Pátek 26. dubna 2024
ikona hodiny1. 10. 2020 15:37

Webasto – spolehlivý dodavatel automobilového průmyslu

Nabíjecí stanice pro elektromobily

Již přes sto let je tradiční německá firma Webasto spolehlivým dodavatelem pro automobilový průmysl. Rodinná firma sídlící v Německu u Mnichova řídí celosvětovou síť obchodních zastoupení a výrobních závodů. Samozřejmě působí i v České republice. Více o aktivitách a novinkách společnosti Webasto pohovoří Jiří Škopek, obchodní zástupce společnosti.

Petr Simon autor

Foto: archiv Webasto Foto: archiv Webasto

Jaké jsou obchodní aktivity Webasto v České republice?

Záběr našich aktivit je velmi široký a pokrývá rozsáhlé spektrum potřeb automobilového průmyslu a dopravních prostředků všeobecně. Spolupracujeme samozřejmě s výrobci, jako je Škoda Auto, Tatra, Zetor, Sor. Tyto dodávky jako obchodní zastoupení koordinujeme pro koncern a poskytujeme rovněž technickou podporu a nutné poradenství. V případě přání výrobce provádíme různé speciální zástavby. Dodáváme i pro firmy vyrábějící a opravující železniční techniku, kde řešíme specifika drážní techniky a náročného provozu. Kromě toho je zde celá řada speciálních vozidel, strojů a kontejnerů, u kterých komunikujeme s výrobci nebo s obchodními zastoupeními.

A co Webasto a elektromobilita?

Jako všechny moderní a v globálním světě se rozvíjející firmy nezůstává Webasto stranou moderních trendů a reaguje na sílící trend elektromobility. Po pečlivé přípravě a za využití vlastní technologické základny přichází s celou řadou výrobků pro tento segment trhu.

Prvním krokem jsou dodávky přímo pro automobilové výrobce, a to takzvané High Voltage heaters, tedy vysokonapěťová topení pro originální montáž při výrobě elektromobilu, následuje i vývoj a spolupráce v oblasti bateriových systémů pro evropské výrobce elektromobilů.

Pro dodatečnou montáž do osobních vozů přišlo Webasto s řadou elektrických topení eThermo Top Eco o výkonu 2 a 3 kW, přičemž tato topení lze využít i ve vozech na klasická paliva, ať už se jedná o naftu, nebo benzin. Smluvní partneři Webasto zároveň dokážou vyřešit dodatečnou montáž palivových topení do elektromobilů, a majitelé tak nemusí mít obavy z omezení dojezdu v zimních měsících. Pro takové případy je vhodné teplovzdušné topení AT 2000 STC, nebo teplovodní topení Thermo Top Evo 4. Díky tomu není ani v zimě důvod se na palubě elektromobilu omezovat pro delší dojezd a naopak můžete naplno využít všechny vymoženosti moderní technologie, navíc pěkně v teple.

Bližší informace...

 

…získáte v případě zájmu na www.webasto.cz nebo na telefonu +420 241 045 450.

V neposlední době přichází Webasto s vlastní nabídkou nabíjecích stanic s nadčasovým designem, které jsou určeny především pro domácnosti a firmy. Základní produkt ve spodní části cenového spektra má název Webasto Pure a lze ho nastavit dle potřeb uživatele pro nabíjecí výkon od 3,7 do 22 kW a je použitelný pro 230V i 380V instalaci. K dispozici je provedení Pure 11 a Pure 22.

Výrobek má příjemný moderní design, který bývá mnohdy velkou slabinou konkurenčních výrobků, a je uživatelsky velmi přívětivý díky barevné signalizaci procesu nabíjení, kdy modrá a zelená indikují jednotlivé fáze nabíjení, zatímco oranžová a červená slouží jako varovné barvy. Zařízení tak dokáže indikovat chybné zapojení při instalaci a zabránit tak poškození. Zneužití jinou osobou zabraňuje zámek na klíček ve spodní části. Tento typ zařízení je určen pro zásuvky typu 2. Montáž je velmi jednoduchá, ale samozřejmě je doporučována instalace autorizovanou firmou. Celý koncept výrobku je pojat jako designové, uživatelsky nenáročné zařízení se spolehlivou technologií a vysokou odolností při provozu.

Pro náročnější potřeby je k dispozici sofistikovanější verze Webasto Live, která nabídne podstatně širší spektrum uživatelských možností, jako je komunikace v síti WLAN, možnost regulace nabíjecího výkonu dle uživatelských tarifů a dynamické řízení zátěže při zapojení více nabíjecích stanic do systému. Webasto Live je v nabídce pro oba typy zásuvek (Typ 1 do 7,4 kW a Typ 2 do 22 kW) a umožňuje tak nabíjení všech automobilů na českém trhu. Díky tomu může Webasto předložit českým řidičům elektromobilů řešení „Made in Germany“, kdy cena plně odpovídá poskytované kvalitě. Tento typ je velmi atraktivní zejména pro fanoušky tzv. „chytrých domácností“ a při předpokládané vyšší hustotě nabíjecích stanic v budoucnu nabízí možnost optimalizovat provoz a náklady majitele.

V blízké budoucnosti bude na trh uvedena i přenosná verze Webasto Go, která zjednoduší život motoristovi na cestách, a nejvýkonnější verze DC Wallbox pro profesionální využití.

Webasto se tak opět stará o pohodlí motoristů na cestách a přispívá k jejich příjemné jízdě a bezpečnému návratu domů, ať už jedou odkudkoliv.

Články autora Petr Simon

Nejnovější články

Trendy
Belgický příklad pro Česko

„Lidé by nemuseli shromažďovat a odvážet nesešlápnuté lahve...

Při zavedení digitálního zálohového systému by v Česku...

Aktuality
Česko se pyšní Prime High Street

Zájem prémiových značek o tuto lokalitu po odeznění...

Po pádu komunismu se pro západní značky otevřel...

Podle dostupných dat byl Cartier jedinou značkou, která...

„V Colliers se snažíme, aby se i další...

Pohled z praxe
Vinařský ráj vstupuje na rakouský trh

„České vinohrady představují pouze 0,54 % z celkového...

Pro Vinařský ráj se jedná již o historicky...

„Ve Vinařském ráji vidíme mnoho příležitostí, jak trh...

Nejnovější Pohled z praxe

Pohled z praxe
Vinařský ráj vstupuje na rakouský trh

„České vinohrady představují pouze 0,54 % z celkového...

Pro Vinařský ráj se jedná již o historicky...

„Ve Vinařském ráji vidíme mnoho příležitostí, jak trh...

Pohled z praxe
Holcim míří k uhlíkové neutralitě

Nejnovější krok směrem k udržitelnosti a ochraně životného prostředí...

„Díky těmto úpravám dojde ke snížení celkového množství...

Pohled z praxe
Téměř 90 % domácností ušetří na energiích

ČEZ Prodej v rámci rozsáhlé analýzy zpracoval data o...

„Fotovoltaické systémy a tepelná čerpadla umožňují efektivně a...