Sobota 27. dubna 2024
ikona hodiny12. 12. 2023 10:40

Nejefektivnějším digitálním projektem je platforma Aktivní město

V letošním ročníku prestižní soutěže efektivity digitálních projektů se opět utkaly společnosti i instituce v jedenácti oborech a osmi typech řešení. V kategorii Státní a neziskový sektor získala 1. místo platforma Aktivní město, která má za cíl podporovat aktivní trávení volného času občanů. Platforma, kterou využívají například Praha 5 a Praha 6, získala také 2. místo v kategorii digitální transformace.

Jana Klusáčková autor

Foto: UP Soutěž Internet Effectiveness Awards je nejvýznamnější českou soutěží efektivity digitálních projektů Foto: UP

Soutěž Internet Effectiveness Awards je nejvýznamnější českou soutěží efektivity digitálních projektů, kterou od roku 2005 pořádá Asociace dodavatelů internetových řešení. Efektivitu a přínosy konkrétních projektů vždy hodnotí porota složená z odborníků na digitální řešení.

Z projektů na poli státního a neziskového sektoru letos tuto 16člennou odbornou porotu nejvíce zaujala platforma Aktivní město, za kterou stojí společnosti Up Česká republika a Spring Systems. Porota na ní ocenila pojetí digitalizace a modernizace státní správy, a přesvědčila ji především efektivita fungujícího řešení, které například zaměstnancům Úřadu MČ Prahy 6 ušetřilo cca 1 571 hodin, tedy 196 pracovních dní.

Aktivní město nepomáhá ale jen radnicím s rychlou a transparentní distribucí účelových příspěvků. Velkou pomocí je i pro samotné občany, kteří mají díky jednoduché platformě přehled o všech probíhajících programech, jednoduše online mohou o příspěvek nejen požádat, ale také jej následně snadno čerpat v rámci služeb více než 2 500 organizací a poskytovatelů z celé ČR, mezi které patří sportovní kluby, domy mládeže a další zařízení či organizace.

Foto: UP V kategorii Státní a neziskový sektor získala 1. místo platforma Aktivní město, která má za cíl podporovat aktivní trávení volného času občanů Foto: UP

Nejčastějšími programy v rámci Aktivního města jsou příspěvky radnic na pobytové nebo příměstské tábory a soustředění. Dále také sportovní, pohybové, vzdělávací, kulturní, jazykové a dovednostní kroužky pro děti. Do projektů Aktivního města se od roku 2018 zapojilo již více než 70 tisíc občanů napříč Českem.

„Máme radost, že se do programu postupně přidávají další města, nejen ta krajská, ale i středně velká z Čech i Moravy. Nyní se zaměřujeme především na podporu pravidelných volnočasových aktivit pro děti ve formě kroužků, ale i zaměření programů čím dál tím víc rozšiřujeme,“ říká Petr Pacas z programu Aktivní město.

Napříč vyhlašovanými kategoriemi efektivních digitálních řešení se na předních příčkách umístila i řada známých značek. Luxusní skleněné ceny z dílny světoznámé sklárny Moser si odnesly společnosti jako MONETA Money Bank, STOCK Plzeň-Božkov, Česká spořitelna nebo Avast.

Se 4 oceněními se mezi nejúspěšnější zadavatele zařadila i společnost Up Česká republika, která kromě platformy Aktivní město získala další dvě ocenění i za motivační platformu Můj Up, která je určena pro zaměstnavatele a jejich zaměstnance. Můj Up se letos stal nejlepší mobilní aplikací a 3. místo si odnesl v kategorii Lidské zdroje a personalistika.

„Soutěž Internet Effectiveness Awards už od roku 2005 hodnotí měřitelné přínosy přihlášených projektů – nejde tedy o líbivost, ale o efektivitu. Máme velkou radost, že se letos přihlásilo ještě více projektů než loni a o prestižní ocenění zabojovaly firmy a instituce všech velikostí. Porota měla i letos velmi těžké rozhodování, projekty byly skutečně kvalitní,” uvedl Radovan Jelen, předseda správní rady Asociace.BIZ, která soutěž IEA organizuje.

Články autora Jana Klusáčková

Nejnovější články

Aktuality
Pro firmy je připravena miliarda na inovace

„Českým podnikatelům chceme vytvořit co nejlepší podmínky k...

Ministerstvo průmyslu a obchodu podporuje výzkum a inovace...

Aktuality
Diamanty českého byznysu se zastavily v Plzni

Letošní ročník navazuje na dva předchozí základní podobou...

Do žebříčku vstupují pouze společnosti se sídlem v...

Základní Diamantový žebříček v letošním roce doplnila ještě krajská...

Nové jsou v letošním ročníku také ceny – firmy...

Cestovní ruch
Rychlé ožívání českého turistického trhu v březnu posílilo

Březnové tržby vzrostly v ČR meziročně o téměř...

Trend českých hotelů je za březen skvělý. Pokud...

Březen byl ve střední Evropě klimaticky velmi příznivý...

Smith Travel Research, americká společnost dříve známá jako...

Nejnovější Aktuality

Aktuality
Pro firmy je připravena miliarda na inovace

„Českým podnikatelům chceme vytvořit co nejlepší podmínky k...

Ministerstvo průmyslu a obchodu podporuje výzkum a inovace...

Aktuality
Diamanty českého byznysu se zastavily v Plzni

Letošní ročník navazuje na dva předchozí základní podobou...

Do žebříčku vstupují pouze společnosti se sídlem v...

Základní Diamantový žebříček v letošním roce doplnila ještě krajská...

Nové jsou v letošním ročníku také ceny – firmy...

Aktuality
Česko se pyšní Prime High Street

Zájem prémiových značek o tuto lokalitu po odeznění...

Po pádu komunismu se pro západní značky otevřel...

Podle dostupných dat byl Cartier jedinou značkou, která...

„V Colliers se snažíme, aby se i další...