Úterý 16. dubna 2024
ikona hodiny9. 6. 2022 07:04

Digitální faktoring odstraní potíže s bankovním financováním

Český fintech 4Trans, který nabízí finanční služby malým a středním podnikům v logistice, má nakročeno k úspěšnému roku 2022. V závěru května společnost překonala objem financování celého loňského roku, tedy faktury v hodnotě přes 250 milionů. V současnosti se jejich celkový objem financování vyšplhal na více než 750 milionů. Služby faktoringu tak využívá stále více zákazníků v logistice, kteří volí digitální a rychlé řešení ke stabilizaci svých provozních nákladů. To dokazuje i počet klientů 4Trans, jenž meziročně narostl až o 565 procent.

Jaroslav Průcha autor

Foto: 4Trans Jaroslav Ton Foto: 4Trans

Malé a střední podniky (SME) v logistice, které tvoří deset procent HDP v Evropě, mají často značné potíže s bankovním financováním a neexistuje pro ně vhodný způsob finanční podpory. 4Trans proto poskytuje digitální řešení, které jim pomáhá vypořádat se s finančními výzvami souvisejícími s dlouhou splatností faktur, nestabilitou objemu práce a stoupající inflací, která atakuje ceny pohonných hmot a dalších nezbytných nákladů.

„Objem financování za celý loňský rok jsme překročili již v květnu, a to celkovou částkou více než čtvrt miliardy korun. Je to pro nás jasný signál, že o faktoring je silný zájem. Naši klienti mohou mít peníze na účtu bez zbytečného stresu a do pár minut, což je obzvlášť v dnešní době klíčové pro plynulé podnikání,“ říká CEO společnosti 4Trans Jaroslav Ton.

4Trans

Český fintech zaměřující se na financování malých a středních podniků (nejen) v logistice. Nedostatek provozního kapitálu, dlouhé splatnosti faktur a často drahé či nedosažitelné bankovní financování trápí většinu z 500 000 evropských firem v logistice. To 4Trans řeší faktoringem, tedy okamžitým proplacením vystavených faktur, ověřením platební morálky odběratelů a nabídkou dalších finančních produktů pro podnikatele v logistice. Technologický náskok a dokonalé pochopení trhu logistiky umožňuje fintechu poskytovat ekosystém finančních služeb založených na real-time datech. S celkovým objemem profinancovaných faktur v hodnotě přes 750 milionů korun míří 4Trans k pozici lídra v oblasti financování SME v Evropě.

4Trans aktuálně profinancoval faktury v celkové hodnotě přes 750 milionů korun. „Počet aktivních fakturujících nám od minulého roku narostl více než pětinásobně. Vysoký nárůst je i důsledkem změn na logistickém trhu a konsolidace na trhu dopravců, díky čemu si troufám tvrdit, že budou digitální finanční služby stále více na vzestupu. Pro malé a střední podniky v logistice představuje zdražení pohonných hmot současně se stále dražším bankovním financováním značnou výzvu, na kterou přímo odpovídáme našim produktem,“ dodává Jaroslav Ton.

Budováním ekosystému moderních finančních služeb pro malé a střední podniky v logistice 4Trans poskytuje svým klientům rychlé a bezpečné financování. Faktoring 4Trans je na rozdíl od klasických bankových služeb snadno dostupný a plně digitální. „Ve 4Trans zjednodušujeme složité procesy financování tak, aby byla naše služba co nejrychlejší. Je to flexibilní a snadné řešení pro autodopravce, kteří jsou mnohdy v časovém presu. Proto na jejich potřeby reagujeme takřka okamžitě, jsme jim neustále k dispozici a po nahrání faktur se mohou skutečně plně soustředit na rozvoj svého podnikání,“ říká Alexandr Lagazzi, CMO 4Trans.

 

 

 

Články autora Jaroslav Průcha

Nejnovější články

Názory
Investiční horečka v prvním čtvrtletí roku

Globální akciové trhy zaznamenaly v prvním čtvrtletí nejlepší...

Na začátku dubna se prostředí inflace a úrokových...

Cestovní ruch
Výročí Franze Kafky: Příležitost i pro cestovní ruch?

Kdo navštíví Prahu, resp. její webové stránky a...

Hlavní město ve spolupráci s Prague City Tourism...

Během roku Franze Kafky se uskuteční také projekt...

Otáčející se hlava Franze Kafky patří k nejvyhledávanějším...

Trendy
Český startup krmí firmám AI modely kvalitními daty

„Poslední investici jsme získali v roce 2019 a...

Zakladatelé společnosti Jan Čurn a Jakub Balada se...

„Chceme Apify dostat k většímu množství vývojářů a...

Nejnovější Expertní pohled

Expertní pohled
Firemní benefity v roce 2024: Včerejšek neplatí!

Ke změně náhledu dochází po téměř 30 letech...

Zatímco výše prvních dvou se bude každoročně měnit,...

V této oblasti se nově zavádí pojem daňově...

Zaměstnavatel má tři možnosti, jak svým zaměstnancům přispívat...

„Na straně zaměstnavatele je příspěvek na stravování v...

„Právě tato oblast budí největší vášně a je...

„Všechno plnění je potřeba načítat průběžně na mzdovém...

„Pokud jde o zaměstnavatele a třeba výše uváděný...

Expertní pohled
OSINT: Klíč k ochraně před hackery!

Může přinášet cenné informace i chránit organizace před...

„Největší výhody využití těchto technik vidím v odhalování...

Expertní pohled
Trendy v grafickém designu: Animace, gradienty a samozřejmě AI

Rok 2023 se ukázal být rokem dynamických změn...

Experimentální typografie V roce 2023 jsme byli svědky...