2023 vyrostl jejich obrat o 33 % na 117 milionů korun. Ve svém segmentu je v tuzemsku jedničkou jak v počtu zákazníků, tak i uživatelů. Používá ho přes 3 000 firem v České republice. Mezi klienty patří Chytrý Honza, RE/MAX, Direct pojišťovna, Notino, MALL.cz, Liftago nebo AAA Auto.

Na tyto inovace má Raynet v plánu navázat službou inbox a outbox. To přinese možnost propojit e-mailový účet přímo s Raynetem, kde budou uživatelé moct e-maily rovnou přijímat i odesílat. Rozšiřování služeb zahrne také funkci „obchodní cíle“, která umožní vyhodnocovat zobchodované objemy a další KPI. Nevyhne se také rozšíření využití umělé inteligence, kterou Raynet již aplikuje u některých svých dosavadních procesů.

Dosavadní výsledky jsou pro Raynet impulsem k zahájení expanze za hranice České republiky a Slovenska. Prvním krokem k dosažení tohoto cíle bude sestavení silného expanzního týmu zahrnujícího experty z firem Livesport nebo Smartlook, které již v tomto směru zaznamenaly úspěchy. „Věříme, že se nám společně s experty, kteří mají na tomto poli cenné zkušenosti, podaří sestavit strategii pro první vlnu expanze na nové trhy. To bude představovat klíčovou roli v dosažení požadovaných výsledků,“ dodává k plánované expanzi Martin Bazala.

Články autora Lucie Janíková

Nejnovější články

Analýzy
Developeři v Česku si oblíbili strategii Shell & Core

Ke konci 1. čtvrtletí 2024 bylo v tomto...

Model Shell & Core se sice v omezeném...

S dokončením Shell & Core projektů developeři obvykle...

Vzhledem k aktuální situaci na trhu a trvale...

Trendy
Jedenáctý ročník Laboratoře Nadace Vodafone je v plném proudu

„Každý rok se těšíme, jaké zajímavé projekty v...

Do jedenáctého ročníku Laboratoře Nadace Vodafone se probojovaly...

Digitální logoped Vyslovuj v průběhu akceleračního programu spustil...

„Pokroky čtveřice projektů nás motivují pokračovat v našem...

Aktuality
Virtuální vodárna. K čemu se hodí digitální dvojče úpravny vody?

Partneři oslovili město Železná Ruda, zda by se...

„Digitální dvojče představuje počítačový model, který dokonale kopíruje...

Součástí digitálního dvojčete úpravny vody je i systém...

JUDr. Tomáš Koníček z Mezinárodního bezpečnostního institutu, který se...

Nejnovější Pohled z praxe

Trendy
Jedenáctý ročník Laboratoře Nadace Vodafone je v plném proudu

„Každý rok se těšíme, jaké zajímavé projekty v...

Do jedenáctého ročníku Laboratoře Nadace Vodafone se probojovaly...

Digitální logoped Vyslovuj v průběhu akceleračního programu spustil...

„Pokroky čtveřice projektů nás motivují pokračovat v našem...

Pohled z praxe
Vinařský ráj vstupuje na rakouský trh

„České vinohrady představují pouze 0,54 % z celkového...

Pro Vinařský ráj se jedná již o historicky...

„Ve Vinařském ráji vidíme mnoho příležitostí, jak trh...

Pohled z praxe
Holcim míří k uhlíkové neutralitě

Nejnovější krok směrem k udržitelnosti a ochraně životného prostředí...

„Díky těmto úpravám dojde ke snížení celkového množství...