Středa 22. května 2024
ikona hodiny28. 6. 2023 08:00

Mezi benefity stále vede stravování, zato odměny váznou

Zaměstnanci ve firmách nejčastěji dostávají stravovací benefity a finanční odměny. Bonusy ale firmy nabízejí čím dál méně. Na předních příčkách se také drží benefity pro volný čas. Vyplývá to z průzkumu, který pro společnost Sodexo Benefity zpracovala agentura Ipsos. Ta se dotazovala zaměstnanců na jejich postoj k benefitům.

Dana Samková autor

Foto: Shutterstock.com Foto: Shutterstock.com

„Benefitní žebříček je poměrně stabilní, ale samozřejmě reaguje na situaci na trhu. Letos jsme zaznamenali propad finančních odměn, jako je například třináctý plat nebo bonusy. Ty dostává o 7 % lidí méně než v loňském roce. I když celkově na benefitech firmy rozhodně nešetří, tuto kategorii začaly omezovat. Pravděpodobně tak hledají úspory v náročném ekonomickém čase,“ komentuje výsledky průzkumu Tereza Knířová ze společnosti Sodexo Benefity.

TOP 10 benefitů %
1 Benefity pro volný čas (karta, poukázka, Cafeteria) 31
2 Závodní stravování (kantýna, závodní jídelna) 31
3 Občerstvení/nápoje na pracovišti (např. čaj, káva) 30
4 Stravenky (papírové nebo elektronické) 28
5 13. nebo 14. plat, bonusy, prémie 26
6 Příspěvky na finanční produkty (životní pojištění, hypotéku, penzijní spoření) 26
7 Stravenkový paušál 25
8 Pružná pracovní doba 24
9 Dovolená nad rámec zákona (dovolená navíc, neomezená dovolená) 24
10 Dary k životním i pracovním jubileím 22

S celkovou nabídkou benefitů je spokojeno jen 44 % zaměstnanců: „Nejčastěji lidé mezi benefity postrádají finanční odměny a prémie, příspěvek na dovolenou, dorovnání platu v nemoci a sick day. Poslední dva jmenované benefity se do popředí toho, co zaměstnancům chybí, dostaly během covidu a vypadá to, že tam zatím zůstanou,“ říká Tereza Knířová.

Vůbec nejrozšířenějším a také nejoblíbenějším benefitem je už mnoho let příspěvek na stravování v různých formách. Zaměstnavatel nějakou formou přispívá na stravování 84 % zaměstnancům. „Zhruba 30 % pracovníků má k dispozici závodní stravování, dalších 28 % stravenky v papírové či elektronické podobě a dalším 25 % vyplácí zaměstnavatel stravovací paušál,“ konstatuje Tereza Knířová a dodává, že přibývá firem, které od papírových stravenek přecházejí ke stravenkovým kartám: „Stravenkové karty meziročně vzrostly o 4 %.“

Letos navíc výrazně přibylo lidí, kteří mají na pracovišti k dispozici občerstvení. Z loňských 24 se jejich podíl zvýšil na 30 %.

Podobně jako roste počet lidí, kteří mají k dispozici elektronickou stravenkovou kartu, přibývá i těch, kterým zaměstnavatel poskytuje benefity pro volný čas.  „Tento typ benefitů je pro lidi velmi důležitý, protože je podporuje v odpočinku a psychické pohodě. Mohou si za ně užít sport, wellness, cestování, kulturu nebo jazykový kurz. Za posledních pár let využívání těchto benefitů narůstá, protože si firmy velmi dobře uvědomují, že odpočatí zaměstnanci jsou v práci efektivnější,“ dodává Tereza Knířová.

Zdroj: Ipsos, zadavatel: Sodexo Pozn.: Průzkum byl realizován v dubnu 2023 a zúčastnilo se ho 300 zaměstnanců. Zdroj: Ipsos, zadavatel: Sodexo

Zajímavé je, že ne všichni zaměstnanci nabízené benefity využívají. Vysoký nepoměr je například u závodního stravování, které má k dispozici přes 30 % zaměstnanců, ale v uplynulém roce ho využilo jen 20 %. Téměř stoprocentní využití má 13. případně 14. plat, ale třeba příspěvek na penzijní či životní pojištění téměř 6 % z těch, kterým ho firma nabízí, nečerpá.  „Vysoce populární je také pružná pracovní doba, tu využívá téměř každý, kdo ji má k dispozici, a home office,“ doplňuje Tereza Knířová.

Články autora Dana Samková

Nejnovější články

Expertní pohled
Zájem o brigádníky letos poklesl

Propad nabízených brigádnických pozic je patrný napříč celou...

Novela zákoníku práce přináší do světa brigád i...

Pohled z praxe
Česko v Indexu prosperity propadlo o dvě příčky

V prvním ročníku Indexu prosperity a finančního zdraví...

Největší meziroční propad zaznamenalo Česko v pilíři ekonomiky....

Dlouhodobě nejhorších výsledků dosahujeme v indikátorech, které ukazují...

K pozitivnímu posunu o dvě příčky došlo v...

Nejlepšího výsledku dosahuje Česko v oblasti zdraví a...

V oblasti vědy, ve které Česko taktéž propadlo,...

Expertní pohled
Internet bez sušenek: Budeme platit?

Věděli jste, že podle finančních zpráv Alphabetu (mateřské...

Provozovatelé webů a reklamní agentury se na takovou...

Meta už minulý rok přešla na model pay...

Po vzoru Googlu či Mety přichází s vlastním...

Investujte do dat první strany, tedy vlastních dat...

Pokud jde o osobní údaje uživatelů, zmínit musíme...

Pro marketéry bude mít mnohem větší význam modelování...

Pokud Google Chrome v příštím roce zruší soubory...

Nejnovější Aktuality

Aktuality
Podnikatelé chtějí české dřevo více zpracovávat v tuzemsku

„Podnikatelé ve zpracovatelském průmyslu ale narážejí na řadu...

Jednou z brzd rozvoje tuzemského zpracování dřeva s...

Aktuality
Česká revoluce na závodech Formule 1

Projekt GPtents řeší problémy s ubytováním na velkých...

Nápad na projekt GPtents se zrodil v roce...

GPtents aktuálně zastřešují ubytování na 4 akcích ve...

Cestovní ruch
České aerolinie najedou na nový obchodní model

Důvodem změny obchodního modelu ČSA je zefektivnění provozu...

Pro klienty ČSA se nic nemění. Značka ČSA...