Pátek 3. května 2024
ikona hodiny13. 9. 2021 15:49

Konference Engaged Investments má přivést investory k evropským startupům

Půl milionu dolarů pro vítězný startup

Již potřetí pořádá investiční skupina DEPO Ventures konferenci Engaged Investments. Letos se uskuteční 5. října v coworkingovém prostoru HubHub Paláce ARA v Praze. Jejím cílem je zvýšit zájem o investování do startupů a přinést ambiciózním mladým projektům z Evropy potřebný kapitál. Konference Engaged Investments současně přivítá regionální finále největší startupové akce Startup World Cup & Summit (SWCS), kde se nejzajímavější startupy z V4 utkají o účast v European Continental Finale.

Jarda Průcha autor

Foto: Shutterstock.com Foto: Shutterstock.com

Mimo to však budou její součástí workshopy a přednášky o investování do startupů, o které se postarají experti z oboru. Například investor a zakladatel Brand Embassy Vít Horký, andělský investor Paul G. Putz, partner Mavericks Legal Tomáš Ditrych a tři další významná jména startupové scény.

„Obě konference se vzájemně doplňují. Engaged Investments lze navíc brát jako vstupní bránu do startupového investování v předvečer SWCS. Pevně věříme, že se nám k regionálním startupům podaří přilákat nové zájemce a zajímavým projektům ze střední a východní Evropy (CEE) pomůžeme získat potřebný kapitál na urychlení jejich růstu a další rozvoj. A i díky tomu by se startupový trh v naší oblasti měl stát konkurenceschopnější,“ říká Jan Krahulík, venture partner DEPO Ventures.

Investoři „investorům“

Konference pořádaná pod taktovkou DEPO Ventures je jedinou akcí zaměřenou pouze na vzdělávání investorů o tom, jak startupy fungují. Ať už jsou jimi andělští investoři, lidé z řad středního a vyššího managementu nebo širší veřejnost, která je se startupovým světem obeznámena. Program zahrnuje workshopy, přednášky, ale i panelovou diskuzi a networking. Všechny jeho body si však kladou stejný cíl – naučit větší množství investorů v regionu střední a východní Evropy odvážnějšímu zhodnocování financí, což právě startupy představují.

„Vizí DEPO Ventures je vychovávat budoucí andělské investory, což je velký závazek a odpovědnost. I proto pořádáme právě takovou konferenci a celkově investory edukujeme. Pomáháme jim s výběrem příležitostí vhodných pro investování, zkracujeme pro ně procesy a propojujeme je se startupovou scénou v Evropě, ale i za oceánem. Tam je dnes pro startupy situace velmi dobrá a velkou část financí získávají v začátcích právě od andělských investorů. Toho chceme dosáhnout i u nás, kde zatím převládají venture kapitálové fondy, jež většinou v raných fázích neinvestují,“ dodává partner DEPO Ventures Petr Šíma.

Spolupráce s SWCS spočívá v tom, že na konferenci Engaged Investments bude regionální finále. Vybrané startupy z Česka, Slovenska, Maďarska a Polska dostanou možnost bojovat o postup do celoevropského finále, které se uskuteční 6. října na SWCS. Tam budou následně bojovat o velké finále, které se koná v Silicon Valley, a také o půl milionu dolarů pro svůj projekt. Pro vítězství musí zakladatelé startupu předvést, co v nich je. A to v podobě obchodní prezentace, takzvaného pitche, před odbornou porotou.

Články autora Jarda Průcha

Nejnovější články

Advertorial
Panevropská univerzita potvrzuje svou kvalitu

„Jsme nesmírně hrdí na udělení institucionální akreditace, jež...

Panevropská univerzita je první univerzitou vzniklou po novele...

Expertní pohled
V budoucnu bude možné pojistit takřka cokoliv

První pojistka se jménem Slavia pojišťovny byla prodána...

Zmínil jste se, že tuto novinku ocení podnikatelé,...

Všichni cizinci pocházející ze zemí mimo EU mají...

Hrdě se hlásíte k partnerství Velké pardubické, která se...

Expertní pohled
Dům je jako ekosystém, je třeba ho stavět komplexně

„Dům nejde stavět po částech, jedná se o...

V rámci celku má důležitou roli také materiál,...

Společnost jako jediná na trhu nabízí stavebníkům komplexní...

Nejnovější Aktuality

Aktuality
Letadlo Lufthansy v Praze přivítala vodní děla

„Těší mě, že jsme se mohli symbolicky připojit...

„Jsem hrdý na to, že Letiště Praha oslavilo...

Letadlo je jedním ze čtyř strojů nesoucích na...

Aktuality
Virtuální vodárna. K čemu se hodí digitální dvojče úpravny vody?

Partneři oslovili město Železná Ruda, zda by se...

„Digitální dvojče představuje počítačový model, který dokonale kopíruje...

Součástí digitálního dvojčete úpravny vody je i systém...

JUDr. Tomáš Koníček z Mezinárodního bezpečnostního institutu, který se...

Aktuality
Už i slovenské firmy snadněji přejdou na udržitelné podnikání

„Slovensko je kvůli své rozmanitosti a průmyslovému zázemí...

„Náš servis není jen o tom, že za...