Sobota 27. dubna 2024
ikona hodiny4. 4. 2022 10:45

Veletrhy práce v osmi jihočeských městech začínají zítra

Jihočeská hospodářská komora ve spolupráci s Jihočeskou společností pro rozvoj lidských zdrojů připravuje již 6. ročník Veletrhů práce, které se letos uskuteční v osmi městech jižních Čech. Zájemci o zaměstnání získají informace o nabízených pozicích, veletrhy jsou ale i příležitostí, jak při neformálním pohovoru představit své zkušenosti, nebo získat praxi a brigádu již při studiu. A to vše v jeden den, na jednom místě.

Dominika Krejčířová autor

Foto: Shutterstock.com Jihočeské Veletrhy práce budou v osmi městech Foto: Shutterstock.com

„Jarní Veletrhy práce jsme v letošním roce rozšířili o další místa konání, aby měli zájemci o zaměstnání možnost poznat firmy přímo ze svého nejbližšího okolí a zároveň si udělali představu o nabízených pozicích. Letošní veletrhy se tak uskuteční v osmi jihočeských městech,“ přibližuje Luděk Keist, ředitel Jihočeské hospodářské komory (Jhk), která Veletrhy práce pořádá ve spolupráci s Jihočeskou společností pro rozvoj lidských zdrojů (JSRLZ).

„V letošním roce vnímáme i zájem mladších zájemců, kteří shání praxi či brigádu již během studia. I pro ně budou k dispozici personalisté a zástupci jihočeských firem, se kterými mohou možnosti spolupráce probrat,“ pokračuje Luděk Keist a dodává, že velkou výhodou je konání veletrhu v jeden den, na jednom místě. „Díky tomu si účastníci budou moci projít stánky všech zúčastněných zaměstnavatelů a zjistit informace o podmínkách přijetí na dané pozice, což je určitě jednodušší než vyhledávat firmy na internetu a čekat, zda se vám někdo ozve. Je to zároveň příležitost, jak při neformálním rozhovoru představit své zkušenosti, doporučujeme proto uchazečům, aby si také s sebou nezapomněli vzít svůj životopis,“ dodává Luděk Keist.

První akce se uskuteční 5. dubna v Jindřichově Hradci, dále navážou veletrhy v Táboře, Českém Krumlově, Prachaticích, Kaplici, Strakonicích, Písku a Českých Budějovicích. Na veletrzích budou také pracovníci Úřadu práce, kteří pomohou se zpracováním životopisu nebo profesním zaměřením pomocí osobnostního testu. „Počítáme i s tím, že vzhledem k současné situaci zavítají na veletrh také zájemci z Ukrajiny, kteří po příchodu České republiky hledají práci. Na místě proto plánujeme zajistit tlumočníky, kteří při rozhovoru s potenciálním zaměstnavatelem pomohou s překladem,“ říká Kateřina Rybaříková z oblastní kanceláře Jhk v Písku, která již v průběhu března spolupracovala s městem a tamějším úřadem práce při setkání, kde Ukrajinci získali základní informace o trhu práce a seznam pracovních míst, které jim nabízejí firmy z Písecka. Tlumočníci budou i na veletrhu v Kaplici a Českém Krumlově.

Kompletní informace o plánovaných akcích, termínech, místech konání, ale i nabízené pozice jihočeských zaměstnavatelů naleznete na webu www.veletrhy-prace.cz.

Veletrhy práce jsou financované v rámci projektu Práce v každém věku z Evropského sociálního fondu a ze státního rozpočtu prostřednictvím Operačního programu Zaměstnanost.

Články autora Dominika Krejčířová

Nejnovější články

Aktuality
Pro firmy je připravena miliarda na inovace

„Českým podnikatelům chceme vytvořit co nejlepší podmínky k...

Ministerstvo průmyslu a obchodu podporuje výzkum a inovace...

Aktuality
Diamanty českého byznysu se zastavily v Plzni

Letošní ročník navazuje na dva předchozí základní podobou...

Do žebříčku vstupují pouze společnosti se sídlem v...

Základní Diamantový žebříček v letošním roce doplnila ještě krajská...

Nové jsou v letošním ročníku také ceny – firmy...

Cestovní ruch
Rychlé ožívání českého turistického trhu v březnu posílilo

Březnové tržby vzrostly v ČR meziročně o téměř...

Trend českých hotelů je za březen skvělý. Pokud...

Březen byl ve střední Evropě klimaticky velmi příznivý...

Smith Travel Research, americká společnost dříve známá jako...

Nejnovější Nezařazené

Nezařazené
Proč ECB nebude spěchat se sazbami dolů?

Popravdě řečeno, pro trhy nejde o žádné překvapení....

Takto přísná měnová politika ale není bez rizika....

Nezařazené
Komora oceňuje digitalizaci obchodování s automobily

„Vláda při svém nástupu slíbila maximální možnou digitalizaci....

Semináře o digitalizaci obchodu s automobily se zúčastnili...

Nezařazené
Členské firmy Jhk zabodovaly v soutěži Spokojený zákazník 2023

Sdružení českých spotřebitelů každoročně od roku 2001 vyhlašuje...

Ocenění Spokojený zákazník také vyjadřuje, že firma, která...

Tyto ocenění jsou také důkazem toho, že firmy...