Sobota 4. května 2024
ikona hodiny7. 10. 2021 15:14

Byznysová výzva pro studenty nabízí 70 000 Kč i start kariéry

Celý říjen se mohou studenti a čerství absolventi vysokých škol v týmech od jednoho do čtyř osob hlásit do výzvy PwC s názvem Consulting challenge 2021. Ta probíhá pod taktovkou startupu Qerko, který zjednodušuje placení v restauracích, a konzultační společnosti PwC. Na základě reálné byznysové výzvy startupu Qerko dostanou účastníci případovou studii a sedm dní na přípravu konkrétního řešení. Nejúspěšnějších deset soutěžících vybere porota k prezentaci finálních výstupů 15. listopadu 2021. Vítěz získá 70 000 Kč, vlastní konzultační projekt na zkoušku a věcné ceny. Přihlášky se uzavírají 31. října 2021.

Tereza Vyhnanovská autor

Foto: Shutterstock.com Foto: Shutterstock.com

“Na této soutěži se nám líbí, že má opravdu reálný přínos, a to jak pro studenty, tak i pro nás. Fandíme mladým talentům, takže se těšíme na jejich vhled do problematiky, protože nám mohou přinést nové nápady, jak podpořit naše byznysové plány,” říká k akci CEO Qerka Lukáš Kovač.

„PwC Consulting Challenge je soutěž, kde si studenti vyzkouší, co obnáší práce konzultanta. Vyzkouší si, jak analyzovat problém, formulovat hypotézy, pracovat v týmu a hlavně prezentovat výsledky své práce. To vše je zasazeno do kontextu reálného a inovativního obchodního případu. Vždy s nadšením sleduji, jak kvalitně a kreativně se studenti se zadáním dokážou vypořádat,“ říká vedoucí partner Consultingu PwC Petr Ložek.

Zjednodušit placení v restauracích, vyřešit reálný problém, vyhrát 70 000 Kč a otevřít si dveře ke konzultační kariéře. To vše čeká na účastníky nové byznysové výzvy PwC Consulting Challenge 2021. Ta se koná na pražském Pankráci již potřetí, tentokrát v kontextu restauračního byznysu, ve spolupráci se startupem Qerko, který skrze mobilní aplikaci šetří čas hostům při placení a restauratérům usnadňuje provoz. Zájemci se mohou přihlásit do 31. října 2021 skrze internetovou stránku výzvy.

Prim hraje praktičnost

Samotná soutěž probíhá ve třech částech. V první dostanou přihlášení jednotlivci nebo až čtyřčlenné týmy zadání v podobě případové studie od Qerka. Ta obsahuje skutečný byznysový problém, který startup řeší. V druhé části mohou nad případem strávit až 7 dní za neomezené podpory expertů z PwC i Qerka. Ti pomohou s praktickými otázkami, ale i s nasměrováním výsledného řešení. V poslední části pak čeká nejlepších 10  jednotlivců nebo týmů fyzická prezentace v sídle PwC na pražském Pankráci. V té představí výsledky svého snažení. Vítěz získá 70 000 Kč a vyzkouší si vlastní projekt ve společnosti PwC. Na nejlepší tři pak čekají věcné ceny a vouchery.

Navázat na předchozí úspěchy

Minulé ročníky PwC Consulting Challenge 2019 a PwC Consulting Challenge 2020 probíhaly ve spolupráci s  významnými partnery. První ročník byl spojen s fintech startupem Twisto.cz, druhý pak s food delivery startupem Wolt. Současná výzva je tak třetí v pořadí a ústředním tématem je jednodušší placení v restauracích.

Články autora Tereza Vyhnanovská

Nejnovější články

Advertorial
Panevropská univerzita potvrzuje svou kvalitu

„Jsme nesmírně hrdí na udělení institucionální akreditace, jež...

Panevropská univerzita je první univerzitou vzniklou po novele...

Expertní pohled
V budoucnu bude možné pojistit takřka cokoliv

První pojistka se jménem Slavia pojišťovny byla prodána...

Zmínil jste se, že tuto novinku ocení podnikatelé,...

Všichni cizinci pocházející ze zemí mimo EU mají...

Hrdě se hlásíte k partnerství Velké pardubické, která se...

Expertní pohled
Dům je jako ekosystém, je třeba ho stavět komplexně

„Dům nejde stavět po částech, jedná se o...

V rámci celku má důležitou roli také materiál,...

Společnost jako jediná na trhu nabízí stavebníkům komplexní...

Nejnovější Aktuality

Aktuality
Letadlo Lufthansy v Praze přivítala vodní děla

„Těší mě, že jsme se mohli symbolicky připojit...

„Jsem hrdý na to, že Letiště Praha oslavilo...

Letadlo je jedním ze čtyř strojů nesoucích na...

Aktuality
Virtuální vodárna. K čemu se hodí digitální dvojče úpravny vody?

Partneři oslovili město Železná Ruda, zda by se...

„Digitální dvojče představuje počítačový model, který dokonale kopíruje...

Součástí digitálního dvojčete úpravny vody je i systém...

JUDr. Tomáš Koníček z Mezinárodního bezpečnostního institutu, který se...

Aktuality
Už i slovenské firmy snadněji přejdou na udržitelné podnikání

„Slovensko je kvůli své rozmanitosti a průmyslovému zázemí...

„Náš servis není jen o tom, že za...