Pátek 19. dubna 2024
ikona hodiny9. 12. 2022 14:42

DX Heroes spouští partnerství s Fintech Hub Europe

Pomoc inovacím a startupům ve finančním sektoru

Česko-slovenský projekt Fintech Hub plánuje s podporou předních technologických partnerů přispět k akceleraci digitálních finančních služeb a inovativních společností v oblasti fintechu v celoevropském regionu. Spolupráci navázal i se startupem DX Heroes, který pomáhá vývojářským týmům zefektivnit vzájemnou spolupráci a nastavovat zdravé technologické a pracovní prostředí pro co nejlepší vývojářskou zkušenost. V rámci Fintech Hub programu bude společnost mezi dalšími renomovanými partnery, mezi něž patří například Tatum nebo Superface, předávat své know-how fintech startupům s růstovým potenciálem a bude jim pomáhat správně nastavovat jejich vývojářské procesy.

Michael Kubín autor

Foto: DX Heroes Prokop Simek Foto: DX Heroes

„Komunitní aktivity jsou pro startupovou scénu zcela zásadní. Pouze skrze předávání know-how a vzájemné vzdělávání dokáže celý sektor fintechu smysluplně inovovat a přinášet praktickou hodnotu společnosti. Do programu Fintech Hub Europe proto vítáme každého, kdo chce tuto misi podpořit. Ať už je z Česka, Slovenska nebo klidně z celé Evropy,“ sdílí plány s komunitním projektem marketingový ředitel Fintech Hub Europe Radim Oulehla.

„Jsme rádi, že zapojením se do programu v DX Heroes pomáháme mladým fintech startupům stavět agregované API prostředí, které jim pomůže otestovat jejich novou technologii. V době, kdy potřebují startupy především řídit vývoj, je pro ně důležitá integrační část a napojení jejich produktu na trh bez nutnosti licence, kterou je často náročné a zdlouhavé získat. Díky naší podpoře mohou nejen zvalidovat svůj produkt ještě před oficiálním spuštěním, ale ulehčíme jim i rychlejší vstup na trh a zrychlíme taky onboarding pro jejich B2B zákazníky,“ říká Prokop Simek, CEO DX Heroes.

DX Heroes

Pomáhají vývojářským týmům zefektivnit vzájemnou spolupráci a doručit tak klientům produkt rychleji a bez chyb. Zkratka DX představuje pojem developer experience – tedy vývojářskou zkušenost a s ní související technicky správné programování, firemní kulturu, rituály, technologie, postupy či validaci produktu. DX Heroes české komunitě představují dosud neznámý pojem, který zahrnuje veškeré zásady pro kvalitní vývoj. Přehledně je shrnují na portálu Developer Experience Manifesto. Komunitu vývojářů, kteří mají o zlepšování DX zájem, pak sdružují na platformě Developer Experience.io, kde mohou členové komunity sdílet své znalosti. Vizí DX Heroes je evangelizace a vzdělávání komunity, sdílení nejlepších praktik a zavedení jednotných standardů pro správný vývoj a veškeré procesy v týmech, od prvotního návrhu produktu až po jeho doručení klientům.

Otevřený přístup k novým příležitostem

Benefitem vstupu do partnerského programu Fintech Hubu je zabezpečení hladkého a otevřeného přístupu k vývojářským portálům vybraných technologických partnerů. Mezi ně patří například licenční proces, mentoringový program, strategická podpora v seedové fázi a také investiční příležitosti. DX Heroes budou pod střechou Fintech Hub programu technologickým garantem a provedou účastníky správným procesem vývojářských integrací, kontrolou jejich kvality, sestavením dokumentace a dosáhnutím lepší škálovatelnosti finálního produktu.

Fintech Hub vznikl s podporou hlavních partnerů, kterými jsou Mastercard, Vacuumlabs, Česká a Slovenská fintech asociace a SeedStarter České spořitelny. Specializovaný program obsahuje několik nástrojů, které zefektivní práci v technologickém, dodavatelském a zákaznickém řetězci. Nemalým dílem se však bude podílet i na zapojení a vzdělávání veřejnosti a rozšiřování povědomí o moderních finančních službách v digitální éře. Právě DX Heroes se oblasti edukace vývojářů a technologických team leaderů dlouhodobě věnují a nové partnerství si dává za cíl podpořit nasazení inovací a zvýšit výkonnost a spokojenost v týmech.

Články autora Michael Kubín

Nejnovější články

Analýzy
Lidé míří za gastro zážitky, i když stojí víc

Souhrnné tržby gastro podniků dosáhly za první kvartál...

Restaurace svými tržbami odpovídají průměru celého gastra. Ovšem...

Zatímco v roce 2019 tvořily prodeje hlavních jídel během...

Průměrná obědová útrata v restauraci je nyní 224...

Podíváme-li se pouze na období posledních týdnů, je...

„Velikonoce letos opravdu zafungovaly dokonale. Moje rada provozovatelům...

V úvodu jara se nejvíc dařilo podnikům ve Středočeském...

V podstatě to ilustruje vývoj v celém prvním čtvrtletí, kde...

„Důvody, proč tomu tak bylo, můžeme jen odhadovat....

Analýzy
Češi nechtějí odejít za prací do zahraničí

Důležitou roli při rozhodování ale hraje rodina –...

Lidé jsou nejvíce otevřeni přestěhovat se za prací...

V Česku a Severním Makedonii je téměř polovina...

Důležitým faktorem při zvažování konkrétní nabídky není jen...

„První tři země v Evropě, do kterých to...

Ve střední Evropě, na Balkáně a v regionech...

Naopak největší překážkou práce v zahraničí je dlouhodobé...

Poskytovatel náborových služeb Alma Career uskutečnil průzkum ve...

Expertní pohled
Digitalizace v rámci nového stavebního zákona je příležitostí

Celý systém čekají velké změny včetně přechodu na...

S digitalizací systému úzce souvisí zavedení Portálu stavebníka,...

Nejnovější Aktuality

Aktuality
Jak připravit firmu na AI a digitální budoucnost?

Pátý ročník Digital Transformation Summitu proto přinese nejnovější...

Srdcem Digital Transformation Summitu (DTS) budou ukázky konkrétních...

DTS letos otevře Krzysztof Krecikij, Salesforce Regional Director...

Aktuality
Komora pomůže podnikatelům s elektronickým daňovým přiznáním

Hospodářská komora proto spustila na webové stránce www.komora.cz/dane/ návody,...

„Digitalizace musí být k uživateli přátelská a přinášet...

Aktuality
Největší logistický kongres v ČR se blíží

Logistika a doprava patří mezi nejdůležitější pracovní úkony mezi...

Všechny zmíněné faktory představují příležitost pro spojení s loajální...

Velký kongres EASTLOG, který se bude konat 30....