Čtvrtek 2. května 2024
ikona hodiny5. 6. 2023 14:58

Živý kraj: Nová kampaň je jako pohled do krasohledu

Aktuálně spuštěná kampaň destinační agentury s názvem Karlovarský kraj #mozaikazazitku jako by připomínala pohled do krasohledu. Jednotné vizuály se snovou estetikou se promítnou napříč marketingovými kanály a nabídnou návštěvníkům pestrou mozaiku zážitků, kterou si mohou užít v Karlovarském kraji.

Valerie Saara autor

Foto: Shutterstock.com Karlovarský kraj přichází s novou kampaní Foto: Shutterstock.com

„S claimem Karlovarský kraj #mozaikazazitku pracujeme již od loňského roku, kdy jsme pro kampaň používali tzv. top shot snímky focené z úhlu devadesáti stupňů. V letošním roce pro změnu pracujeme s vizuály, které se nesou v duchu snové estetiky a mají za cíl znázornit mozaiku nebo chcete-li rozmanitost turistických atraktivit v regionu. Také v letošním roce chceme poukázat na to, že Karlovarský kraj má co nabídnout a na své si tu přijdou jak milovníci odpočinku, tak návštěvníci prahnoucí po poznávací, ale i aktivní dovolené,“ uvádí předseda destinační agentury Petr Židlický.

Kampaň s atraktivními vizuály se už na začátku dubna objevila v online prostředí prostřednictvím bannerové reklamy. Jednotlivé bannery pak odkazují na speciální interaktivní dopadovou stránku www.mozaikazazitku.cz, která dle zadaných preferencí vygeneruje každému zájemci unikátní mozaiku zážitků v Karlovarském kraji, kterou může uživatel také sdílet se svými blízkými.

Další ocenění pro destinační agenturu Živý kraj

Po ocenění v celostátní soutěži Velká cena cestovního ruchu 2022/23, kde destinační agentura Živý kraj získala 3. místo v kategorii Inovativní marketingová kampaň, bodovala také v soutěžní přehlídce turisticko-propagačních materiálů Turistpropag.

Destinační agentura uspěla v sedmém ročníku soutěže a přehlídky turisticko-propagačních materiálů Touristpropag vyhlašované společností PRUH POLABÍ, s.r.o., Asociací turistických informačních center ČR spolu s Výstavištěm Lysá nad Labem, a.s., Asociací cestovních kanceláří ČR, Českou unií cestovního ruchu z.s. a dalšími partnery.

Porota hodnotila více jak 150 přihlášených materiálů ve 20 kategoriích. Vyhlášení výsledků jednotlivých kategoriích včetně speciálních ocenění proběhlo v rámci galavečera veletrhu cestovního ruchu REGIONY ČESKÉ REPUBLIKY v Lysé nad Labem. V prestižní soutěži uspěla destinační agentura Živý kraj hned ve třech kategoriích:

  • místo v kategorii Turistický průvodce za brožuru Milujeme zimu v Karlovarském kraji
  • místo v kategorii Mapy města a regionů za Cyklomapu Karlovarského kraje
  • místo v kategorii Trhací mapy
  • Zvláštní cenu za brožurku Cyklomapa Karlovarského kraje

Postupně se přidala také reklama v offline prostředí formou stylových image inzercí a během června ji doplňuje letní vkládaná příloha, která představuje řadu tipů na aktivity i zajímavá místa napříč Karlovarským krajem.

„Díky spolupráci s Informačním centrem v Karlových Varech můžeme čtenářům přílohy letos nově nabídnout také slevu 20 % na nákup Karlovy Vary Region Card. S turistickou kartou předplacených služeb mohou návštěvníci objevovat nejrůznější kulturní památky a zajímavá místa zcela zdarma nebo s další slevou,“ dodává Petr Židlický.

Vkládanou přílohu, která vyšla v celkovém nákladu 500 000 kusů, najdou zájemci v celostátně vydávaných tištěných médiích. Konkrétně je příloha součástí Hospodářských novin, MF Dnes, Lidových novin, Respektu a Reflexu. V německém příhraničí pak tuto přílohu najdou čtenáři Sächsische Zeitung a Mittelbayerische Zeitung.

Kampaň vyvrcholí v červnu prezentací regionu formou outdoorové reklamy, a to v celém spektru prezentačních ploch jako jsou městské billboardy, citylighty, LED obrazovky, reklamní plochy v metru a na nádražích, včetně ploch ve vlacích, tramvajích a vozových soupravách metra. K návštěvě Karlovarského kraje bude zvát téměř 630 reklamních ploch v Praze, Středních Čechách, Brně, Ostravě, Plzni, Českých Budějovicích, Hradci Králové, Pardubicích a dalších lokalitách.

Články autora Valerie Saara

Nejnovější články

Pohled z praxe
Dopravní uzel s inovativním průmyslem

Ředitelka krajské hospodářské komory Eva Malinová vidí Pardubicko...

Ve znaku Pardubického kraje je otevřená stříbrná brána...

V Libchavách je od roku 1991 vyrábí firma SOR,...

V kraji má silné zastoupení elektrotechnický průmysl. V Hlinsku sídlí...

Analýzy
Pětina zaměstnanců zvažuje odchod z práce za lepším

Nalezení lepší práce v dohledné době do konce...

Pokud pomineme základní parametry pracovní nabídky, jako je...

Třetím nejčastěji sledovaným kritériem u pracovních nabídek je,...

Trend většího významu dobrých pracovních podmínek a celé...

Všechna tato kritéria přitom při hodnocení pracovní nabídky...

Expertní pohled
Eviden monitoruje na dark webu ukradená data

Nová služba je vhodná pro větší firmy, které...

Monitoring v rámci služby LUMINAR probíhá formou kontinuální...

Zákazník ze soukromého i veřejného sektoru může službu...

Nejnovější Cestovní ruch

Cestovní ruch
Emirates představují řešení pro neurodivergentní cestovatele

Seznamovací akce zahrnovala simulaci procesů odbavení i samotný...

Přes 29 000 členů palubního personálu Emirates je...

DPNA je kód využívaný leteckými společnostmi pro speciální...

Cestovní ruch
Praha má přímé letecké spojení s Azorskými ostrovy

Dostat se přímým letem bez přestupů z Prahy...

Linka bude obsluhována letadlem Boeing 737 s kapacitou...

Smartwings nasadí na provoz nadcházející rušné letní sezóny...

Cestovní ruch
Czechia Travel Trade Day 2024 v Hradci Králové právě odstartoval

TTD je jednou z největších tuzemských akcí na...

Se zvýšením zájmu o jednotlivé regiony významně pomáhá...