Čtvrtek 9. května 2024
ikona hodiny18. 9. 2023 13:29

Čeští podnikatelé zamířili do Velké Británie

Zaměří se na oblast IT a kybernetické bezpečnosti

Návštěvou Experience centra společnosti Mastercard zaměřeného na inovační digitální řešení kyberkriminality a zajištění větší bezpečnosti při platebním styku zahájili podnikatelé vedení Hospodářskou komorou misi do Velké Británie. Firmy na pracovní cestě doprovázejí místopředsedu vlády pro digitalizaci a ministra pro místní rozvoj Ivana Bartoše. Kromě česko-britského podnikatelského fóra zástupci firem navštíví také britské IT inkubátory nebo se seznámí s místními digitalizačními projekty. Podnikatelskou misi do Velké Británie vede viceprezident Hospodářské komory Radek Jakubský.

Miroslav Beneš Miroslav Beneš autor

Absolvent Fakulty sociálních věd Univerzity Karlovy v Praze (obor Žurnalistika) pracoval od roku 2013 ve zpravodajství České televize. Zde se jako redaktor věnoval převážně ekonomickým tématům, burzovnímu zprávám a tvorbě příspěvků pro pořady Ekonomika ČT24, Byznys ČT24 nebo Události. Od roku 2017 pracuje v Hospodářské komoře, kde se podílí na tvorbě mediální komunikace této instituce. Vedle tvorby tiskových zpráv a organizace tiskových konferencí spolupracuje na obsahu časopisu Komora a je autorem týdenních Newsletterů Hospodářské komory.

Foto: Shutterstock.com Čeští podnikatelé zamířili do Velké Británie Foto: Shutterstock.com

Podnikatelskou delegaci tvoří zástupci 13 firem z oblasti IT, umělé inteligence, kybernetické bezpečnosti nebo chytrých dopravních řešení.

Firmy v rámci dvoudenního programu budou jednat o technologickém rozvoji a podpoře začínajících startupů v londýnském technologického inkubátoru Level39. Jednání bude v úterý pokračovat v britském Národním centru pro kybernetickou bezpečnost, kde se firmy seznámí s místními standardy ochrany dat a postupy při ochraně sítí.

Podnikatelský program vyvrcholí česko-britským podnikatelským fórem na Velvyslanectví ČR v Londýně. Zahájí jej viceprezident Komory Radek Jakubský a místopředseda vlády pro digitalizaci a ministr pro místní rozvoj Ivan Bartoš, následovat budou B2B jednání českých a britských firem. Návrat podnikatelské delegace je předpokládán ve středu v podvečerních hodinách.

Spojené království je největším trhem ICT v Evropě. Sektor zaznamenal velký boom v období pandemie koronaviru, ve fiskálním roce 2022 přispěl k HDP země podílem zhruba 7,4 %. V zemi je velká poptávka po inovativních a interaktivních IT řešeních v e-commerce, vzdělávání či zdravotnictví. Příležitost zde mají firmy, které jsou schopné přispět k vybudování fyzické infrastruktury pro připojení k internetu, do níž chce vláda v nejbližších letech investovat až 5 mld. liber.

Náklady spojené s organizací mise si – stejně jako u kterékoli jiné cesty zajišťované Hospodářskou komorou – hradí sami podnikatel včetně ubytování, podílejí se nákladech na místní transfery, catering, pronájem konferenčních prostorů a jednacích místností.

Články autora Miroslav Beneš

Nejnovější články

Expertní pohled
Jak sebevědomá bude ECB vstříc strnulému Fedu?

Při pohledu do zpětného zrcátka platí, že od...

Není proto překvapením, že příznivější inflační výhled v...

Pohled z praxe
Polyglot Gathering 2024: Poprvé v Praze!

Polyglot Gathering (www.polyglotgathering.com) je neformální každoroční akce, která se...

Průměrně ovládá účastník tohoto setkání šest jazyků. Znalost...

Za zmínku určitě stojí i takzvaná jazyková výzva,...

Aktuality
S kontrolami firmám pomůže aktualizovaná příručka HK ČR

Kontrol ze strany státu vůči podnikatelům přibývá. Podle...

„Základní věc je, že v případě kontroly by...

„Vyrábíme na světové úrovni, ale ani nás neminuly...

Nejnovější Aktuality

Aktuality
S kontrolami firmám pomůže aktualizovaná příručka HK ČR

Kontrol ze strany státu vůči podnikatelům přibývá. Podle...

„Základní věc je, že v případě kontroly by...

„Vyrábíme na světové úrovni, ale ani nás neminuly...

Aktuality
Spolupráce na obou stranách hranice ještě zintenzivní

Dohodu podepsali představitelé Krajské hospodářské komory Karlovarského kraje...

„Cílem spolupráce je čelit společným výzvám a prostřednictvím...

Trendy
Česko uvidí první bateriový vlak

Poprvé bude představen první bateriový vlak, který bude...

Návštěvníci letošního veletrhu se tak mohou přijít podívat...