Pondělí 29. dubna 2024
ikona hodiny17. 11. 2021 18:22

Funkční pracovní oděvy pro čisté provozy

Předností pracovních oděvů značky ALTREVA je především fakt, že maximálně respektují rozdílné nároky jednotlivých sektorů, ale vždy kladou důraz na všechny parametry. Základem jsou moderní materiály, které svými vlastnostmi odpovídají nárokům jednotlivých provozů, jsou příjemně nositelné a snadno se udržují. To podporují i střihy a jednotlivé modely, na jejichž podobě třebíčský výrobce často spolupracuje se zkušenými módními návrháři.

Valerie Saara autor

Foto: Altreva Foto: Altreva

Stejně vznikaly i nejnovější kolekce CLEANROOM pro čisté provozy. Hodí se všude tam, kde jsou zvýšené nároky na čistotu prostředí, tedy především pro všechny třídy čistých prostor a provozy s kontrolovaným prostředím, jakými jsou letecký, automobilový, elektronický, mikroelektronický či farmaceutický průmysl a operační sály. Všechny oděvy splňují požadované normy a pomáhají tak udržovat prostory v čistotě a produkt v bezpečí.

Unikátní řada pro potravinářství

Specifickou kategorií jsou v nabídce ALTREVA oděvy pro potravinářský průmysl, které jsou navrženy s ohledem na systém analýzy rizika a stanovení kritických kontrolních bodů (Hazard Analysis and Critical Control Points, HACCP). Ten totiž ve výrobě potravin představuje jeden ze základních nástrojů, jak účinně předcházet rizikům ohrožujícím bezpečnost potravin. „Při konstrukci jsme věnovali pozornost mnoha detailům, například jsme u těchto modelů použili pouze vnitřní kapsy, které mimo jiné napomáhají minimalizovat riziko kontaminace. A u všech druhů nabízíme pánské a dámské střihy,“ přibližuje některé odlišnosti produktová manažerka Jitka Toufarová. Oděvy materiálem, střihem i barevností odpovídají charakteru i teplotně vlhkostním podmínkám prostředí, pro něž jsou určeny. Použité materiály se snadno udržují a odolávají i vysokým teplotám praní, takže lze oděvy ošetřovat i v průmyslových prádelnách. Přitom si zachovávají stálobarevnost, nemačkavost i dlouhou životnost.

ALTREVA

Společný podnik třebíčského výrobního družstva ODĚVA a belgické rodinné firmy ALSICO, založený v roce 1994, se specializuje na vývoj a výrobu ochranného pracovního oblečení. Synonymem pro produkci značky jsou módní, funkční a nositelné pracovní oděvy se specifickými vlastnostmi pro takřka všechny segmenty průmyslu a služeb.

Inovace pro zdravotnictví a wellness

Zvláště poslední rok a půl prověřil vlastnosti oděvů pro zdravotnictví, stoupá poptávka po modelech vyrobených ze strečových materiálů. Obzvláště u zaměstnanců pečovatelských domů a wellness zařízení si svoji oblibu drží haleny se systémem A-MOVE®. „Kvalitní látky a inovativní způsob konstrukce zaručují celodenní pocit volnosti a svěžesti. To usnadňuje namáhavé manipulační pohyby, typické pro zdravotnický, balneo a pečovatelský sektor. Naše modely umožňují pohyb co nejpřirozenější, v podstatě bez omezení,“ představuje tuto řadu Jitka Toufarová.

Články autora Valerie Saara

Nejnovější články

Analýzy
Každý druhý e-mail na Seznamu je marketingové sdělení

Data za rok 2023 potvrzují, že popularita e-mailingu...

Právě hromadné zprávy tvoří v Seznam schránkách každý...

Seznam rozděluje e-maily do tří složek: Primární, Hromadné...

Nejúspěšnějším měsícem v počtu odeslaných e-mailů byl v...

Cestovní ruch
Praha má přímé letecké spojení s Azorskými ostrovy

Dostat se přímým letem bez přestupů z Prahy...

Linka bude obsluhována letadlem Boeing 737 s kapacitou...

Smartwings nasadí na provoz nadcházející rušné letní sezóny...

Expertní pohled
Aktuální vývoj v Německu nabízí mírný optimismus

Podle nedávno zveřejněného předběžného průzkumu se hospodářský pokles...

Odpověď, z čeho ekonomického oživení v Německu plyne,...

Nejnovější Pohled z praxe

Pohled z praxe
Vinařský ráj vstupuje na rakouský trh

„České vinohrady představují pouze 0,54 % z celkového...

Pro Vinařský ráj se jedná již o historicky...

„Ve Vinařském ráji vidíme mnoho příležitostí, jak trh...

Pohled z praxe
Holcim míří k uhlíkové neutralitě

Nejnovější krok směrem k udržitelnosti a ochraně životného prostředí...

„Díky těmto úpravám dojde ke snížení celkového množství...

Pohled z praxe
Téměř 90 % domácností ušetří na energiích

ČEZ Prodej v rámci rozsáhlé analýzy zpracoval data o...

„Fotovoltaické systémy a tepelná čerpadla umožňují efektivně a...