Pondělí 29. dubna 2024
ikona hodiny24. 10. 2023 07:26

China Airlines láká na komfort a na krásy Taiwanu

Přímé letecké spojení Praha – Taiwan, zahájené letos 19. července, se zatím osvědčilo. I při frekvenci dvou spojení týdně dosahuje obsazenost skoro 90 %. Aby zájem neklesal, ale rostl, prezentovala taiwanská společnost China Airlines spolu s turistickou centrálou Taiwanu českým cestovním kancelářím trumfy své nabídky.

Eva Mráčková autor

členka Czech Travel Press

Foto: Taiwan Tourism Bureau Taiwan láká i české turisty Foto: Taiwan Tourism Bureau

Letecká společnost China Airlines jakoby klame jménem. Pro nezasvěceného znamená Čínu s její velikostí, ale také s problémy, které v posledních letech cestování do Číny provázely.

Cestovat lze bez víz a pohodlně…

Ale tady jde o Taiwan, což je taky Čína, jenže jiná: ta tradiční a současně nová, zakotvená v kultuře před revolucí a zároveň v demokracii a technice budoucnosti. Takže Češi, podobně jako další evropští občané, víza nepotřebují. Letadla Airbus A350 – 900 hrají všechny písničky od technického vybavení až po sedadla, která lze v prime třídě sklopit o 180 stupňů až do formy lehátek. Pro dlouhý let nesporná výhoda. Ale i economy class skýtá přinejmenším širší sedadla, větší rozteče a více pohodlí a soukromí než bývá zvykem. Cestovním kancelářím nabízí China Airlines na objednávku i prohlídky letadel, aby prodejci viděli na vlastní oči, o čem je řeč. Ceny letenek označili za příjemné, což žádný letenkář nerozporoval.

…ale pozor na přesnost bookingu

Koupi, respektive bookingu letenky je třeba věnovat zvýšenou pozornost. Každá odchylka se trestá, v zapsaném jméně se platí i za změnu dvou znaků. Změnit jméno může být i finanční katastrofa, protože nejen zaplatíte pokutu, ale k tomu novou letenku za cenových podmínek platných v době změny, a to bývá někdy i citelný nárůst. Přitom změna jména nemusí znamenat změnu cestující osoby. Stačí se vdát a mít cestovní doklad na jiné jméno než v letence. Na druhé straně China Airlines žádá prodejce i cestovky, aby do rezervace udávali i kontakty na koncové zákazníky tak, aby případné změny mohly být klientům oznamovány přímo, tedy bez časových ztrát a bez nebezpečí opomenutí.

Foto: Taiwan Tourism Bureau Taiwan láká i české turisty Foto: Taiwan Tourism Bureau

Výhody pro návazné lety

V prezentaci byl Taiwan označen za srdce Asie. Možná by se takových srdcí našlo víc, že by bylo případnější hovořit o jihovýchodní Asii, ale faktem zůstává, že poloha mezi Japonskem a Filipínami stejně jako destinace, kam China Airlines létá, si o využití docela říká. Tokio a další japonské destinace, Jižní Korea, Manila, Cebu, Denpasar, Jakarta, Kuala Lumpur, Da Nang, Hanoj, Ho Či Minovo město, Bangkok a jako třešnička i Sydney a Nový Zéland. Pokud přípoj navazuje po více hodinách, má cestující možnost rezervovat si okružní jízdu s Taipei City Tour, při čekání déle než 7 hodin je rezervace zdarma. Takže místo ztráty času – programový balíček. Rezervaci lze provést na Taiwan Tourism předem on-line. Z Evropy má Taiwan jen 6 přímých letů. Z Londýna, Frankfurtu, Amsterdamu, Vídně, Říma a Prahy. Praha by se tak třeba mohla stát i přestupním místem pro ostatní destinace – a co takhle i s nabídkou okružní jízdy během čekání?

Foto: Taiwan Tourism Bureau Taiwan láká i české turisty Foto: Taiwan Tourism Bureau

Taiwan nabízí víc, než si myslíme

Když pomineme politické otázky, je Taiwan synonymem nejnovější techniky, moderních staveb a mrakodrapů, donedávna s nejvyšší věží na světě. Aby ne, na zhruba poloviční rozloze než má ČR žije víc než dvojnásobek obyvatel. Jenže portugalští plavci pojmenovali v 16.stoleti tento ostrov Formosa, tedy nádherný ostrov. Jsou tam hory přesahující tři tisíce metrů nad mořem, takřka doslova. S úžasným kaňonem Taroko. Taiwan má devět národních parků, subtropické až tropické podnebí, písečné pláže a podmořský život, termální prameny, čajové plantáže, cyklostezky, horolezecké terény, místa k pozorování ptáků a zvířat – a na druhé straně mix asijských kuchyní, pestré trhy, nákupy čehokoliv a v neposlední řadě je kultura. Budhistické chrámy, které nejsou turistickou atrakcí, ale skutečně živými svatostánky, muzeum pětitisícileté historie Číny s předměty, které sem byly zachráněny před „kulturní revolucí“ v Číně, folklór, divadlo, festivaly.

Perlička nakonec – o perfektní službě a zájmu, jsem se přesvědčila již krátce po večerní prezentaci. Tam jsem požádala zástupce Taiwan Tourism o fotografie k publikování. Zatímco obvykle je doluji týden a déle, pokud už nerezignuji, tentokrát jsem měla vše potřebné v mailu hned nazítří ráno. Takže Taiwan i Taiwan Tourism jako partnera doporučuji.

Články autora Eva Mráčková

Nejnovější články

Názory
Česko v pasti NIMBYsmu

Dobrý příkladem je nedávná debata o vysokorychlostní železnici....

To vše ilustruje současné Česko. Chceme být moderní...

Aktuality
Pro firmy je připravena miliarda na inovace

„Českým podnikatelům chceme vytvořit co nejlepší podmínky k...

Ministerstvo průmyslu a obchodu podporuje výzkum a inovace...

Aktuality
Diamanty českého byznysu se zastavily v Plzni

Letošní ročník navazuje na dva předchozí základní podobou...

Do žebříčku vstupují pouze společnosti se sídlem v...

Základní Diamantový žebříček v letošním roce doplnila ještě krajská...

Nové jsou v letošním ročníku také ceny – firmy...

Nejnovější Cestovní ruch

Cestovní ruch
Rychlé ožívání českého turistického trhu v březnu posílilo

Březnové tržby vzrostly v ČR meziročně o téměř...

Trend českých hotelů je za březen skvělý. Pokud...

Březen byl ve střední Evropě klimaticky velmi příznivý...

Smith Travel Research, americká společnost dříve známá jako...

Cestovní ruch
TIC BRNO boduje na poli cestovního ruchu

„Ze všech cen máme velkou radost. Nejen že...

Velkou cenu cestovního ruchu každoročně vyhlašuje agentura COT...

Cestovní ruch
Regionální muzeum není jen pokladnice

Od muzea se očekává, že uspokojí/přitáhne turisty včetně...

Jílové u Prahy je tak trochu ve specifické...

Zlato Regionální muzeum v Jílovém u Prahy sídlí na...

Příležitostné výstavy Výstavy, malé i větší, jsou v jílovském...

Původně jen opravdická živoucí kočka. Tak nějak jednou...

Regionální muzeum, na rozdíl od těch velkoměstských, může...