Úterý 23. dubna 2024
ikona hodiny3. 4. 2023 07:33

Proč letos o dovolené vyjet do Turecka?

Turecko má na českém trhu zcela výjimečnou pozici. Podle údajů Českého statistického úřadu vyrazilo v loňském roce až 254 tisíc Čechů na dovolenou právě do této destinace na pomezí Evropy a Asie. Dá se předpokládat, že letos zájem ještě poroste. Naštěstí se v této sezóně možnosti cestování do Turecka ještě rozšířily. Zájemci mohou poprvé vybírat i z nabídky nové cestovní kanceláře Coral Travel CZ, která se specializuje právě na Turecko.

Petr Manuel Ulrych autor

moderátor a novinář, expert na cestovní ruch, ředitel mediální divize agentury COT group

Foto: Shutterstock.com Češi Turecko milují Foto: Shutterstock.com

Nejen svěží středomořské podnebí a pohádkové pláže přilákaly vloni do Turecka víc než 51 milionů turistů z celého světa. Byly to i bohatá historie, originální gastronomie či příjemný poměr mezi kvalitou a cenou služeb. Také díky jedinečnému propojení kultur, které nikde jinde na světě nenajdete, je Turecko jednou z předních světových turistických destinací.

Coral Travel Group

Skupina vznikla v roce 1992 pod názvem OTI Holding, v loňském roce se název změnil na Coral Travel Group. Posláním skupiny je přispět prostřednictvím vhodných, efektivních, produktivních a udržitelných investic ke spokojenosti zákazníků, zaměstnanců, obchodních partnerů i celé společ-nosti, a to v rámci celkové kvality a udržitelného rozvoje. Součástí skupiny jsou cestovní kanceláře Coral Travel a Ferien Touristik, destinační společnost Odeon Tours, ubytovací zařízení Xanadu Re-sort Hotel (Belek), Seven Seas Hotel Blue (Side), Seven Seas Hotel Life (Kemer) a Otium Family Eco Club (Side), bezpečnostní služba Odeon Security and Consultancy OGD a technologická společnost Odeon Software & Technology.

Češi Turecko milují

Turecko stále patří mezi nejvyhledávanější cíle a jeho popularita dále roste. Většina Čechů míří na dovolenou do Antalye, Alanye, Side, Marmaris, Bodrumu či některého z dalších oblíbených letovisek na pobřeží Středozemního moře. V letošním roce se jim ale nabízí mnohem širší a pestřejší výběr rodinných hotelů a rozsáhlých resortů i zábavních a sportovních aktivit. Především díky novému touroperátorovi Coral Travel CZ, který nově vstupuje na český trh, aby obohatil a hlavně rozšířil jeho vody.

 „Turecko tvoří základní stavební kámen nabídky Coral Travel,“ říká Klára Hálková z Coral Travel CZ, který je součástí skupiny Coral Travel Group. Právě v Turecku má totiž tato nadnárodní společnost své kořeny. „Naše skupina vlastní hotelové řetězce Xanadu Resort High Class, Seven Seas Resorts & Hotels a Otium Hotels, které provozují více než 20 hotelových značek. Patří mezi nejlépe hodnocené hotelové komplexy s nejlepšími recenzemi hostů,“ vysvětluje Klára Hálková. „Řadu oblíbených hotelů budeme mít k dispozici i v době, kdy ostatní cestovní kanceláře naplní své omezené kapacity,“ doplňuje zástupkyně Coral Travel CZ.

Díky spojení s mezinárodní společností může Coral Travel CZ svým klientům nabídnout také nadstandardní servis a bezkonkurenčně nejvýhodnější podmínky. Jeho služby se totiž opírají o letité zkušenosti destinační společnosti Odeon Tours, která je členem holdigu Coral Travel Group. A to přináší značné výhody zejména pro klienty. V první řadě si mohou svou dovolenou naplánovat přesně podle svých představ. Nejen dle typu ubytování, ale i délky zájezdu. Vedle útulných rodinných hotýlků s komorní atmosférou jsou v nabídce Coral Travel CZ i resorty s Ultra All Inclusive. Věděli jste, že se tento velkorysý koncept, který mimochodem nezahrnuje jen stravu, ale úroveň služeb celkově, zrodil před lety právě v Turecku?

