Středa 8. května 2024
ikona hodiny16. 10. 2020 08:40

Životní inventura

Ve čtvrtek 1. října se uskutečnila konference Životní inventura pořádaná za podpory Plzeňského kraje společností Balido, ve spolupráci s Krajskou hospodářskou komorou v Plzeňském kraji, Plzeňským Prazdrojem, Plzeňskou teplárenskou a dalšími subjekty, včetně agentury COT. Ačkoliv ještě tři dny před konáním konference se nad celou akcí vznášely velké otazníky, proběhla. Doslova pod rouškami. A bylo to dobře.

Valerie Saara autor

Foto: Shutterstock.com Foto: Shutterstock.com

O úvod se postaral Miloš Vystrčil, předseda Senátu Parlamentu České republiky. Odstartoval tak sled vystoupení a bloků, jejichž propojujícím tématem byla životní změna. U řečnického pultu se postupně vystřídaly mnohé osobnosti – někdejší ministryně spravedlnosti Daniela Kovářová a Marian Jelínek s Jaroslavem Pouzarem.

Po obědě následovala panelová diskuze, v níž hosté konference – Daniela Kovářová, Karina Kubelková, Jan Kocina a Radka Trylčová – prozradili, jak se události kolem koronaviru podepsaly na jejich profesních i osobních životech. Všichni se shodli na tom, že jsme proměněni a zpátky už se nejspíš nevrátíme, ale ze všech byla zároveň cítit chuť vzít si z toho všeho poučení a jít dál.

Po panelové diskuzi vystoupil Jan Mühlfeit, známý mimo jiné svým dlouholetým působením ve firmě Microsoft a také krátkým pobytem v psychiatrické léčebně, což byl následek jeho pracovního přetížení. Přinesl téma velmi osobní, téma boje proti vyhoření a osobní motivace. „Znáte to. Třeba moje manželka přijde domů a okamžitě svým laserovým zrakem přejede celý prostor. Chce zjistit, jaký nepořádek jsme zase neuklidili! Tak jí raději jako návnadu předhodím něco nepřehlédnutelného, třeba špinavé tričko pohozené na kuchyňské lince… Ona si pak nevšimne ostatních věcí, zanadává si a my v rodině máme pak už celej den klid,“ otevřel svoje vystoupení. Posluchače nejen pobavil, ale zajistil si i dostatečnou pozornost pro svou přednášku na téma Odemkněte svůj potenciál.

Po tomto spíše vnitřním tématu následovalo zcela exaktní vystoupení Kariny Kubelkové z HK ČR o očekávaných proměnách byznys modelů a trhu práce. Po ní se konference s Danielem Gamrotem zase vrátila k sebezdokonalování a k poznání, jak se soustředit na to, co je opravdu důležité, a jak si zorganizovat volný i pracovní čas.

Závěr akce v reprezentačních sálech Secese Plzeňského Prazdroje patřil Andoru Šándorovi, který mluvil o krizích, jak by jim měl čelit demokratický stát a jak jim můžeme čelit my sami. Byla to nejen zajímavá, ale také důstojná tečka za celou konferencí, o jejíž zdárný průběh se zasloužila i řada významných hostů a nad níž držel záštitu plzeňský senátor Lumír Aschenbrenner.

Články autora Valerie Saara

Nejnovější články

Trendy
Česko uvidí první bateriový vlak

Poprvé bude představen první bateriový vlak, který bude...

Návštěvníci letošního veletrhu se tak mohou přijít podívat...

Pohled z praxe
Elektrárny Opatovice modernizují a myslí na ekologii

Elektrárna, kterou firma provozuje, je schopná vysokoúčinné kombinované...

Už od devadesátých let firma pracuje na ekologizaci svého...

V současnosti Elektrárny Opatovice pokračují v obnově svých turbín. Po...

Energie se skrývá nejen v elektrárenských kotlích, ale také...

Aktuality
Česká nábytkářská firma dobyla Paříž

„Účast na veletrhu byla pro firmu RIM jedinečnou...

V rámci veletrhu značka RIM prezentovala nejen své...

Workspace Expo v Paříži je mezinárodní veletrh zaměřený...

Nejnovější Aktuality

Trendy
Česko uvidí první bateriový vlak

Poprvé bude představen první bateriový vlak, který bude...

Návštěvníci letošního veletrhu se tak mohou přijít podívat...

Aktuality
Česká nábytkářská firma dobyla Paříž

„Účast na veletrhu byla pro firmu RIM jedinečnou...

V rámci veletrhu značka RIM prezentovala nejen své...

Workspace Expo v Paříži je mezinárodní veletrh zaměřený...

Aktuality
V USA a Kanadě mají o české firmy a startupy velký zájem

„Když jsem se bavil na cestě zpět s účastníky...

„Je povzbudivé vidět, jak české firmy a startupy v oblastech...