Sobota 4. května 2024
ikona hodiny3. 4. 2023 07:33

Proč letos o dovolené vyjet do Turecka?

Turecko má na českém trhu zcela výjimečnou pozici. Podle údajů Českého statistického úřadu vyrazilo v loňském roce až 254 tisíc Čechů na dovolenou právě do této destinace na pomezí Evropy a Asie. Dá se předpokládat, že letos zájem ještě poroste. Naštěstí se v této sezóně možnosti cestování do Turecka ještě rozšířily. Zájemci mohou poprvé vybírat i z nabídky nové cestovní kanceláře Coral Travel CZ, která se specializuje právě na Turecko.

Petr Manuel Ulrych autor

moderátor a novinář, expert na cestovní ruch, ředitel mediální divize agentury COT group

Foto: Shutterstock.com Češi Turecko milují Foto: Shutterstock.com

Nejen svěží středomořské podnebí a pohádkové pláže přilákaly vloni do Turecka víc než 51 milionů turistů z celého světa. Byly to i bohatá historie, originální gastronomie či příjemný poměr mezi kvalitou a cenou služeb. Také díky jedinečnému propojení kultur, které nikde jinde na světě nenajdete, je Turecko jednou z předních světových turistických destinací.

Coral Travel Group

Skupina vznikla v roce 1992 pod názvem OTI Holding, v loňském roce se název změnil na Coral Travel Group. Posláním skupiny je přispět prostřednictvím vhodných, efektivních, produktivních a udržitelných investic ke spokojenosti zákazníků, zaměstnanců, obchodních partnerů i celé společ-nosti, a to v rámci celkové kvality a udržitelného rozvoje. Součástí skupiny jsou cestovní kanceláře Coral Travel a Ferien Touristik, destinační společnost Odeon Tours, ubytovací zařízení Xanadu Re-sort Hotel (Belek), Seven Seas Hotel Blue (Side), Seven Seas Hotel Life (Kemer) a Otium Family Eco Club (Side), bezpečnostní služba Odeon Security and Consultancy OGD a technologická společnost Odeon Software & Technology.

Češi Turecko milují

Turecko stále patří mezi nejvyhledávanější cíle a jeho popularita dále roste. Většina Čechů míří na dovolenou do Antalye, Alanye, Side, Marmaris, Bodrumu či některého z dalších oblíbených letovisek na pobřeží Středozemního moře. V letošním roce se jim ale nabízí mnohem širší a pestřejší výběr rodinných hotelů a rozsáhlých resortů i zábavních a sportovních aktivit. Především díky novému touroperátorovi Coral Travel CZ, který nově vstupuje na český trh, aby obohatil a hlavně rozšířil jeho vody.

 „Turecko tvoří základní stavební kámen nabídky Coral Travel,“ říká Klára Hálková z Coral Travel CZ, který je součástí skupiny Coral Travel Group. Právě v Turecku má totiž tato nadnárodní společnost své kořeny. „Naše skupina vlastní hotelové řetězce Xanadu Resort High Class, Seven Seas Resorts & Hotels a Otium Hotels, které provozují více než 20 hotelových značek. Patří mezi nejlépe hodnocené hotelové komplexy s nejlepšími recenzemi hostů,“ vysvětluje Klára Hálková. „Řadu oblíbených hotelů budeme mít k dispozici i v době, kdy ostatní cestovní kanceláře naplní své omezené kapacity,“ doplňuje zástupkyně Coral Travel CZ.

Díky spojení s mezinárodní společností může Coral Travel CZ svým klientům nabídnout také nadstandardní servis a bezkonkurenčně nejvýhodnější podmínky. Jeho služby se totiž opírají o letité zkušenosti destinační společnosti Odeon Tours, která je členem holdigu Coral Travel Group. A to přináší značné výhody zejména pro klienty. V první řadě si mohou svou dovolenou naplánovat přesně podle svých představ. Nejen dle typu ubytování, ale i délky zájezdu. Vedle útulných rodinných hotýlků s komorní atmosférou jsou v nabídce Coral Travel CZ i resorty s Ultra All Inclusive. Věděli jste, že se tento velkorysý koncept, který mimochodem nezahrnuje jen stravu, ale úroveň služeb celkově, zrodil před lety právě v Turecku?

