Sobota 27. dubna 2024
ikona hodiny17. 1. 2022 15:46

Miroslav Dvořák obhájil post předsedy představenstva Jhk

Delegáti Jihočeské hospodářské komory opět zvolili všemi hlasy předsedou představenstva Jihočeské hospodářské komory na další tříleté období Miroslava Dvořáka, generálního ředitele společnosti MOTOR JIKOV Group. V čele komory stojí už 15 let. Místopředsedy komory se stali Otakar Veselý, generální ředitel Kámen a písek a Vladimír Homola, generální ředitel ČSAD AUTOBUSY České Budějovice.

Dominika Krejčířová autor

Foto: Shutterstock.com Foto: Shutterstock.com

„Děkuji všem delegátům za projevenou důvěru. Znovuzvolení je pro mě a celé představenstvo signálem, že svou práci děláme dobře a naši členové jsou s ní spokojení. Jsem rád, že můžeme pokračovat v rozjetých projektech a podaří se tak udržet důležitá kontinuita,“ uvedl Miroslav Dvořák, znovuzvolený předseda představenstva Jihočeské hospodářské komory (Jhk) a generální ředitel společnosti MOTOR JIKOV Group a.s., který ve svém poselství směrem k podnikatelům vyzval k maximální obezřetnosti související s nárůstem cen elektrické energie a strojů či pokračující koronavirovou pandemií: „Před námi je totiž zřejmě další vlna nárůstu počtu nemocných, a i když dobrou zprávou je, že nebude zřejmě znamenat tolik vážných případů, riziko pro podnikání spočívá v nucených karanténách. Musíme i nadále testovat a pokračovat v očkování,“ upozornil.

Svou pozici místopředsedy představenstva obhájili také Vladimír Homola ze společnosti ČSAD AUTOBUSY České Budějovice a.s. a Otakar Veselý, generální ředitel společnosti Kámen a písek spol. s r.o. „V jižních Čechách máme velkou výhodu, protože se mnozí známe, víme o sobě a vzájemně si pomáháme,“ řekl Otakar Veselý. „Chceme, aby jihočeské firmy prosperovaly, a to ne na úkor někoho jiného. Proto jsem rád, že se na vedení Jhk podílejí jihočeští podnikatelé, kteří region dobře znají, jsou na něj hrdí a ví, že kvalita života v jižních Čechách je přímo závislá na životní úrovni našich zaměstnanců,“ zmínil Vladimír Homola, který také nastínil situaci v oboru dopravy: „Navzdory koronavirové epidemii, která trvá přes dva roky, nám zatím nevypadl ani jediný spoj v závazku veřejné služby. Do dnešních dnů, jsme se snažili dopravu vždy zajistit. I přes zdravotní ohrožení, a tím spojená rizika, nám brigádníci a lidé v důchodovém věku, kteří jsou loajální k firmě, vypomáhají. Za to vše bych jim rád poděkoval.“

Volební shromáždění složené ze zástupců jihočeských firem se koná každé tři roky, členové Jhk na podzim minulého roku vybírali také zástupce nové rady jednotlivých oblastí včetně předsedů a místopředsedů a reprezentantů jednotlivých sdružení. „Své pozice na volebním shromáždění 10. ledna obhajovali členové představenstva Jhk, volili se i členové dozorčí rady a delegáti na sněm Hospodářské komory České republiky,“ vysvětluje Luděk Keist, ředitel Jhk, který během odpoledního setkání mimo jiné představil uplynulé i plánované aktivity Jhk na další měsíce. Nechyběla ani přínosná diskuse zúčastněných podnikatelů o aktuálních tématech, kterým musí čelit většina firem, a to o situaci na trhu práce, energetické krizi či vývoji v automobilovém průmyslu.

Jihočeská hospodářská komora má v současné době 1 144 členských firem z celého kraje. A to od malých podnikatelů až po velké firmy a významné zaměstnavatele v regionu. Stěžejní činností Jhk je podpora podnikání, a to jak prostřednictvím poskytovaných služeb členům Jhk, tak i skrz poradenství pro firmy i začínající podnikatele. Jhk pořádá vzdělávací semináře a workshopy a vedle řady networkingových akcí nabízí i další specializované služby. Jihočeská hospodářská komora se také věnuje aktivitám, které napomáhají souladu nabídky a poptávky na trhu práce. Své zastoupení má v devíti městech jižních Čech.

Články autora Dominika Krejčířová

Nejnovější články

Aktuality
Pro firmy je připravena miliarda na inovace

„Českým podnikatelům chceme vytvořit co nejlepší podmínky k...

Ministerstvo průmyslu a obchodu podporuje výzkum a inovace...

Aktuality
Diamanty českého byznysu se zastavily v Plzni

Letošní ročník navazuje na dva předchozí základní podobou...

Do žebříčku vstupují pouze společnosti se sídlem v...

Základní Diamantový žebříček v letošním roce doplnila ještě krajská...

Nové jsou v letošním ročníku také ceny – firmy...

Cestovní ruch
Rychlé ožívání českého turistického trhu v březnu posílilo

Březnové tržby vzrostly v ČR meziročně o téměř...

Trend českých hotelů je za březen skvělý. Pokud...

Březen byl ve střední Evropě klimaticky velmi příznivý...

Smith Travel Research, americká společnost dříve známá jako...

Nejnovější Aktuality

Aktuality
Pro firmy je připravena miliarda na inovace

„Českým podnikatelům chceme vytvořit co nejlepší podmínky k...

Ministerstvo průmyslu a obchodu podporuje výzkum a inovace...

Aktuality
Diamanty českého byznysu se zastavily v Plzni

Letošní ročník navazuje na dva předchozí základní podobou...

Do žebříčku vstupují pouze společnosti se sídlem v...

Základní Diamantový žebříček v letošním roce doplnila ještě krajská...

Nové jsou v letošním ročníku také ceny – firmy...

Aktuality
Česko se pyšní Prime High Street

Zájem prémiových značek o tuto lokalitu po odeznění...

Po pádu komunismu se pro západní značky otevřel...

Podle dostupných dat byl Cartier jedinou značkou, která...

„V Colliers se snažíme, aby se i další...