Středa 24. dubna 2024
ikona hodiny12. 4. 2023 06:10

Do Turecka s dětmi? Ideální volba!

Turecko je destinace, která beze zbytku naplní očekávání celé řady cílových skupin. Rodiny s dětmi ale můžeme směle označit za tržní segment, pro který je Turecko jako stvořené. Rodinné hotely, animační programy, all inclusive stravování nebo speciálně pro děti koncipované atrakce, to je jen zlomek toho, čím země oslovuje rodinnou klientelu. Klíčová je tato cílová skupina i pro cestovní kancelář Coral Travel CZ.

Petr Manuel Ulrych autor

moderátor a novinář, expert na cestovní ruch, ředitel mediální divize agentury COT group

Foto: Shutterstock.com Do Turecka s dětmi? Ideální volba! Foto: Shutterstock.com

„Turecko je země, kde jsou děti prakticky ‚středem světa‘,“ říká s úsměvem vedoucí marketingového oddělení Coral Travel CZ Klára Hálková. „Děti jsou tam milovány, hýčkány a to, co je u nás obvykle považováno za zlobení, je v Turecku s úsměvem přehlíženo. Důvodů, pro které je Turecko rodinami vyhledáváno, je ale pochopitelně mnohem více,“ dodává.

Zaostřeno na děti

Cestovní kancelář Coral Travel CZ před pár dny představila veřejnosti svůj první český katalog zájezdů do Turecka. Už při zběžném prolistování je patrné, že rodiny s dětmi byly u produktových manažerů v centru pozornosti. Podstatnou část nabídky tvoří hotelové komplexy a resorty umístěné uprostřed zeleně a vybavené brouzdališti, vodními atrakcemi, lunaparky, dětskými hřišti a širokou nabídkou volnočasových aktivit, během kterých se o děti postarají profesionální animátoři.

Rodinné hotely jsou většinou umístěny stranou rušných městských oblastí, nicméně v dobré dostupnosti městskou dopravou. Značnou volnost poskytují tato ubytovací zařízení rodičům při volbě pokojů. V nabídce jsou jak standardní pokoje typu 2+1, tak jednotky s dvěma oddělenými ložnicemi, i velkoprostorová apartmá pro vícečetné rodiny. Maximální flexibilitu nabízí Coral Travel CZ rodinám i v pokud jde o délku dovolené. „Nabízíme zájezdy nejen na jeden či dva týdny, ale také na 3-13 dnů,“ vysvětluje Klára Hálková.

Jednoznačně nejoblíbenějším režimem stravování je u rodin s dětmi all inclusive. Alespoň během dovolené si totiž rodiče odpočinou od vaření a mají jistotu, že si jejich potomci vždy vyberou, na co zrovna mají chuť. „Tohle nebudu, to mi nechutná!“ od dětí v Turecku určitě neuslyšíte.

Produktoví manažeři Coral Travel CZ si dobře uvědomují, že pro rodiny s dětmi je jedním z hlavních rozhodovacích parametrů při výběru dovolené cena. Rodinám tak připravili nabídku dovolené zdarma pro každé dítě do dvou let věku. „Ve většině rodinných hotelů s režimem all inclusive mají navíc jedno až dvě děti pobyt zdarma, a to často až do věku 17 let,“ doplňuje Klára Hálková. Cenově zvýhodněny jsou podle ní rodiny i během letecké dopravy: „U vybraných leteckých společností je pro dítě do dvou let v ceně i zavadlo až do 23 kilogramů. A na některých letištích nabízíme svým zákazníkům také prázdninové parkování za speciální ceny.“

Zábava od rána do večera

Zřejmě nejlepší volbou pro rodiny s dětmi je Turecká riviéra. Kromě velkých zmiňovaných hotelových resortů tam na ně čekají velké akvaparky s tobogány a dalšími atrakcemi, stejně jako lunaparky s kolotoči a horskými dráhami, lanové a zábavní parky, v kterých se vyřádí jak děti, tak jejich rodiče. Výsostné postavení má v tomto ohledu tematický park The Land of Legends, který se nachází mezi Antalyí a Belekem. Na návštěvníky tu čekají jen těžko uvěřitelné čtyři desítky tobogánů nebo bazénový komplex, v kterém lze najít bazén s vlnami či bazén upravený k surfování. K dispozici je také 5D kino nebo vodní horská dráha ve výšce 43 metů nad zemí, která dosahuje rychlosti až 83 km/h. V části nazvané Animal Park mohou návštěvníci obdivovat tisíce nejkrásnějších středomořských ptáků i dalších živočichů. Zájemci mohou vyrazit i na podmořské safari a v jejich přirozeném prostředí pozorovat hejna barevných ryb. Na programu parku je i pravidelná show s lachtany a delfíny.

Na dalších místech pak mohou milovníci korzárských příběhů vyplout na Středozemní moře na palubě některé z pirátských plachetnic. A sportovně založené děti jistě ocení, když s rodiči vyrazí na některou z četných cyklostezek. Velmi oblíbenou atrakcí Antalye je od roku 2006 výstava písečných soch Sandland na pláži Lara Beach. Na ploše přesahující 7000 metrů čtverečních zde umělci z celého světa každoročně přemění 10 tisíc tun písku ve fascinující umělecká díla. Velké oblibě se v Antalyi těší i mořské akvárium či Dinopark.

Články autora Petr Manuel Ulrych

Nejnovější články

Pohled z praxe
Téměř 90 % domácností ušetří na energiích

ČEZ Prodej v rámci rozsáhlé analýzy zpracoval data o...

„Fotovoltaické systémy a tepelná čerpadla umožňují efektivně a...

Názory
Čína hromadí zásoby kritických komodit

Zůstaneme-li u mědi, její cena je často využívána...

Zatímco Čína má v rámci celého dodavatelského řetězce...

Cestovní ruch
TIC BRNO boduje na poli cestovního ruchu

„Ze všech cen máme velkou radost. Nejen že...

Velkou cenu cestovního ruchu každoročně vyhlašuje agentura COT...

Nejnovější Cestovní ruch

Cestovní ruch
TIC BRNO boduje na poli cestovního ruchu

„Ze všech cen máme velkou radost. Nejen že...

Velkou cenu cestovního ruchu každoročně vyhlašuje agentura COT...

Cestovní ruch
Regionální muzeum není jen pokladnice

Od muzea se očekává, že uspokojí/přitáhne turisty včetně...

Jílové u Prahy je tak trochu ve specifické...

Zlato Regionální muzeum v Jílovém u Prahy sídlí na...

Příležitostné výstavy Výstavy, malé i větší, jsou v jílovském...

Původně jen opravdická živoucí kočka. Tak nějak jednou...

Regionální muzeum, na rozdíl od těch velkoměstských, může...

Expertní pohled
Češi zůstávají v Česku, ve světě touží po tichu

Češi nyní tvoří 56 procent všech turistů v...

Z cestovatelů jsou čím dál tím častěji gurmáni....

Tak zvané silent travel se stává jasným trendem...

Jednotlivý provozovatelé jdou s dobou ale i v...