Sobota 27. dubna 2024
ikona hodiny19. 8. 2021 18:19

Nová brožura podpoří prodloužení turistické sezóny na jihu Čech

Přestože je Jihočeský kraj za 2. čtvrtletí třetím nejnavštěvovanějším regionem republiky, zahraniční turisté zde stále chybí. Ani celková návštěvnost Česka nedosahuje třetiny objemu návštěv před pandemií v roce 2019. Sdružení cestovního ruchu při Jhk proto ve spolupráci s Jihočeskou centrálou cestovního ruchu připravilo aktualizovanou brožuru Pestré jižní Čechy, která má podpořit prodloužení turistické sezóny na jihu Čech.

Dominika Krejčířová autor

Foto: Shutterstock.com Foto: Shutterstock.com

„Procestujte za pomoci naší nabídky jižní Čechy a poznejte nejen krásy rybníků, hlubokých lesů, skvostných památek a malebného selského baroka,“ tak láká turisty do Jihočeského kraje nová brožura Pestré jižní Čechy, která má podpořit podnikatele z turismu a gastronomie.

Ladislav Havel, předseda Sdružení cestovního ruchu při Jhk, přibližuje, kde tato prezentace bude k vidění: „Brožurky, které Jhk připravila společně s Jihočeskou centrálou cestovního ruchu, budou dispozici ve všech provozovnách členů, kteří se v ní prezentují spolu s informačními centry v jižních Čechách a v Praze. Chceme tak upozornit návštěvníky regionu na zajímavé atrakce, tipy na restaurace a hotely a podpořit tak marketing k prodloužení turistické sezóny na podzim letošního roku.“

Ačkoliv se návštěvnost turistů v České republice po pěti čtvrtletích poklesu dostala do kladných čísel, stále nedosahuje ani třetiny objemu návštěv před pandemií v roce 2019, ukazují data Českého statistického úřadu. Podle nich je za 2. čtvrtletí roku 2021 nejnavštěvovanějším regionem hlavní město Praha (16,1 % republikového úhrnu), Jihočeský kraj si v polovině roku drží pomyslnou třetí příčku (149 884 hostů, tj. 9,6 % republikového úhrnu).

„Hotelům, ubytovacím zařízením a restauracím chybí zahraniční hosté. Sledujeme, a potvrzují to i čísla ČSÚ, že počty turistů ze zahraničí v Česku nedosahují ani desetiny příjezdů před covidovou krizí v roce 2019. Pozitivní ale je, že služeb namísto cizinců využívají čeští turisté. Proto jsme se rozhodli vydat brožuru Pestré jižní Čechy a podpořit tak jihočeské podnikatele s prezentací jejich nabídky hostům, kteří dorazí do našeho regionu,“ doplňuje ředitel Jihočeské hospodářské komory Luděk Keist.

Brožura s podtitulem Pestré jižní Čechy nabízí seznam ověřených atrakcí a služeb členů Jihočeské hospodářské komory, a to od hotelů, lázní a wellness, penzionů, kempů, tábořišť až po bary restaurace, volnočasové aktivity, loděnice či půjčovny.

Brožuru může být nápomocná jak českým, tak i zahraničním turistům. Stejně tak bude využitá i na řadě výstav a akcí, které jsou s turismem a prezentací regionu spojené. Brožura je vyhotovena ve třech cizojazyčných mutacích, tedy v českém, anglickém a německém jazyce a poskytuje informace o nabízených službách a kontakty na prezentující se subjekty. „Věříme, že brožura bude dalším z mnoha nástrojů, jak rozpohybovat cestovní ruch na jihu Čech, přilákat turisty a podpořit místní podnikatele, které v menší či větší míře zasáhly vládní omezení během koronavirové pandemie,“ uzavírá Luděk Keist.

Články autora Dominika Krejčířová

Nejnovější články

Aktuality
Pro firmy je připravena miliarda na inovace

„Českým podnikatelům chceme vytvořit co nejlepší podmínky k...

Ministerstvo průmyslu a obchodu podporuje výzkum a inovace...

Aktuality
Diamanty českého byznysu se zastavily v Plzni

Letošní ročník navazuje na dva předchozí základní podobou...

Do žebříčku vstupují pouze společnosti se sídlem v...

Základní Diamantový žebříček v letošním roce doplnila ještě krajská...

Nové jsou v letošním ročníku také ceny – firmy...

Cestovní ruch
Rychlé ožívání českého turistického trhu v březnu posílilo

Březnové tržby vzrostly v ČR meziročně o téměř...

Trend českých hotelů je za březen skvělý. Pokud...

Březen byl ve střední Evropě klimaticky velmi příznivý...

Smith Travel Research, americká společnost dříve známá jako...

Nejnovější Nezařazené

Nezařazené
Proč ECB nebude spěchat se sazbami dolů?

Popravdě řečeno, pro trhy nejde o žádné překvapení....

Takto přísná měnová politika ale není bez rizika....

Nezařazené
Komora oceňuje digitalizaci obchodování s automobily

„Vláda při svém nástupu slíbila maximální možnou digitalizaci....

Semináře o digitalizaci obchodu s automobily se zúčastnili...

Nezařazené
Členské firmy Jhk zabodovaly v soutěži Spokojený zákazník 2023

Sdružení českých spotřebitelů každoročně od roku 2001 vyhlašuje...

Ocenění Spokojený zákazník také vyjadřuje, že firma, která...

Tyto ocenění jsou také důkazem toho, že firmy...