Mnohem víc než jen pláže

Tato země ale nabízí mnohem víc než jen Ultra All Inclusive a odpočinek na pláži i v luxusních wellness centrech. Do Turecka putují za fascinujícími antickými památkami i milovníci historie a všichni, které přitahuje jeho jedinečné kulturní kouzlo a přírodní krásy. Dalším lákadlem jsou výhodné nákupy na proslulých bazarech. Turecká příroda je také známá jako ráj pro golfisty, cyklisty i vyznavače dalších sportů. A to vše se samozřejmě odráží i v nabídce Coral Travel. „Při přípravě produktu pro český trh jsme vycházeli z mezinárodních zkušeností naší skupiny a nabídku koncipovali tak, aby měli klienti možnost vybrat si pobyty podle svých zálib. Byla by totiž škoda zužovat Turecko jen na plážovou rekreaci,“ říká k nabídce Klára Hálková a dodává, že Turecká riviéra je sice oprávněně vyhlášeným pojmem, nicméně i vnitrozemí této země má svým návštěvníkům hodně co nabídnout. „V České republice patří pěší turistika mezi nejoblíbenější volnočasové aktivity a Turecko nabízí v tomto směru skutečně skvělé příležitosti. Pro všechny, kteří milují pohyb, máme připraveny treky pohořím Taurus i výlety do malebných krajin Kappadokie nebo Pamukkale, do národního parku Olympos a jiných krásných lokalit. A samozřejmě také výpravy za antickými i byzantskými památkami, do Istanbulu a dalších zajímavých míst, jaká nikde jinde nenaleznete.“

Výhodou cestování s Coral Travel CZ jsou i vlastní charterové lety, ceny zájezdů do Turecka pak začínají na 11 tisících korun za osobu. Již během první sezony mohou čeští klienti odlétat na dovolenou nejen z Prahy, ale také z Brna a Ostravy. A v cílových destinacích se na ně už těší česky hovořící delegáti a průvodci. Potenciální zákazníci si brzy budou moct vybrat svoji vysněnou dovolenou na pobočkách v Praze, Brně a Ostravě za asistence specialistů Coral Travel CZ. Již v této chvíli je ale nabídka cestovní kanceláře přístupná všem zájemcům online na webových stránkách www.coraltravel.cz či u několika desítek smluvních prodejců napříč Českou republikou.

Články autora Petr Manuel Ulrych

Nejnovější články

Expertní pohled
Rok 2027 narovná mzdy mezi muži a ženami

Novinka počítá s transparentností už během náborového pohovoru....

Ačkoli Eurostat uvádí rozdíl ve mzdách mužů a...

Povinné reportování čeká od června roku 2027 firmy...

Změnám šel i bez regulace naproti sektor IT...

Náskok mají také společnosti se sídlem v USA,...

Trendy
Rozmar moderního člověka, nebo udržitelnější způsob nakupování?

Stále více zákazníků si zvyklo pravidelně nakupovat potraviny...

Prvním z důvodů, proč může být rozvoz potravin šetrnější...

K udržitelnosti celého nákupního procesu velkou měrou přispívají také...

Počet automobilů na 1 000 obyvatel v České republice neustále...

Trendy
Revoluční služba Office as a service

Program je platformou pro pronájem zcela kompletní kanceláře...

V roce 2024 je společnost U1 odhodlána i...

Nejnovější Cestovní ruch

Cestovní ruch
Regionální muzeum není jen pokladnice

Od muzea se očekává, že uspokojí/přitáhne turisty včetně...

Jílové u Prahy je tak trochu ve specifické...

Zlato Regionální muzeum v Jílovém u Prahy sídlí na...

Příležitostné výstavy Výstavy, malé i větší, jsou v jílovském...

Původně jen opravdická živoucí kočka. Tak nějak jednou...

Regionální muzeum, na rozdíl od těch velkoměstských, může...

Expertní pohled
Češi zůstávají v Česku, ve světě touží po tichu

Češi nyní tvoří 56 procent všech turistů v...

Z cestovatelů jsou čím dál tím častěji gurmáni....

Tak zvané silent travel se stává jasným trendem...

Jednotlivý provozovatelé jdou s dobou ale i v...

Cestovní ruch
Kongresoví ambasadoři byli oceněni

Ambassador Awards Evening se uskutečnil pod záštitou primátora...

„Celý profesní život se snažím posouvat českou onkologii...

Hlavními partnery večera byly: Hlavní město Praha, Ministerstvo...