Mnohem víc než jen pláže

Tato země ale nabízí mnohem víc než jen Ultra All Inclusive a odpočinek na pláži i v luxusních wellness centrech. Do Turecka putují za fascinujícími antickými památkami i milovníci historie a všichni, které přitahuje jeho jedinečné kulturní kouzlo a přírodní krásy. Dalším lákadlem jsou výhodné nákupy na proslulých bazarech. Turecká příroda je také známá jako ráj pro golfisty, cyklisty i vyznavače dalších sportů. A to vše se samozřejmě odráží i v nabídce Coral Travel. „Při přípravě produktu pro český trh jsme vycházeli z mezinárodních zkušeností naší skupiny a nabídku koncipovali tak, aby měli klienti možnost vybrat si pobyty podle svých zálib. Byla by totiž škoda zužovat Turecko jen na plážovou rekreaci,“ říká k nabídce Klára Hálková a dodává, že Turecká riviéra je sice oprávněně vyhlášeným pojmem, nicméně i vnitrozemí této země má svým návštěvníkům hodně co nabídnout. „V České republice patří pěší turistika mezi nejoblíbenější volnočasové aktivity a Turecko nabízí v tomto směru skutečně skvělé příležitosti. Pro všechny, kteří milují pohyb, máme připraveny treky pohořím Taurus i výlety do malebných krajin Kappadokie nebo Pamukkale, do národního parku Olympos a jiných krásných lokalit. A samozřejmě také výpravy za antickými i byzantskými památkami, do Istanbulu a dalších zajímavých míst, jaká nikde jinde nenaleznete.“

Výhodou cestování s Coral Travel CZ jsou i vlastní charterové lety, ceny zájezdů do Turecka pak začínají na 11 tisících korun za osobu. Již během první sezony mohou čeští klienti odlétat na dovolenou nejen z Prahy, ale také z Brna a Ostravy. A v cílových destinacích se na ně už těší česky hovořící delegáti a průvodci. Potenciální zákazníci si brzy budou moct vybrat svoji vysněnou dovolenou na pobočkách v Praze, Brně a Ostravě za asistence specialistů Coral Travel CZ. Již v této chvíli je ale nabídka cestovní kanceláře přístupná všem zájemcům online na webových stránkách www.coraltravel.cz či u několika desítek smluvních prodejců napříč Českou republikou.

Články autora Petr Manuel Ulrych

Nejnovější články

Advertorial
Panevropská univerzita potvrzuje svou kvalitu

„Jsme nesmírně hrdí na udělení institucionální akreditace, jež...

Panevropská univerzita je první univerzitou vzniklou po novele...

Expertní pohled
V budoucnu bude možné pojistit takřka cokoliv

První pojistka se jménem Slavia pojišťovny byla prodána...

Zmínil jste se, že tuto novinku ocení podnikatelé,...

Všichni cizinci pocházející ze zemí mimo EU mají...

Hrdě se hlásíte k partnerství Velké pardubické, která se...

Expertní pohled
Dům je jako ekosystém, je třeba ho stavět komplexně

„Dům nejde stavět po částech, jedná se o...

V rámci celku má důležitou roli také materiál,...

Společnost jako jediná na trhu nabízí stavebníkům komplexní...

Nejnovější Cestovní ruch

Cestovní ruch
Emirates představují řešení pro neurodivergentní cestovatele

Seznamovací akce zahrnovala simulaci procesů odbavení i samotný...

Přes 29 000 členů palubního personálu Emirates je...

DPNA je kód využívaný leteckými společnostmi pro speciální...

Cestovní ruch
Praha má přímé letecké spojení s Azorskými ostrovy

Dostat se přímým letem bez přestupů z Prahy...

Linka bude obsluhována letadlem Boeing 737 s kapacitou...

Smartwings nasadí na provoz nadcházející rušné letní sezóny...

Cestovní ruch
Czechia Travel Trade Day 2024 v Hradci Králové právě odstartoval

TTD je jednou z největších tuzemských akcí na...

Se zvýšením zájmu o jednotlivé regiony významně pomáhá...