Úterý 23. dubna 2024
ikona hodiny7. 10. 2021 15:14

Byznysová výzva pro studenty nabízí 70 000 Kč i start kariéry

Celý říjen se mohou studenti a čerství absolventi vysokých škol v týmech od jednoho do čtyř osob hlásit do výzvy PwC s názvem Consulting challenge 2021. Ta probíhá pod taktovkou startupu Qerko, který zjednodušuje placení v restauracích, a konzultační společnosti PwC. Na základě reálné byznysové výzvy startupu Qerko dostanou účastníci případovou studii a sedm dní na přípravu konkrétního řešení. Nejúspěšnějších deset soutěžících vybere porota k prezentaci finálních výstupů 15. listopadu 2021. Vítěz získá 70 000 Kč, vlastní konzultační projekt na zkoušku a věcné ceny. Přihlášky se uzavírají 31. října 2021.

Tereza Vyhnanovská autor

Foto: Shutterstock.com Foto: Shutterstock.com

“Na této soutěži se nám líbí, že má opravdu reálný přínos, a to jak pro studenty, tak i pro nás. Fandíme mladým talentům, takže se těšíme na jejich vhled do problematiky, protože nám mohou přinést nové nápady, jak podpořit naše byznysové plány,” říká k akci CEO Qerka Lukáš Kovač.

„PwC Consulting Challenge je soutěž, kde si studenti vyzkouší, co obnáší práce konzultanta. Vyzkouší si, jak analyzovat problém, formulovat hypotézy, pracovat v týmu a hlavně prezentovat výsledky své práce. To vše je zasazeno do kontextu reálného a inovativního obchodního případu. Vždy s nadšením sleduji, jak kvalitně a kreativně se studenti se zadáním dokážou vypořádat,“ říká vedoucí partner Consultingu PwC Petr Ložek.

Zjednodušit placení v restauracích, vyřešit reálný problém, vyhrát 70 000 Kč a otevřít si dveře ke konzultační kariéře. To vše čeká na účastníky nové byznysové výzvy PwC Consulting Challenge 2021. Ta se koná na pražském Pankráci již potřetí, tentokrát v kontextu restauračního byznysu, ve spolupráci se startupem Qerko, který skrze mobilní aplikaci šetří čas hostům při placení a restauratérům usnadňuje provoz. Zájemci se mohou přihlásit do 31. října 2021 skrze internetovou stránku výzvy.

Prim hraje praktičnost

Samotná soutěž probíhá ve třech částech. V první dostanou přihlášení jednotlivci nebo až čtyřčlenné týmy zadání v podobě případové studie od Qerka. Ta obsahuje skutečný byznysový problém, který startup řeší. V druhé části mohou nad případem strávit až 7 dní za neomezené podpory expertů z PwC i Qerka. Ti pomohou s praktickými otázkami, ale i s nasměrováním výsledného řešení. V poslední části pak čeká nejlepších 10  jednotlivců nebo týmů fyzická prezentace v sídle PwC na pražském Pankráci. V té představí výsledky svého snažení. Vítěz získá 70 000 Kč a vyzkouší si vlastní projekt ve společnosti PwC. Na nejlepší tři pak čekají věcné ceny a vouchery.

Navázat na předchozí úspěchy

Minulé ročníky PwC Consulting Challenge 2019 a PwC Consulting Challenge 2020 probíhaly ve spolupráci s  významnými partnery. První ročník byl spojen s fintech startupem Twisto.cz, druhý pak s food delivery startupem Wolt. Současná výzva je tak třetí v pořadí a ústředním tématem je jednodušší placení v restauracích.

Články autora Tereza Vyhnanovská

Nejnovější články

Expertní pohled
Rok 2027 narovná mzdy mezi muži a ženami

Novinka počítá s transparentností už během náborového pohovoru....

Ačkoli Eurostat uvádí rozdíl ve mzdách mužů a...

Povinné reportování čeká od června roku 2027 firmy...

Změnám šel i bez regulace naproti sektor IT...

Náskok mají také společnosti se sídlem v USA,...

Trendy
Rozmar moderního člověka, nebo udržitelnější způsob nakupování?

Stále více zákazníků si zvyklo pravidelně nakupovat potraviny...

Prvním z důvodů, proč může být rozvoz potravin šetrnější...

K udržitelnosti celého nákupního procesu velkou měrou přispívají také...

Počet automobilů na 1 000 obyvatel v České republice neustále...

Trendy
Revoluční služba Office as a service

Program je platformou pro pronájem zcela kompletní kanceláře...

V roce 2024 je společnost U1 odhodlána i...

Nejnovější Aktuality

Aktuality
Evropa vyslyšela požadavky českých podnikatelů

„Enrico Letta při psaní zprávy o vnitřním trhu...

„Posouzení dopadů by mělo být zaměřeno na kvalifikované...

Aktuality
Vítězí smysl pro detail a tradice  

„Stejně jako minulý rok, ani letos se v...

Každá realizace byla posuzována porotou, která je složena...

Oblíbená soutěž Pokrývači sobě, kde samotní pokrývači hlasují...

Aktuality
Jak připravit firmu na AI a digitální budoucnost?

Pátý ročník Digital Transformation Summitu proto přinese nejnovější...

Srdcem Digital Transformation Summitu (DTS) budou ukázky konkrétních...

DTS letos otevře Krzysztof Krecikij, Salesforce Regional Director...