Sobota 18. května 2024
ikona hodiny26. 6. 2023 09:00

Cesta k novým zákazníkům? Influenceři!

Influencer marketing je také v Česku stále populárnější formou propagace produktů a služeb. Firmy využívají sílu influencerů na sociálních sítích k oslovování cílových skupin a zvyšování povědomí o svých značkách. V tomto článku se podíváme na to, jak můžete také vy využít influencer marketing k získání nových zákazníků. A hlavně proč.

Vítězslav Klement Vítězslav Klement autor

Expert na strategickou komunikaci, majitel PR agentury Lost Bunny Communication. Absolvoval zahraniční stáže v Dubaji a Madridu. Pravidelně vede veřejná školení a také přednáší na Vysoké škole ekonomické v Praze. Je také autorem webu svetmetaverse.cz.

Foto: Shutterstock.com Influenceři otevírají cestu k novým zákazníkům. Foto: Shutterstock.com

Influencer marketing je zkrátka totiž forma marketingu, při které spolupracují firmy s influencery na sociálních sítích. Influenceři jsou lidé s velkým dosahem na sociálních platformách, které můžete využít právě k oslovení svojí cílové skupiny. Zejména proto, že lidé věří lidem.

Více než různým reklamním bannerům a plochám. A když řekne svým fanouškům nějaký influencer, že váš jogurt, krém, lednička nebo pivo je prostě nejlepší, budou tomu věřit více, než když byste to samé sdělení poslali do světa reklamou v novinách, na internetu nebo třeba na Facebooku.

Jaké jsou výhody influencer marketingu?

Oslovování specifických cílových skupin: Influenceři mají často velký dosah na specifické cílové skupiny, což umožňuje firmám oslovovat ty správné lidi.

Zvýšení povědomí o značce: Spolupráce s influencery může pomoci firmám zvýšit povědomí o své značce a získat nové zákazníky.

Autentičnost obsahu: Influenceři jsou známí tím, že produkují autentický obsah, což může být pro firmy velkou výhodou při oslovování cílové skupiny.

Větší důvěra u zákazníků: Zákazníci mají často větší důvěru v influencery než v tradiční reklamu, což může přinést firmám výhodu při získávání nových zákazníků.

Jak najít vhodného influencera

Pokud chcete využít influencer marketing pro vaši firmu v Česku, najděte si influencery, kteří oslovují vaši cílovou skupinu. Sledujte jejich profily na sociálních sítích a sledujte, jaké typy obsahu produkují. A zda jsou pro vás relevantní. Následně je oslovte navrhněte jim spolupráci. Buďte konkrétní v tom, co od spolupráce očekáváte a co jim nabízíte.

Grafika: GroupM Grafika: GroupM

Influencer marketing není nutně spojen jen s těmi TOP českými celebritami. Spíše naopak. Pro podporu vašeho podnikání můžete využít třeba vaše lokální influencery, kteří mají velký vliv ve vaší oblasti. Nebo mikroinfluencery s menším, ale velmi angažovaným publikem. Tito Influenceři by mohli být pro vaši firmu velmi cennými partnery, protože mohou poskytnout více autentické a relevantní doporučení svému publiku.

Influencer marketing může být pro vaši firmu velmi účinnou formou propagace produktů a služeb. Spolupráce s influencery na sociálních sítích vám může pomoci firmám oslovovat specifické cílové skupiny, zvyšovat povědomí o vaší značce a získávat nové zákazníky.

Pokud se rozhodnete využít influencer marketing pro vaši firmu, nezapomeňte na zmíněné důležité kroky, jako je identifikace vhodných influencerů, sjednání podrobností o spolupráce a tvorbu kvalitního obsahu.

Články autora Vítězslav Klement

Nejnovější články

Cestovní ruch
Inspirace pro svatbu na zámku Nelahozeves

Co zámek nabídne? Dopoledne od 10 hodin je...

V roce 2022 se v ČR uskutečnilo na padesát pět...

Zámek Nelahozeves má konkurenční výhodu v relativní blízkosti Prahy...

Akce Inspirace ke svatbě na zámku se samozřejmě...

Analýzy
Kyberzločinci zneužívají nové zranitelnosti o 43 % rychleji

Společnost Fortinet, světový lídr v oblasti kybernetické bezpečnosti...

Útoky začaly v průměru 4,76 dní poté, co...

Útoky se týkaly méně než 9 % všech...

Botnety prokázaly neuvěřitelnou odolnost – v průměru trvalo...

Pohled z praxe
Bonami se rozšiřuje poprvé na západ a oslovuje italské zákazníky 

„Itálie je pro nás prvním krokem na západ...

Aktuálně Bonami provozuje své služby v České republice,...

Nejnovější Aktuality

Aktuality
Podnikatelé chtějí české dřevo více zpracovávat v tuzemsku

„Podnikatelé ve zpracovatelském průmyslu ale narážejí na řadu...

Jednou z brzd rozvoje tuzemského zpracování dřeva s...

Aktuality
Česká revoluce na závodech Formule 1

Projekt GPtents řeší problémy s ubytováním na velkých...

Nápad na projekt GPtents se zrodil v roce...

GPtents aktuálně zastřešují ubytování na 4 akcích ve...

Cestovní ruch
České aerolinie najedou na nový obchodní model

Důvodem změny obchodního modelu ČSA je zefektivnění provozu...

Pro klienty ČSA se nic nemění. Značka ČSA...