Pátek 26. dubna 2024
ikona hodiny9. 6. 2022 07:04

Digitální faktoring odstraní potíže s bankovním financováním

Český fintech 4Trans, který nabízí finanční služby malým a středním podnikům v logistice, má nakročeno k úspěšnému roku 2022. V závěru května společnost překonala objem financování celého loňského roku, tedy faktury v hodnotě přes 250 milionů. V současnosti se jejich celkový objem financování vyšplhal na více než 750 milionů. Služby faktoringu tak využívá stále více zákazníků v logistice, kteří volí digitální a rychlé řešení ke stabilizaci svých provozních nákladů. To dokazuje i počet klientů 4Trans, jenž meziročně narostl až o 565 procent.

Jaroslav Průcha autor

Foto: 4Trans Jaroslav Ton Foto: 4Trans

Malé a střední podniky (SME) v logistice, které tvoří deset procent HDP v Evropě, mají často značné potíže s bankovním financováním a neexistuje pro ně vhodný způsob finanční podpory. 4Trans proto poskytuje digitální řešení, které jim pomáhá vypořádat se s finančními výzvami souvisejícími s dlouhou splatností faktur, nestabilitou objemu práce a stoupající inflací, která atakuje ceny pohonných hmot a dalších nezbytných nákladů.

„Objem financování za celý loňský rok jsme překročili již v květnu, a to celkovou částkou více než čtvrt miliardy korun. Je to pro nás jasný signál, že o faktoring je silný zájem. Naši klienti mohou mít peníze na účtu bez zbytečného stresu a do pár minut, což je obzvlášť v dnešní době klíčové pro plynulé podnikání,“ říká CEO společnosti 4Trans Jaroslav Ton.

4Trans

Český fintech zaměřující se na financování malých a středních podniků (nejen) v logistice. Nedostatek provozního kapitálu, dlouhé splatnosti faktur a často drahé či nedosažitelné bankovní financování trápí většinu z 500 000 evropských firem v logistice. To 4Trans řeší faktoringem, tedy okamžitým proplacením vystavených faktur, ověřením platební morálky odběratelů a nabídkou dalších finančních produktů pro podnikatele v logistice. Technologický náskok a dokonalé pochopení trhu logistiky umožňuje fintechu poskytovat ekosystém finančních služeb založených na real-time datech. S celkovým objemem profinancovaných faktur v hodnotě přes 750 milionů korun míří 4Trans k pozici lídra v oblasti financování SME v Evropě.

4Trans aktuálně profinancoval faktury v celkové hodnotě přes 750 milionů korun. „Počet aktivních fakturujících nám od minulého roku narostl více než pětinásobně. Vysoký nárůst je i důsledkem změn na logistickém trhu a konsolidace na trhu dopravců, díky čemu si troufám tvrdit, že budou digitální finanční služby stále více na vzestupu. Pro malé a střední podniky v logistice představuje zdražení pohonných hmot současně se stále dražším bankovním financováním značnou výzvu, na kterou přímo odpovídáme našim produktem,“ dodává Jaroslav Ton.

Budováním ekosystému moderních finančních služeb pro malé a střední podniky v logistice 4Trans poskytuje svým klientům rychlé a bezpečné financování. Faktoring 4Trans je na rozdíl od klasických bankových služeb snadno dostupný a plně digitální. „Ve 4Trans zjednodušujeme složité procesy financování tak, aby byla naše služba co nejrychlejší. Je to flexibilní a snadné řešení pro autodopravce, kteří jsou mnohdy v časovém presu. Proto na jejich potřeby reagujeme takřka okamžitě, jsme jim neustále k dispozici a po nahrání faktur se mohou skutečně plně soustředit na rozvoj svého podnikání,“ říká Alexandr Lagazzi, CMO 4Trans.

 

 

 

Články autora Jaroslav Průcha

Nejnovější články

Trendy
Belgický příklad pro Česko

„Lidé by nemuseli shromažďovat a odvážet nesešlápnuté lahve...

Při zavedení digitálního zálohového systému by v Česku...

Aktuality
Česko se pyšní Prime High Street

Zájem prémiových značek o tuto lokalitu po odeznění...

Po pádu komunismu se pro západní značky otevřel...

Podle dostupných dat byl Cartier jedinou značkou, která...

„V Colliers se snažíme, aby se i další...

Pohled z praxe
Vinařský ráj vstupuje na rakouský trh

„České vinohrady představují pouze 0,54 % z celkového...

Pro Vinařský ráj se jedná již o historicky...

„Ve Vinařském ráji vidíme mnoho příležitostí, jak trh...

Nejnovější Expertní pohled

Expertní pohled
Trhy v korekci, co bude dál

Akcie a dluhové cenné papíry jsou velmi citlivé...

Pokud se podíváme na historické zkušenosti s propady na...

Expertní pohled
Rok 2027 narovná mzdy mezi muži a ženami

Novinka počítá s transparentností už během náborového pohovoru....

Ačkoli Eurostat uvádí rozdíl ve mzdách mužů a...

Povinné reportování čeká od června roku 2027 firmy...

Změnám šel i bez regulace naproti sektor IT...

Náskok mají také společnosti se sídlem v USA,...

Expertní pohled
Hypotéky by mohly zlevňovat rychleji

V praxi se s využitím různých slev a...

Na první pohled se může zdát, že omezení...