Sobota 20. dubna 2024
ikona hodiny14. 4. 2023 06:19

Český trh se zájezdy rozvíří Coral Travel

Navzdory tomu, že počet cestovních kanceláří v Česku v posledních letech klesá, se možnost cestovat do zahraničí v uplynulých dnech obohatila o nabídku nové cestovní kanceláře Coral Travel CZ. Touroperátor patřící do mezinárodní skupiny Coral Travel Group (dříve OTI Holding) přináší českým turistům zcela novou kvalitu cestování zejména do Turecka, Řecka, Egypta a dalších oblíbených destinací.

Petr Manuel Ulrych autor

moderátor a novinář, expert na cestovní ruch, ředitel mediální divize agentury COT group

Foto: Shutterstock.com Tradiční destinace v nabídce nové cestovní kanceláře s mezinárodní zkušeností Foto: Shutterstock.com

Coral Travel CZ přichází na trh s pestrou škálou letních zájezdů do letovisek u Středozemního a Rudého moře. „Základem naší nabídky jsou oblíbené turistické destinace jako Turecko, Egypt, Tunisko, Řecko či Bulharsko,“ vypočítává ředitel společnosti Mehmet Benli. „Postupně ji však budeme obohacovat i o další země a jednotlivé oblasti,“ dodává. Coral Travel CZ chce letos zprostředkovat ideální dovolenou pro více než 50 tisíc klientů. A to přesně podle jejich představ a bez zbytečných starostí či obav, mimo jiné díky pojištění proti úpadku u České podnikatelské pojišťovny ze skupiny Vienna Insurance Group.

Coral Travel Group

Skupina vznikla v roce 1992 pod názvem OTI Holding, v loňském roce se název změnil na Coral Travel Group. v současné době zastřešuje činnost 37 společností ve 22 zemích a je aktivní v celé řadě odvětví turismu, jako jsou cestovní kanceláře, ubytovací služby, destinační management, průvodcovské služby, informační technologie i bezpečnostní servis. Klíčovou součástí skupiny je od roku 2001 řetězec cestovních kanceláří Coral Travel, který úspěšně působí v Polsku, Německu, Turecku, Švýcarsku a dalších státech Evropy. Celkově nabízí lety do 90 destinací ve 40 různých zemích a ročně zajistí dovolenou pro více než tři miliony zákazníků.

Součástí skupiny jsou cestovní kanceláře Coral Travel a Ferien Touristik, destinační společnost Odeon Tours, ubytovací zařízení Xanadu Resort Hotel (Belek), Seven Seas Hotel Blue (Side), Seven Seas Hotel Life (Kemer) a Otium Family Eco Club (Side), bezpečnostní služba Odeon Security and Consultancy OGD a technologická společnost Odeon Software & Technology.

Koncept cestovní kanceláře sází na široké rozpětí poskytovaných produktů s maximálně výhodným poměrem mezi kvalitou a cenou. „K dispozici máme jak malé útulné hotýlky u moře, tak velké komplexy vhodné pro rodiny s dětmi, které ocení především animační programy, aquaparky či bazény různých typů a velikostí,“ vysvětluje Mehmet Benli. Nový touroperátor přitom těží z benefitů, které plynou z jeho příslušnosti k mezinárodnímu holdingu Coral Travel Group – skupina totiž kromě jiného provozuje vlastní hotely a resorty ve vyhledávaných tureckých letoviscích Belek, Side a Kemer, v dalších destinacích pak staví na franšízové spolupráci s ubytovateli a opírá se o výhody plynoucí z hromadného nákupu kapacit i o letité zkušenosti vlastní destinační společnosti Odeon Tours. To vše se projevuje jak v příznivých cenách zájezdů, tak v dostupnosti nabídky. „Řadu oblíbených hotelů budeme mít k dispozici i v době, kdy ostatní cestovní kanceláře naplní své omezené kapacity,“ avizuje Mehmet Benli.

Další výhodou Coral Travel jsou i vlastní charterové lety. Již během první sezony budou moci čeští klienti odlétat na dovolenou nejen z Prahy, ale také z Brna a Ostravy. A v cílových destinacích na ně budou čekat česky hovořící delegáti a průvodci.

Produktoví manažeři Coral Travel CZ kladou podle ředitele firmy hlavní důraz na flexibilitu nabídky: „Vysněnou dovolenou si u nás mohou klienti naplánovat zcela podle svých předs1tav od základních služeb až po maximální komfort. Volit mohou mezi různými délkami zájezdů a typy stravování. To vše mohou zvládnout online či po telefonu z pohodlí domova, již brzy ale také za asistence našich specialistů na pobočkách.“ Ty Coral Travel, jehož sídlo se nachází v pražském Karlíně, otevře během nadcházejících měsíců v Praze, Brně a Ostravě.

Články autora Petr Manuel Ulrych

Nejnovější články

Analýzy
Lidé míří za gastro zážitky, i když stojí víc

Souhrnné tržby gastro podniků dosáhly za první kvartál...

Restaurace svými tržbami odpovídají průměru celého gastra. Ovšem...

Zatímco v roce 2019 tvořily prodeje hlavních jídel během...

Průměrná obědová útrata v restauraci je nyní 224...

Podíváme-li se pouze na období posledních týdnů, je...

„Velikonoce letos opravdu zafungovaly dokonale. Moje rada provozovatelům...

V úvodu jara se nejvíc dařilo podnikům ve Středočeském...

V podstatě to ilustruje vývoj v celém prvním čtvrtletí, kde...

„Důvody, proč tomu tak bylo, můžeme jen odhadovat....

Analýzy
Češi nechtějí odejít za prací do zahraničí

Důležitou roli při rozhodování ale hraje rodina –...

Lidé jsou nejvíce otevřeni přestěhovat se za prací...

V Česku a Severním Makedonii je téměř polovina...

Důležitým faktorem při zvažování konkrétní nabídky není jen...

„První tři země v Evropě, do kterých to...

Ve střední Evropě, na Balkáně a v regionech...

Naopak největší překážkou práce v zahraničí je dlouhodobé...

Poskytovatel náborových služeb Alma Career uskutečnil průzkum ve...

Expertní pohled
Digitalizace v rámci nového stavebního zákona je příležitostí

Celý systém čekají velké změny včetně přechodu na...

S digitalizací systému úzce souvisí zavedení Portálu stavebníka,...

Nejnovější Cestovní ruch

Expertní pohled
Češi zůstávají v Česku, ve světě touží po tichu

Češi nyní tvoří 56 procent všech turistů v...

Z cestovatelů jsou čím dál tím častěji gurmáni....

Tak zvané silent travel se stává jasným trendem...

Jednotlivý provozovatelé jdou s dobou ale i v...

Cestovní ruch
Kongresoví ambasadoři byli oceněni

Ambassador Awards Evening se uskutečnil pod záštitou primátora...

„Celý profesní život se snažím posouvat českou onkologii...

Hlavními partnery večera byly: Hlavní město Praha, Ministerstvo...

Cestovní ruch
Výročí Franze Kafky: Příležitost i pro cestovní ruch?

Kdo navštíví Prahu, resp. její webové stránky a...

Hlavní město ve spolupráci s Prague City Tourism...

Během roku Franze Kafky se uskuteční také projekt...

Otáčející se hlava Franze Kafky patří k nejvyhledávanějším...