Sobota 27. dubna 2024
ikona hodiny18. 1. 2021 14:27

On-line burzy škol přitáhly tisíce žáků

Jihočeská hospodářská komora ve spolupráci s partnery uspořádala na nově spuštěném webu www.burzyskol.cz ve dnech 12. – 14. ledna On-line Burzy škol určené především pro žáky 8. a 9. tříd, kteří mohou do 1. března 2021 podávat přihlášky na obory vzdělání bez talentových zkoušek. O informace ke studiu na středních školách a učilištích v jižních Čechách projevilo zájem na tisíc žáků i jejich rodičů, kteří mohli navštívit on-line prezentace více než 40 škol.

Dominika Krejčířová autor

Foto: archiv JHK Foto: archiv JHK

„On-line Burzy škol jsou v současné době důležitou aktivitou pro žáky základních škol, kteří si vybírají další studium a kterým se krátí čas k podávání přihlášek na obory vzdělání bez talentové zkoušky. Termín mají do 1. března 2021. On-line Burzy jsou stejně tak významné i pro střední školy, které se kvůli zrušeným výstavám nemohly prezentovat před potenciálními zájemci. Takovou pomoc v dnešní době kvitují i jihočeské firmy, do nichž obvykle středoškoláci dochází na praxi,“ říká Luděk Keist, ředitel Jihočeské hospodářské komory (Jhk), která rychle zareagovala na vládní opatření, znemožňující pořádání prezenčních akcí, a ve spolupráci s externisty připravila web www.burzyskol.cz. Ten během konání on-line výstavy navštívilo více než 3 300 uživatelů. Dle zpětné vazby od zúčastněných škol jejich prezentace zhlédlo na tisíc žáků, některým školám se na virtuální schůzky přihlásilo za tři dny i na 100 žáků.

Do zviditelnění akce se zapojila i řada jihočeských firem a pozvala na ně své zaměstnance, kteří řeší obdobnou situaci se svými ratolestmi: „Zhlédla jsem virtuální prohlídku několika škol a prošla informace, které školy na online burze uvádí. Jsem z tohoto projektu nadšená, je to skvělý způsob, jak v této nelehké době plné zákazů, nařízení a uzavírek škol pomoci rodičům i žákům se v nabídce škol zorientovat,“ zhodnotila akci Dana Zochová ze společnosti Mondi Bupak s.r.o.

Přihlášené střední školy a učiliště, tedy vystavovatelé, před samotnou akcí kladně hodnotily nejen ji samotnou, ale i přístup pracovníků Jhk: „Chtěla bych poděkovat za trpělivý, profesionální a vstřícný přístup při řešení nečekaných situací při organizaci Burzy škol on-line a současně vyslovit poděkování všem zúčastněným z Jhk za organizaci a úsilí, které do této akce investovali,“ děkuje Eva Divišová ze Střední školy a Vyšší odborné školy Cestovního ruchu České Budějovice, která se on-line burzy také zúčastnila.

Návštěvníci On-line Burz škol se po tři dny v časech vždy od 9:00, 15:00 a 17:00 hodin mohli přes nově spuštěný web burzyskol.cz spojit se zástupci více než 40 jihočeských škol a vyhledat si potřebné informace na jejich profilech. Na nich mají školy uvedené informace o studiu, vybavení tříd, mimoškolních aktivitách, některé školy přidaly i vlastní videa a fotografie. Zájemce o studium na on-line schůzkách nejvíce zajímaly informace o nabízených oborech, podmínkách přijímacího řízení či možnostech dalšího uplatnění po studiu.

Články autora Dominika Krejčířová

Nejnovější články

Aktuality
Pro firmy je připravena miliarda na inovace

„Českým podnikatelům chceme vytvořit co nejlepší podmínky k...

Ministerstvo průmyslu a obchodu podporuje výzkum a inovace...

Aktuality
Diamanty českého byznysu se zastavily v Plzni

Letošní ročník navazuje na dva předchozí základní podobou...

Do žebříčku vstupují pouze společnosti se sídlem v...

Základní Diamantový žebříček v letošním roce doplnila ještě krajská...

Nové jsou v letošním ročníku také ceny – firmy...

Cestovní ruch
Rychlé ožívání českého turistického trhu v březnu posílilo

Březnové tržby vzrostly v ČR meziročně o téměř...

Trend českých hotelů je za březen skvělý. Pokud...

Březen byl ve střední Evropě klimaticky velmi příznivý...

Smith Travel Research, americká společnost dříve známá jako...

Nejnovější Nezařazené

Nezařazené
Proč ECB nebude spěchat se sazbami dolů?

Popravdě řečeno, pro trhy nejde o žádné překvapení....

Takto přísná měnová politika ale není bez rizika....

Nezařazené
Komora oceňuje digitalizaci obchodování s automobily

„Vláda při svém nástupu slíbila maximální možnou digitalizaci....

Semináře o digitalizaci obchodu s automobily se zúčastnili...

Nezařazené
Členské firmy Jhk zabodovaly v soutěži Spokojený zákazník 2023

Sdružení českých spotřebitelů každoročně od roku 2001 vyhlašuje...

Ocenění Spokojený zákazník také vyjadřuje, že firma, která...

Tyto ocenění jsou také důkazem toho, že firmy...