Čtvrtek 25. dubna 2024
ikona hodiny18. 12. 2020 09:08

Chraňte přírodu s PRE

Máte rádi přírodu a není vám lhostejné, jaký má moderní svět dopad na životní prostředí? Tak to by právě vás mohla zaujmout nabídka od Pražské energetiky, která již pátým rokem vychází vstříc přírodě s nabídkou 100% české a zároveň 100% zelené elektřiny PREekoproud.

Petr Simon autor

Foto: archiv PRE Foto: archiv PRE

Co je to PREekoproud? Jedná se o 100% zelenou elektřinu od PRE získávanou výhradně z obnovitelných zdrojů v České republice. Většina energie pochází z bioplynových stanic a vodních elektráren, zastoupení mají ale také elektrárny fotovoltaické. Průběh dodávky i celkovou bilanci každoročně certifikuje společnost TÜV NORD Czech.

Jak to funguje?

Z technických důvodů není bohužel možné zajistit, aby fyzicky spotřebovaná elektřina ve vaší domácnosti reálně pocházela z obnovitelných zdrojů, konec konců – elektřina je jen jedna, ale ekonomicky to však možné je! PRE nakupuje zelenou elektřinu vždy v takovém objemu, aby bezpečně pokryla spotřebu zájemců ze strany zákazníků. Kolik energie vaše domácnost spotřebuje, tolik jí PRE nakoupí od českých dodavatelů.

Přejít na zelenou elektřinu je snadné!

Službu si můžete sjednat osobně v zákaznických centrech, anebo jednoduše online. Se vším vám operátoři PRE poradí i na bezplatné telefonní lince 800 550 055.

Spočítejte si sami, jak můžete přechodem na PREekoproud pomoci přírodě. Spočítejte si to na naší kalkulačce.

Jak s přechodem na zelenou elektřinu pomáháte přírodě?

Při výrobě elektřiny, která nepochází z obnovitelných zdrojů (jako jsou například uhelné elektrárny), uniká do ovzduší obrovské množství CO2 a dalších zplodin. Odběrem 100% zelené elektřiny PREekoproud pomáháte snižovat produkci CO2. Abyste se o tom mohli přesvědčit, PRE pro vás na stránce pre.cz/preekoproud připravila speciální kalkulačku. Ta vám ukáže, jak moc bude vaše domácnost s PREekoproudem šetrná k životnímu prostředí. Běžná dvoučlenná domácnost s průměrnou roční spotřebou elektřiny 1,05 MWh například snadno zjistí, že s produktem ročně uleví přírodě práci 205 stromů při výrobě kyslíku. Pro čtyřčlennou rodinu s běžnou roční spotřebou elektřiny 2,1 MWh elektřiny přijde měsíční platba za produkt PREekoproud navíc o 13 Kč oproti standardnímu ceníku, ale co je podstatné, taková rodina sníží množství zplodin odpovídajících spálení téměř dvou tun uhlí za rok.

Mysleli jste si, že co je ekologické, musí být i drahé? PREekoproud vás oproti běžné elektřině nebude měsíčně stát víc, než kolik zaplatíte za šálek dobré kávy. Mimochodem – víte, že veškerá elektřina pro dobíjecí stanice, které Pražská energetika provozuje ve své síti PREpoint v rámci své infrastruktury pro dobíjení elektromobilů, pochází z obnovitelných zdrojů? Elektromobily v Praze jsou skutečně bezemisní!

Proč si vybrat zrovna PREekoproud?

Zelenou elektřinu PRE nakupuje individuálně od českých výrobců. A aby společnost byla  vůči životnímu prostředí skutečně šetrná a pomohla ještě o trochu více, vyúčtování za odběr zelené energie posílá svým odběratelům e-mailem. Společně s ním navíc zašle také přehled, kolik tun uhlí či najetých kilometrů jste svým zodpovědným přístupem ušetřili.

Foto: archiv PRE Foto: archiv PRE

Články autora Petr Simon

Nejnovější články

Pohled z praxe
Téměř 90 % domácností ušetří na energiích

ČEZ Prodej v rámci rozsáhlé analýzy zpracoval data o...

„Fotovoltaické systémy a tepelná čerpadla umožňují efektivně a...

Názory
Čína hromadí zásoby kritických komodit

Zůstaneme-li u mědi, její cena je často využívána...

Zatímco Čína má v rámci celého dodavatelského řetězce...

Cestovní ruch
TIC BRNO boduje na poli cestovního ruchu

„Ze všech cen máme velkou radost. Nejen že...

Velkou cenu cestovního ruchu každoročně vyhlašuje agentura COT...

Nejnovější Aktuality

Aktuality
Evropa vyslyšela požadavky českých podnikatelů

„Enrico Letta při psaní zprávy o vnitřním trhu...

„Posouzení dopadů by mělo být zaměřeno na kvalifikované...

Aktuality
Vítězí smysl pro detail a tradice  

„Stejně jako minulý rok, ani letos se v...

Každá realizace byla posuzována porotou, která je složena...

Oblíbená soutěž Pokrývači sobě, kde samotní pokrývači hlasují...

Aktuality
Jak připravit firmu na AI a digitální budoucnost?

Pátý ročník Digital Transformation Summitu proto přinese nejnovější...

Srdcem Digital Transformation Summitu (DTS) budou ukázky konkrétních...

DTS letos otevře Krzysztof Krecikij, Salesforce Regional Director...