Sobota 4. května 2024
ikona hodiny26. 10. 2021 20:34

Bezplatné webináře rozšiřují v Jihočeském kraji podporu pro startupy

Předchozí série webinářů Od nápadu k realizaci potvrdila, že o vzdělávání začínajících podnikatelů a nabídku podpory pro startupy je zájem. I proto Jihočeská hospodářská komora společně s dalšími partnerskými organizacemi z jižních Čech připravila na podzim další běh zajímavých webinářů a konzultační den pro ty, co o podnikání uvažují. Často totiž začínající podnikatelé neví, na koho se mohou obracet a co si při startu podnikání pohlídat. První webinář série Od nápadu k realizaci odstartuje již 3. listopadu a nabídne pohled na chybování v podnikání a jak se mu vyvarovat.

Dominika Krejčířová autor

Foto: Shutterstock.com Foto: Shutterstock.com

„Zájem začínajících podnikatelů na jaře nás i naše partnery přesvědčil, že na jihu Čech je potřeba rozšiřovat nabídku a podporu pro startupy. Organizací, které pomáhají se startem podnikání je v regionu hned několik, ale veřejnost má o nich malé povědomí. Projektem Od nápadu k realizaci tak chceme nabídnout inspiraci a tipy, jak se připravit na podnikání, ale právě také rozšířit povědomí o regionální podpoře startupů,“ uvádí Luděk Keist, ředitel Jihočeské hospodářské komory, která spolu s dalšími organizacemi připravuje již na listopad start druhé série webinářů s názvem Od nápadu k realizaci. Luděk Keist kvituje i to, že se podařilo rozšířit spolupráci o další regionální instituce.

Od nápadu k realizaci je projekt Jihočeské hospodářské komory, Agentury pro podporu podnikání a investic a Jihočeského vědeckotechnického parku, který již na jaře prověřil zájem začínajících podnikatelů z regionu o vzdělávání při startu jejich podnikání. Série pěti webinářů se zúčastnilo přes 60 účastníků, kteří potvrdili, že podobné aktivity mají smysl. Podzimní běh Od nápadu k realizaci nabídne celkem čtyři webináře a jeden konzultační den, jehož cílem bude nejen sejít se s odborníky, ale také vyměnit si kontakty a zkušenosti. Tým organizací, které podporují projekt Od nápadu k realizaci se rozrostl o Jihočeskou agenturu pro podporu inovací a Regionální rozvojovou agenturu jižních Čech. Díky tomu mají účastníci možnost získat informace i z dalších okruhů, jako jsou inovace či sociální podnikání.

Webináře JhK

Informace o webinářích včetně přihlášek jsou k dispozici na Facebookové stránce Od nápadu k realizaci či na webu www.jhk.cz. Máte-li nápad, neváhejte a zkuste si poslechnout inspirativní přednášky od profesionálů, kteří mají s podnikáním sami bohaté zkušenosti.

Cyklus webinářů Od nápadu k realizaci probíhá od 3. listopadu do 8. prosince 2021 a nabídne hned několik témat. Hned první webinář nabídne pohled na to, zda lze správně chybovat v podnikání a zkušení podnikatelé Martin Vítek a Tadeáš Kopic pak poradí s tím, jak přemýšlet nad podnikáním, tak, aby startup tvořil produkty, o které budou mít zákazníci zájem. Další webináře nabídnou témata jako právo a byznys, online marketing, ale například i to, jak využít firemní IT pro start podnikání. „Pozvali jsme profíky, kteří naše účastníky provedou hlavními tématy tvorby byznysu. Stačí si vybrat konkrétní téma. Je ale možné se samozřejmě přihlásit i na celou sérii webinářů včetně konzultačního odpoledne,“ vyzývá Michaela Fouňová z Jihočeské hospodářské komory, která projekt Od nápadu k realizaci koordinuje.

Články autora Dominika Krejčířová

Nejnovější články

Advertorial
Panevropská univerzita potvrzuje svou kvalitu

„Jsme nesmírně hrdí na udělení institucionální akreditace, jež...

Panevropská univerzita je první univerzitou vzniklou po novele...

Expertní pohled
V budoucnu bude možné pojistit takřka cokoliv

První pojistka se jménem Slavia pojišťovny byla prodána...

Zmínil jste se, že tuto novinku ocení podnikatelé,...

Všichni cizinci pocházející ze zemí mimo EU mají...

Hrdě se hlásíte k partnerství Velké pardubické, která se...

Expertní pohled
Dům je jako ekosystém, je třeba ho stavět komplexně

„Dům nejde stavět po částech, jedná se o...

V rámci celku má důležitou roli také materiál,...

Společnost jako jediná na trhu nabízí stavebníkům komplexní...

Nejnovější Nezařazené

Nezařazené
Proč ECB nebude spěchat se sazbami dolů?

Popravdě řečeno, pro trhy nejde o žádné překvapení....

Takto přísná měnová politika ale není bez rizika....

Nezařazené
Komora oceňuje digitalizaci obchodování s automobily

„Vláda při svém nástupu slíbila maximální možnou digitalizaci....

Semináře o digitalizaci obchodu s automobily se zúčastnili...

Nezařazené
Členské firmy Jhk zabodovaly v soutěži Spokojený zákazník 2023

Sdružení českých spotřebitelů každoročně od roku 2001 vyhlašuje...

Ocenění Spokojený zákazník také vyjadřuje, že firma, která...

Tyto ocenění jsou také důkazem toho, že firmy...