Neděle 28. dubna 2024
ikona hodiny18. 10. 2023 06:59

Zážitky a nezapomenutelné akce? Otočte to na sever!

Organizátoři firemních akcí a eventů stále hledají nová místa a zážitky, které okoření jejich akce. Zkuste to namířit do Ústeckého kraje. Výborná dostupnost s pohodlnou dálnicí D8, rozmanitá příroda Krušných hor, pískovcových skal nebo Českého středohoří, památky i industriální historie z něho dělá zajímavou MICE destinaci.

Petr Simon autor

Foto: Ústí Region Convention Bureau Držovická stodola Foto: Ústí Region Convention Bureau

Luxus pod Oblíkem

Samotný vrch Oblík je impozantní vrchol s energetickým bodem, kde z nitra země vyvěrá pozitivní energie. Na jeho úpatí si místo našel luxusní venkovský resort – Statek Oblík. Mimořádná poloha je ideální pro víkendový únik z města a dokonalým prostředím pro dovolenou, společenský event či aktivní teambuilding. Resort kombinuje výjimečné ubytování v moderních apartmánech s prvky tradiční historické farmy z poloviny 17. století, velkolepé wellness a gurmánský zážitek ve špičkové restauraci Remedi. Relaxační prostory uspokojí i ty nejnáročnější hosty, kteří tu mají k dispozici tři sauny, Kneippovy lázně, vířivé vany a odpočinkové zóny. Resort Oblík se stal svatebním místem roku 2022, figuruje na seznamu Amazing Places a cesta z Prahy zabere hodinu jízdy autem.

Více informací

www.ustecky-convention.cz / convention@kr-ustecky.cz

Není stodola jako Stodola

Tato se jmenuje Držovická a najdete ji v obci Držovice u Úštěku. Je nová, krásná, vystavěná v čistém skandinávském stylu a nabízí vše, na co si vzpomenete. Můžete tu oslavit své životní milníky i výjimečné okamžiky. Obklopena kopečky Českého středohoří, loukami, sadem i rybníčkem je oázou klidu od první chvíle. Jako bonus si tu můžete pochutnat na čerstvých sýrech z místní Farmy Držovice. Do sálu se vejde až sedmdesát hostů a upravit lze pro jakoukoli příležitost. V rámci servisu vám zajistí kompletní občerstvení včetně grilovacích show nebo zážitkových kurzů vaření. Gastronomii tu vládne zkušenou rukou šéfkuchař Pavel Bortník – kuchař a kovář v jednom. Součástí areálu je odpočinková zahrada, přírodní biotop a zrenovovaná tradiční Chalupa. Ta slouží jako ubytovací část. Vyspí se v ní pohodlně čtyřicet nocležníků. Kapacita jde navýšit o stany.

Grafika: Ústecký kraj Grafika: Ústecký kraj

Pivo, wellness a vlakové kupé

Pivovary dnes nejsou jen výčepní nebo restaurační zařízení, jsou to i zrekonstruované historické objekty, wellness hotely nebo zážitková místa. A takové najdete i v Ústeckém kraji! Teplický Hotel Wellness Pivovar Monopol je vše v jednom. Za první republiky zde byl kabaret Variete zum Schwan (Varieté u Labutě) a v éře komunismu obchodní dům s lahůdkami Monopol. Název Monopol zůstal i současnému objektu. Prvorepubliková budova je kombinací restauračního pivovaru s obrovským sálem a vkusně zrenovovanými secesními stropy, luxusním hotelem s kapacitou 37 pokojů, wellness centrem a zahradní restaurací. Pivovaru netradičně vládne žena a zlatavý mok si tu můžete ochutnat během návštěvy luxusní wellness zóny. V pivních lázních se sami obsloužíte a při relaxaci v pivní vaně načepujete místní pivo Karlík.

Z Podkrušnohoří se ještě přesuneme do Šluknovského výběžku do Varnsdorfu. Místní Pivovar Kocour patří k průkopníkům nového pohledu na pivovarnictví v Čechách. Ukázal konzervativnímu pivaři, že pivo není jen chlazená desítka v lednici, ale báječně se může skloubit s gastronomií a pít podle ročního období nebo nálady. Areál pivovaru nabízí pivovarskou restauraci s prostornou terasou, kongresový sál a sportovní zázemí. Stal se oblíbeným dějištěm svateb, firemních večírků a kulturních akcí. Třešinkou na dortu je vlastní železniční zastávka a ubytování (kromě komfortních pokojů) ve stylových lůžkových vagonech. Tak vzhůru do Ústeckého kraje! V regionální kanceláři Ústí Region Convention Bureau vám poradí a vytipují vhodný objekt pro vaši akci a propojí vás přímo s poskytovateli služeb.

Články autora Petr Simon

Nejnovější články

Názory
Česko v pasti NIMBYsmu

Dobrý příkladem je nedávná debata o vysokorychlostní železnici....

To vše ilustruje současné Česko. Chceme být moderní...

Aktuality
Pro firmy je připravena miliarda na inovace

„Českým podnikatelům chceme vytvořit co nejlepší podmínky k...

Ministerstvo průmyslu a obchodu podporuje výzkum a inovace...

Aktuality
Diamanty českého byznysu se zastavily v Plzni

Letošní ročník navazuje na dva předchozí základní podobou...

Do žebříčku vstupují pouze společnosti se sídlem v...

Základní Diamantový žebříček v letošním roce doplnila ještě krajská...

Nové jsou v letošním ročníku také ceny – firmy...

Nejnovější Cestovní ruch

Cestovní ruch
Rychlé ožívání českého turistického trhu v březnu posílilo

Březnové tržby vzrostly v ČR meziročně o téměř...

Trend českých hotelů je za březen skvělý. Pokud...

Březen byl ve střední Evropě klimaticky velmi příznivý...

Smith Travel Research, americká společnost dříve známá jako...

Cestovní ruch
TIC BRNO boduje na poli cestovního ruchu

„Ze všech cen máme velkou radost. Nejen že...

Velkou cenu cestovního ruchu každoročně vyhlašuje agentura COT...

Cestovní ruch
Regionální muzeum není jen pokladnice

Od muzea se očekává, že uspokojí/přitáhne turisty včetně...

Jílové u Prahy je tak trochu ve specifické...

Zlato Regionální muzeum v Jílovém u Prahy sídlí na...

Příležitostné výstavy Výstavy, malé i větší, jsou v jílovském...

Původně jen opravdická živoucí kočka. Tak nějak jednou...

Regionální muzeum, na rozdíl od těch velkoměstských, může...