Čtvrtek 25. dubna 2024
ikona hodiny18. 1. 2021 06:38

Špičkové technologie a design i v sanitární keramice

Ztělesněním švýcarské kvality a designu je značka Laufen, která nabízí kompletní řešení koupelen po celém světě. Osobitost tradiční švýcarské značky spočívá v symbióze designu, kvality a funkčnosti. Díky svému pojetí je Laufen jedním z předních mezinárodních výrobců s distribucí po celém světě.

Petr Simon autor

Foto: archiv Laufen Foto: archiv Laufen

Klíčovým oborem působnosti firmy je výroba sanitární keramiky. Tento nejstarší tvárný materiál lidstva se pod značkou Laufen zpracovává již více než 125 let ve vysoce moderních zařízeních a s legendární švýcarskou přesností. Ze zkušeností se zpracováním keramiky se vyvinulo know-how pro vytvoření kompletních vysoce kvalitních designových koupelen. Co dělá produkty Laufen jedinečnými na první pohled v rámci švýcarského designu, je spojení dvou hlavních designérských trendů: emotivního italského designu z jihu a severské tradice přesnosti. Pro Laufen má kvalita dva aspekty: výrobní znalosti a vysoký stupeň praktičnosti, kterou hotová koupelna klientovi nabízí, i když nemusí být na první pohled zřejmá. Laufen dbá při výrobě na šetrné užívání vody, čímž poukazuje na svůj závazek vůči zachování přírodních zdrojů a ekologické výrobě.

Široký výběr produktů značka představuje prostřednictvím mnoha designových sérií, které nabízejí různorodé pojetí tvarů a koupelny jako celku.

Novinka se vrací ke klasice

Nejnovější sérií v portfoliu je kolekce The New Classic. Jak jméno napovídá, jedná se o návrat ke klasickému stylu v moderním hávu. Jejím autorem je Marcel Wanders. Elegance a kreativita význačného a mezinárodně proslulého návrháře spojuje síly s umem výrobce Laufen s cílem vyprodukovat nápady pro klasické a současně moderní, elegantní a zajímavé koupelny – ať jde o umyvadla, vany nebo klozety v kombinaci s bateriemi, skříňkami, příslušenstvím a zrcadly. Díky spolupráci se studiem Marcel Wanders získal revoluční materiál značky Laufen SaphirKeramik nové nanejvýš klasické a ikonické tvary. SaphirKeramik je lehký, všestranný, robustní a tvárný materiál, léta tvarovaný světově proslulými návrháři, jejichž výstupem jsou štíhlá a lehká díla bezchybného designu, dokonalá pro každodenní použití. V kolekci The New Classic se variabilita materiálu promítá nejen do umyvadel, ale také do keramických koupelnových doplňků včetně zrcadla.

Hra tvarů

Další jedinečnou sérií, které vznikla ve spolupráci se známou značkou, je kolekce Kartell by Laufen. Jedná se o projekt kompletní koupelny inspirovaný ikonickým designem Kartell v kombinaci s výjimečnou kvalitou švýcarské značky. Velmi zajímavá a jedinečná je v rámci série kombinace hranatých a oblých tvarů. Kartell by Laufen se nebojí kombinovat nejen materiály, ale i různorodé tvary. V současné době nabízí také spektrum barev keramiky. Vybírat lze z klasické lesklé bílé a černé, ale také z několika barevných možností v matném provedení – z antracitové, šedé a černé.

Za klasiku je pak považována série Laufen Pro S. Za návrhem kolekce stojí návrhář Peter Wirtz. Velmi citlivě dokázal navrhnout koupelnovou řadu určenou pro velkovýrobu a dal vzniknout dalším produktům z oblíbené řady Pro. Umyvadla díky své štíhlé siluetě a jasně definovaným oblým hranám působí velmi lehce a elegantně. Svou hloubkou jsou i vysoce funkční. Není pochyb o tom, že svým estetickým ztvárněním se kolekce Laufen Pro S vydává směrem prémiových designových řad značky Laufen a zároveň zůstává cenově dostupnou.

Komfort díky technologiím

Na závěr stojí za zmínku jedinečný produkt z dílny značky Laufen. Jedná se o dvojici toalet s funkcí bidetu. Cleanet Riva a Navia nabízejí nejmodernější technologie zcela ukryté v designové švýcarské keramice. Díky tomu jsou tyto toalety k nerozeznání od běžných WC a dokonale se tak díky svému nadčasovému vzhledu hodí do jakékoli domácnosti. Svému uživateli poskytují maximální možnou hygienu a všestrannou očistu pomocí integrované bidetové spršky s mnoha funkcemi, která je velmi jednoduchá na ovládání i údržbu.

Pod značkou Laufen zkrátka najdete nepřeberné množství produktů, které stvoří koupelnu, kde se žije.

Články autora Petr Simon

Nejnovější články

Pohled z praxe
Téměř 90 % domácností ušetří na energiích

ČEZ Prodej v rámci rozsáhlé analýzy zpracoval data o...

„Fotovoltaické systémy a tepelná čerpadla umožňují efektivně a...

Názory
Čína hromadí zásoby kritických komodit

Zůstaneme-li u mědi, její cena je často využívána...

Zatímco Čína má v rámci celého dodavatelského řetězce...

Cestovní ruch
TIC BRNO boduje na poli cestovního ruchu

„Ze všech cen máme velkou radost. Nejen že...

Velkou cenu cestovního ruchu každoročně vyhlašuje agentura COT...

Nejnovější Aktuality

Aktuality
Evropa vyslyšela požadavky českých podnikatelů

„Enrico Letta při psaní zprávy o vnitřním trhu...

„Posouzení dopadů by mělo být zaměřeno na kvalifikované...

Aktuality
Vítězí smysl pro detail a tradice  

„Stejně jako minulý rok, ani letos se v...

Každá realizace byla posuzována porotou, která je složena...

Oblíbená soutěž Pokrývači sobě, kde samotní pokrývači hlasují...

Aktuality
Jak připravit firmu na AI a digitální budoucnost?

Pátý ročník Digital Transformation Summitu proto přinese nejnovější...

Srdcem Digital Transformation Summitu (DTS) budou ukázky konkrétních...

DTS letos otevře Krzysztof Krecikij, Salesforce Regional Director...