Pondělí 4. března 2024
ikona hodiny25. 3. 2022 12:39

Ocenění za hotelnictví, gastronomii a cestovní ruch

Asociace hotelů a restaurací České republiky předala na slavnostním galavečeru, konaném tento čtvrtek v sále Boccaccio Grand Hotelu Bohemia v Praze ocenění osobnostem hotelnictví, gastronomie a cestovního ruchu. Ceny jsou uznáním za mnohaletou práci pro českou gastronomii a hotelnictví. Mimořádnou cenu AHR ČR obdržel prezident Hospodářské komory Vladimír Dlouhý.

Petr Simon autor

Foto: AHR ČR Asociace hotelů a restaurací ocenila ty nejlepší Foto: AHR ČR

Po dvouleté odmlce se opět sešli hoteliéři a provozovatelé restaurací, aby se společně setkali a ocenili práci svých kolegů. AHR ČR letos udělila ceny Hoteliér roku, Restauratér roku, Penzion roku a zároveň mimořádné ocenění osobnosti, která významně přispěla k podpoře cestovního ruchu a podnikatelů v oboru. Mimořádnou cenu převzal Vladimír Dlouhý, prezident HK ČR. Václav Stárek, prezident AHR ČR k tomu řekl: „Jsme velmi rádi, že jsme mohli touto cestou poděkovat Vladimíru Dlouhému a Hospodářské komoře za velmi významnou pomoc a podporu během dvou let pandemie, která představovala bezprecedentní zásah do cestovního ruchu. Hospodářská komora pro nás byla a nadále zůstává nejvýznamnější zastřešující organizací pro podnikatele a jsme hrdí, že jsme již léta jejím členem.“

„Ceny od Asociace hotelů a restaurací si velmi vážím. Vnímám ji jako ocenění nejen své osoby, ale především práce týmů Hospodářské komory v Praze i regionech během pandemie. Právě cestovní ruch, ubytovatelé nebo restauratéři byli opatřeními proti covidu-19 významně zasažení. Jsem rád, že právě Komora mohla být tím, kdo přispěl k obnově těchto odvětví, která jsou významnou složkou naší ekonomiky,“ uvedl prezident Hospodářské komory ČR Vladimír Dlouhý.

Mezi oceněnými jsou dále v kategorii Hoteliér roku Vlastislav Šos, statutární ředitel společnosti Interhotel Olympik, předseda krajské sekce Praha a viceprezident AHR ČR a to nejen za vynikající práci hoteliéra, ale také za dlouhodobou podporu cestovního ruchu v Praze. Ocenění získal také Vladimír Bureš, bývalý ředitel hotelu Port v Doksech. Cenu restauratér roku obdrželi Martin Jiskra, majitel a manažer Zájezdního hostince U Jiskrů a Tomáš Petráň, šéfkuchař a F&B Manažer Maxmilian Lifestyle Resortu / Zámek Loučeň, kteří významně podporují tradici české gastronomie a pohostinství. Jako nejlepší v kategorii Penzion získal na základě hlasování veřejnosti ocenění Penzion Jelen ve Vranově nad Dyjí, který rekonstruovali a provozují manželé Jana a Miloslav Vrbovi.

Články autora Petr Simon

Nejnovější články

Názory
Blíží se znovu do USA nemovitostní krize?

Studie, kterou vydala NBER (National Bureau of Economic...

Začínající krize v sektoru nemovitostí nakonec může americkou...

Analýzy
Startupy zaměstnávají víc Čechů než zemědělství

V praxi to znamená, že nové technologické firmy v předminulém...

V posledních čtyřech letech se počet startupů zvýšil...

Podle nasbíraných dat přitom startupy většinou představují spíše...

Cílem nového reportu je podle Mikschika přinášet veřejnosti...

Expertní pohled
Jak psychologie ovlivňuje reklamu a e-commerce?

Vystoupí na ní psychologové, influencer Kovy i zástupci...

Oči jsou nejdůležitějším smyslovým orgánem, vizuál proto představuje...

V panelové diskusi k tématu psychologie v reklamě...

Nejnovější Nezařazené

Nezařazené
Proč ECB nebude spěchat se sazbami dolů?

Popravdě řečeno, pro trhy nejde o žádné překvapení....

Takto přísná měnová politika ale není bez rizika....

Nezařazené
Komora oceňuje digitalizaci obchodování s automobily

„Vláda při svém nástupu slíbila maximální možnou digitalizaci....

Semináře o digitalizaci obchodu s automobily se zúčastnili...

Nezařazené
Členské firmy Jhk zabodovaly v soutěži Spokojený zákazník 2023

Sdružení českých spotřebitelů každoročně od roku 2001 vyhlašuje...

Ocenění Spokojený zákazník také vyjadřuje, že firma, která...

Tyto ocenění jsou také důkazem toho, že firmy...