Sobota 27. dubna 2024
ikona hodiny21. 5. 2021 09:21

Uchazečům o práci zaměstnavatelé přiblíží nabízené pozice na online Veletrhu práce

I přes ztížený nábor pracovníků kvůli řadě hygienických opatření mají firmy v plánu i nadále přijímat nové zaměstnance. Jihočeská hospodářská komora ve spolupráci s Jihočeskou společností pro rozvoj lidských zdrojů proto chce zaměstnavatele, ale i uchazeče o práci podpořit přes online Veletrh práce, který má přiblížit tradiční prezentaci jihočeských firem. Na online veletrhu, který se uskuteční 15. a 16. června, účastníci získají potřebné informace o nabízených pozicích či možnostech řešení od Úřadu práce.

Dominika Krejčířová autor

Foto: Shutterstock.com Foto: Shutterstock.com

„Řada firem, i přes koronavirovou situaci, potřebuje přijmout nové pracovníky. Vládní opatření však dlouhodobě stěžují nábory a pohovory ve firmách. Jako podporu zaměstnavatelům, ale i uchazečům o práci, jsme připravili online Veletrh práce. Co nejvíce se tak pokusíme přiblížit tradičnímu setkávání a prezentaci firem v regionu,“ vysvětluje Luděk Keist, ředitel Jihočeské hospodářské komory (Jhk). „Zúčastnit se veletrhu bude snadné. Uchazeči o práci si prohlédnou nabídku firmy na připravovaném portále a pokud je nabídka zaměstnavatelů zaujme, zaregistrují si online schůzku. Na tu se pak stačí v daný čas připojit. Účastníci se nemusí bát, na portále budou i návody, jak postupovat, a je pro ně připravena i technická podpora,“ přibližuje Dana Feferlová z Jihočeské společnosti pro rozvoj lidských zdrojů, která veletrh organizuje společně s komorou.

Veletrh práce, který Jihočeská hospodářská komora a Jihočeská společnost pro rozvoj lidských zdrojů pořádá již několikátým rokem, se uskuteční 15. a 16. června 2021. Účastníci i vystavovatelé se přesunou do online prostředí, kde se budou moci potkat na individuálních schůzkách, stejně jako na tradičním stánku veletrhu. Online forma setkání může mít oproti prezenční formě veletrhů mnohé výhody. Pro zájemce o práci, kteří si například nemohou vzít v práci volno, aby se zúčastnili pohovoru, je dvacetiminutová online schůzka třeba i v odpoledních hodinách ideální příležitostí, jak se informovat o vyhlídnuté pozici. Uchazeči o zaměstnání se navíc mohou předem podívat na profily jednotlivých zaměstnavatelů na chystaném webu www.veletrhy-prace.cz. Zde zájemce o práci nalezne nejen informace o firmě, ale také o nabízených pozicích.

Stejně tak jako v minulých letech je partnerem Veletrhu práce Krajská pobočka Úřadu práce ČR v Českých Budějovicích, která se veletrhu také aktivně zúčastní. Zájemci se na zmíněném webu dozví od úřadu práce informace, které jim pomohou řešit jejich současnou pracovní situaci. Na portále se budou moci uchazeči o zaměstnání také registrovat k online schůzkám. Jednoduše si vyberou den a čas schůzky a do emailu jim přijde potvrzení s pozvánkou a pokyny pro připojení. V případě, že zájemci nebudou mít email či budou potřebovat s připojením pomoci, organizátoři veletrhu jsou připraveni se vším pomoci.  

Veletrh je vhodný nejen pro uchazeče o zaměstnání, ale také pro žáky posledních ročníků středních škol a učilišť a studenty vyšších odborných či vysokých škol. Svou nabídku pracovních míst zde budou prezentovat firmy s různým zaměřením z celého Jihočeského kraje, a tak si budoucí absolventi mohou udělat představu o trhu práce v regionu, ale i nabízených pozicích či požadavcích na přijetí do zaměstnání. Kromě toho budou mít příležitost se s firmami domluvit na vykonávání povinné praxe v podniku, letní brigádě nebo tématu závěrečných prací. Jihočeští zaměstnavatelé se mohou již nyní na akci registrovat na webu Jihočeské hospodářské komory.

Veletrh práce bude probíhat 15. a 16. června 2021, kdy budou firmy k dispozici během dvacetiminutových bloků pro jednotlivé zájemce vždy od 9:00 do 16:00 hod.

V předchozích letech, kdy se Veletrhy práce konaly prezenčně v sedmi regionech Jihočeského kraje, se akce těšily zájmu více jak 2 000 uchazečů o práci a žáků středních škol. Veletrhy práce jsou financované v rámci projektu Práce v každém věku z Evropského sociálního fondu a ze státního rozpočtu prostřednictvím Operačního programu Zaměstnanost.

Články autora Dominika Krejčířová

Nejnovější články

Aktuality
Pro firmy je připravena miliarda na inovace

„Českým podnikatelům chceme vytvořit co nejlepší podmínky k...

Ministerstvo průmyslu a obchodu podporuje výzkum a inovace...

Aktuality
Diamanty českého byznysu se zastavily v Plzni

Letošní ročník navazuje na dva předchozí základní podobou...

Do žebříčku vstupují pouze společnosti se sídlem v...

Základní Diamantový žebříček v letošním roce doplnila ještě krajská...

Nové jsou v letošním ročníku také ceny – firmy...

Cestovní ruch
Rychlé ožívání českého turistického trhu v březnu posílilo

Březnové tržby vzrostly v ČR meziročně o téměř...

Trend českých hotelů je za březen skvělý. Pokud...

Březen byl ve střední Evropě klimaticky velmi příznivý...

Smith Travel Research, americká společnost dříve známá jako...

Nejnovější Nezařazené

Nezařazené
Proč ECB nebude spěchat se sazbami dolů?

Popravdě řečeno, pro trhy nejde o žádné překvapení....

Takto přísná měnová politika ale není bez rizika....

Nezařazené
Komora oceňuje digitalizaci obchodování s automobily

„Vláda při svém nástupu slíbila maximální možnou digitalizaci....

Semináře o digitalizaci obchodu s automobily se zúčastnili...

Nezařazené
Členské firmy Jhk zabodovaly v soutěži Spokojený zákazník 2023

Sdružení českých spotřebitelů každoročně od roku 2001 vyhlašuje...

Ocenění Spokojený zákazník také vyjadřuje, že firma, která...

Tyto ocenění jsou také důkazem toho, že firmy...